MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Settled status aplikacja

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 41 z 47 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 40 | 41 | 42 ... 45 | 46 | 47 ] - Skocz do strony

Str 41 z 47

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kanonier30

Post #1 Ocena: 0

2021-06-26 15:46:03 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

@daavid... nie bądź dzieckiem. Pochodzenie etniczne - bo takie ma zawsze 'farbowany' Brytyjczyk - jest zazwyczaj podstawą obejścia dla tej zasady.
Dotyczy to tych, co obywatelstwo nabywają poprzez urodzenie i nigdy obywatelstwa się nie zrzekli formalnie.

Znasz historię Panny Młodej ISIS... ? Pomimo, że urodziła się w Wielkiej Brytanii doszukano się korzeni z Bangladeszu i prawa do obywatelstwa tegoż kraju.

Panna Begum odeszła z kwitkiem, choć zaangażowały się w Jej sprawę instytucje humanitarne. Rt Hon Sajid Javid MP - pochodzący z Pakistanu - ówczesny szef Home Office, zdecydował.

Panowie, nie ośmieszajcie się z tym brytyjskim cyrkiem i obywatelstwem za paciorki.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 26-06-2021 15:51 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-06-26 15:50:28 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Co więcej nikomu tu nie przeszkadzało, że Bangladesz oficjalnie potwierdził ze nie dostanie obywatelstwa a jak przyleci fo kraju to będzie aresztowana i postawione jej zarzuty są równoznaczne z karą śmierci
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2021-06-26 16:34:52 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

No ja zaczniemy wstepowac do Isis to pewnie faktycznie moze sie okazac ze nie tylko brytyjski ale i polski nie jest taki niepodwazalny. Ktos na ochotnika do tego Isis?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #4 Ocena: 0

2021-06-26 16:36:46 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Przyjęcie obywatelstwa kraju, który po zakończeniu 2 WW potraktował Polaków tak:

Poles, go Home!

To rzecz jasna fragment i jedynie emocjonalny. Może bez znaczenia dla większości. Mój Dziadek, który do 1947 roku przebywał w Szkocji (żołnierz 2 Korpusu) wracać nie miał do czego, bo majątek pod Baranowiczami znalazł się w granicach Białoruskiej SRR... Dziękuję.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #5 Ocena: 0

2021-06-26 16:50:55 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

PS.
@Gal... nie tylko w ISIS rzecz. To przykład jedynie. Co do polskiego obywatelstwa nie ma możliwości utraty - odebrania. Są konsekwencje karne, pozbawienie praw publicznych itd. Nie ma pozbawienia obywatelstwa. Nie twórz alternatywnej rzeczywistości.

art. 34 ust. 2 Konstytucji RP stanowi, że "obywatel polski nie może utracić obywatelstwa polskiego, chyba, że sam się go zrzeknie".

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 26-06-2021 16:51 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2021-06-26 18:38:53 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-06-26 16:34:52, galadriel napisał(a):
No ja zaczniemy wstepowac do Isis to pewnie faktycznie moze sie okazac ze nie tylko brytyjski ale i polski nie jest taki niepodwazalny. Ktos na ochotnika do tego Isis?

Dzisiaj za isis jutro za to że nie klękasz a po jutrze za to że masz swoje zdanie na jakiś temat. Dziewczyna popełniła błąd i od wymierzania kary jest sąd na podstawie wyroku SĄDU odbywa się karę więzienia a nie jakiś urzędniczyna podejmuje decyzje do której nie powinien mieć kompetencji. Dlaczego nie odbiera się obywatelstwa szpiegom (poczytaj o Anthonym Blunt w postach o które nikt nie prosił) albo mordercom
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2021-06-26 19:17:11 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Na temat Szaminy mam odmienne zdanie, ale ten watek jest o SS. Na dzien dzisiejszy brytyjskki paszport jest najbezoiecznia opcja. (dla tych co wola pragmatyzm zamiast moralnego zwyciestwa, czyli przegranej; )

SS moga za pare lat zmienic, tak samo jak zmienili residency card, ta niebieska ksiazeczke. Tak to po prostu jest w polityce a juz zwlaszcza jesli chodzi o imigracje.

Poki co z punktu siedzneia DWP nawet jesli ktos nie mial, ale aplikowal i czkeal na decyzje, plus podczas interview udowodnil, ze faktyznie pracowal a nie tylko przebwal na wyspach, nie bylo z tym porblemu. Management robi wyrywkowe sprawdzenia, i oki co zauwazylam, ze sprawdzaja tych wszystkich !sciemnonych" gdzie sa w ich opowiesci zgrzyty. Update do postepowania z tymi ktorzy SS nie maja pewnie dostaniemy 1-ego.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #8 Ocena: 0

2021-06-26 19:28:50 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Moze Szamine ktos chce do Polski przygarnac? Sadzac z dyskusji w tym watku na tym forum, duzo osob by ja wsparlo.

Co do osob na zasilkach ktore jeszcze nie wystapily o SS, zastanawiam sie ile z nich istnieje poza papierami. To znaczy jestem pewna ze czesc z tych osob zostala wymyslona na potrzeby pobierania zasilkow, nie wiem tylko jak to wyglada procentowo.

Do góry stronyOffline

keramczak

Post #9 Ocena: 0

2021-06-26 20:27:13 (4 lata temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Cytat:

2021-06-26 16:36:46, Kanonier30 napisał(a):
Przyjęcie obywatelstwa kraju, który po zakończeniu 2 WW potraktował Polaków tak:

Poles, go Home!

To rzecz jasna fragment i jedynie emocjonalny. Może bez znaczenia dla większości. Mój Dziadek, który do 1947 roku przebywał w Szkocji (żołnierz 2 Korpusu) wracać nie miał do czego, bo majątek pod Baranowiczami znalazł się w granicach Białoruskiej SRR... Dziękuję.

Kanonier z ta defilada nie było tak do końca jak pisze Gazeta Lisa ….

Inny punkt widzenia .

#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

cris82

Post #10 Ocena: 0

2021-06-26 20:36:33 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

szamina haha jako najlepszy przyklad masowego pozbawiania obywatelstwa w anglii

: )))

kanonier udowodnij mi ze jest tak jak mowisz czesto robisz rozne research-e to poswiec chwile i udowodnij konkretami ze nie snujesz tu tylko fantazji : ) na chwile obecna tak to niestety wyglada...

sql sady to wiadomo jakie sa w anglii Polacy rzuca boczkiem w meczet rok bezwzglednego wiezienia
banda zwyroli skatuje jakiegos Polaka kar brak

czasami dobrze ze mozna zrobic cos wiecej to tak samo jak w Polsce z trynkiewiczem odsiedzial swoje i powinien byc wolnym czlowiekiem ale jak taki smiec ktory gwalcil i zabijal dzieci ma zyc w spoleczenstwie??

to ze jej odebrali oywatelstwo to jest blogoslawienstwo gdyby tego nie zrobili to nadawaloby sie to do "przegnilej brytani"

ja tam mam juz chyba z rok lub dwa i nikt mi jeszcze nie zabral zona 3 lub 4 i tez nikt jej JESZCZE nie zabral *ROFL*

Cytat:

2021-06-26 15:29:04, sqlserver napisał(a):
W czasie ostatnich 10 lat obywatelstwo brytyjskie utraciło 150 osób, liczba ta nie obejmuje przypadków wykrytego oszustwa czy błędu administracyjnego. To nie jest wcale mało tym bardziej, że jest tendencja wzrostowa

150 ok to nie jest malo , wychodzi 15 na rok ,a za 50 lat? bo tutaj perspektwa moze byc inna

masz jakis link do tej strony? jestem ciekaw co bylo powodem? to jest najwazniejsza kwestia co bylo powodem ? bo jak elimnowali soby tyu szamina to tylko brawo bic

inna pytanie to ile osob zrobilo obywatelstwo przez ostatnie wspomniane 10lat?

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 26-06-2021 20:54 ]

Do góry stronyOffline

Strona 41 z 47 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 40 | 41 | 42 ... 45 | 46 | 47 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,