2021-06-26 20:36:33, cris82 napisał(a):
szamina haha jako najlepszy przyklad masowego pozbawiania obywatelstwa w anglii
: )))
kanonier udowodnij mi ze jest tak jak mowisz czesto robisz rozne research-e to poswiec chwile i udowodnij konkretami ze nie snujesz tu tylko fantazji : ) na chwile obecna tak to niestety wyglada...
sql sady to wiadomo jakie sa w anglii Polacy rzuca boczkiem w meczet rok bezwzglednego wiezienia
banda zwyroli skatuje jakiegos Polaka kar brak
czasami dobrze ze mozna zrobic cos wiecej to tak samo jak w Polsce z trynkiewiczem odsiedzial swoje i powinien byc wolnym czlowiekiem ale jak taki smiec ktory gwalcil i zabijal dzieci ma zyc w spoleczenstwie??
to ze jej odebrali oywatelstwo to jest blogoslawienstwo gdyby tego nie zrobili to nadawaloby sie to do "przegnilej brytani"
ja tam mam juz chyba z rok lub dwa i nikt mi jeszcze nie zabral zona 3 lub 4 i tez nikt jej JESZCZE nie zabral

2021-06-26 15:29:04, sqlserver napisał(a):
W czasie ostatnich 10 lat obywatelstwo brytyjskie utraciło 150 osób, liczba ta nie obejmuje przypadków wykrytego oszustwa czy błędu administracyjnego. To nie jest wcale mało tym bardziej, że jest tendencja wzrostowa
150 ok to nie jest malo , wychodzi 15 na rok ,a za 50 lat? bo tutaj perspektwa moze byc inna
masz jakis link do tej strony? jestem ciekaw co bylo powodem? to jest najwazniejsza kwestia co bylo powodem ? bo jak elimnowali soby tyu szamina to tylko brawo bic
inna pytanie to ile osob zrobilo obywatelstwo przez ostatnie wspomniane 10lat?
w pełni się z tobą zgadzam i z tego powodu ja i moja cala rodzina ma podwójne obywatelstwo. Jeśli chodzi o dziewczynę sam prawdopodobnie dodał bym wpis do zgniłej brytani. Problem jest gdzie indziej, w UK obowiązuje prawo precedensowe co w skrócie oznacza, ze wyrok w jakiejś sprawie tworzy prawo same w sobie. Pozbawienie obywatelstwa osoby w sytuacji z która nie widzimy niesprawiedliwości otwiera jednocześnie drzwi do podobnych, ale niekoniecznie takich samych sytuacji. Może się okazać ze za kilka czy kilkanaście lat na podstawie tego precedensu z jego rozwinięciem będą zabierać obywatelstwo za wykroczenie drogowe
jakie by sady nie były to i tak wole jego wyrok niż decyzje urzędnika
Jeśli chodzi o zabrane obywatelstwa widziałem tylko informacje ze jest coraz więcej i ze było 150, bez szczegółów, to był artykuł z angielskiej gazety
[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 26-06-2021 21:04 ]