MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Private Parking Ticket

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2020-06-05 14:59:28 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Czy ktos dostal mandat z prywatnego parking i apelowal? Znalazlam ten link:

https://www.express.co.uk/finance/personalfinance/965241/parking-ticket-fine-how-to-fight-parking-fines-uk

Normalnie chyba sie wsciekne, wszystkie parking w centrum za darmo, a tu sie okazalo, ze zaparkowalam na jakims co nie nalezy do councilu i jest prywatny i dziala. Jeszcze spotkalam tego co te mandaty wystawia i chcialam aplacic na miejscu, bo z 10 minut moze zostawilam samochod, a ten mowi, ze juz wystawil ticket i ze przyjdzie poczta. Tzn zadnego mandatu za szyba nie mam, tylko wlasnie poczta ma przyjsc, wiec normalnie chyba szlag mnie trafi. I teraz okazuje sie, ze z tymi prywatnymi parkingami mozna sie klocic, jak wyzej w linku. Ma sens, ktos ma doswiadczenie?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lichowie

Post #2 Ocena: 0

2020-06-05 16:11:05 (5 lat temu)

lichowie

Z nami od: 20-09-2007

Mogę Ci tylko podpowiedzieć, że na Facebooku jest anglojęzyczna grupa, która pomaga w tych sprawach. Nie pamiętam jak się nazywa bo tylko mi kiedyś mignęła na jednym z wątków. Poszukaj może w lupce.

Do góry stronyOffline

ruuuda

Post #3 Ocena: 0

2020-06-06 20:02:05 (5 lat temu)

ruuuda

Kobieta

Z nami od: 05-02-2013

Cytat:

2020-06-05 14:59:28, galadriel napisał(a):
Czy ktos dostal mandat z prywatnego parking i apelowal? Znalazlam ten link:

https://www.express.co.uk/finance/personalfinance/965241/parking-ticket-fine-how-to-fight-parking-fines-uk

Normalnie chyba sie wsciekne, wszystkie parking w centrum za darmo, a tu sie okazalo, ze zaparkowalam na jakims co nie nalezy do councilu i jest prywatny i dziala. Jeszcze spotkalam tego co te mandaty wystawia i chcialam aplacic na miejscu, bo z 10 minut moze zostawilam samochod, a ten mowi, ze juz wystawil ticket i ze przyjdzie poczta. Tzn zadnego mandatu za szyba nie mam, tylko wlasnie poczta ma przyjsc, wiec normalnie chyba szlag mnie trafi. I teraz okazuje sie, ze z tymi prywatnymi parkingami mozna sie klocic, jak wyzej w linku. Ma sens, ktos ma doswiadczenie?

W lutym dostalam 2 rozne mandaty za zle parkowanie . Pierwszy to pod domem :-M] bo kolo bylo za linia kraweznika .
Drugi na parkingu pod Go Outdoor , gdzie okazalo sie ze czesc jest prywatna . Zaapelowalam do nich , ze niema tam informacji ktora czesc jest prywatna i niebede placila skoro korzystam z uslug tego sklepu . Pom-cu przyslali mi pismo ,ze anuluja mi kare i dziekuja za wspolprace *THUMBS UP*
Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,