Str 4 z 47 |
|
---|---|
katarzynkapl198 | Post #1 Ocena: 0 2019-08-20 17:30:36 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-08-2019 Skąd: east yorkshire |
I jeszcze jedno pytanie jak sie aplikuje o status dla dziecka gdy juz sie otrzymalo swoja pozytywna decyzje .na koncu aplikacji jest czy aplikujesz samemu i czy ktos ci pomagal lub aplikujesz w czyims imieniu -rozumiem ze skoro aplikuje dla dziecka to zaznaczam ze aplikuje w czyims imieniu ????
ktos potwierdzi lub zaprzeczy?? |
Wembley27 | Post #2 Ocena: 0 2019-08-20 17:54:23 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak aplikujesz dla dziecka
To musisz wypełnić rubrykę ze pomagał mu w wypełnieniu...tu wpisujesz swoje imię i nazwisko lub inny spokrewniony z dzieckiem |
katarzynkapl198 | Post #3 Ocena: 0 2019-08-21 15:40:19 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-08-2019 Skąd: east yorkshire |
A czy dla dziecka jest ta sama aplikacja tylko zaznacza sie ze w jego imieniu jako family?? czy jest jakas osobna wersja aplikacji dla dzieci??
|
Wembley27 | Post #4 Ocena: 0 2019-08-21 15:48:21 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Jest ta sama aplikacja
Mozna aplikować przez telefon android Albo przez komputer |
Kanonier30 | Post #5 Ocena: 0 2019-08-21 17:01:30 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
![]() Jednak Home Office nieco prostuje słowa BoJo i kto nie zdąży przed 31.10 nie ma się czego obawiać np. podczas powrotu ze Świąt. [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 21-08-2019 17:03 ] |
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2019-08-21 17:20:27 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Jednak Home Office nieco prostuje słowa BoJo i kto nie zdąży przed 31.10 nie ma się czego obawiać np. podczas powrotu ze Świąt.
Tylko, ze wiesz jak to potem jest z tym urzedasami, albo innymi admin'ami w takiej czy siakiej fabryce. Na zimne dmuchac, lepiej miec za duzo papierow niz za malo. A i tak nie wiadomo co jeszcze wymysla. I kiedy ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2019-08-21 18:20:28 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
co oni niby prostuja?
wczesniej byla wersja ze kazdy ale to kazdy obywatel unii bedzie mogl wjechac do 2020roku (okrs przejsciowy) -babcia dziadek mama nowi pracownicy itp a tutaj tylko jakies pierdu pierdu o tym ze ci co sa "eligible" hehe widac wyraznie ze te komunikaty sa funta klakow warte a ho gra na czas uspakajajac nastroje [ Ostatnio edytowany przez: cris82 21-08-2019 18:21 ] |
Misia13 | Post #8 Ocena: 0 2019-08-22 04:47:28 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Hi..
Kaktusak - na obywatelstwo czeka sie nie wiecej niz 3 miesiace, jak dluzej to znaczy ze sa jakies problemy albo potrzebuja wiecej dokumentow... zrodlo z "immigration lawyer". Talk na marginesie to gdzies czytalam, ze przy zmianie dokumentu tozsamosci w "settled status" trzeba wprowadzic nowe dane (numer), bo inaczej nie znajda przy sprawdzaniu. Czytalam tez, ze ci co sie rejesttowali wczesnie I dostali "pre-settled" a wlasnie minelo im 5 lat to maja trudnosci ze zmiana statusu... Czy to prawda? |
Kanonier30 | Post #9 Ocena: 0 2019-08-22 10:22:21 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
CRIS82:
Uprzednie informacje z ust PM prostują (spojrzyj na posty wcześniejsze w wątku, ze zrzutami ekranu), co do reszty nie ma o czym dyskutować: wiadomo,że o Settle można wystąpić do końca 2020 roku (Brexit no-deal)... teoretycznie. GALADRIEL: Zgadzam się, że podczas pierwszych tygodni, w trakcie odpraw, kontroli mogą być problemy dla ludzi pracujących na granicy (nie wspomnę o podróżnych), gdzie nawet z posiadanym Settle wystarczy problem IT, aby urzędnik nie mógł dokonać potwierdzenia statusu osoby wjeżdżającej do UK, a co za tym idzie "wybrańców" zaprosi na pogawędkę w pokoiku, przeprowadzając z Nami debatę na temat życiorysu ![]() W listopadzie wybieram się na Gibraltar w celach rekonwalescencji (po "fyfnastej" operacji) zatem tuż po dacie Brexitu. Zdam relację, choć może ze względu na lot pomiędzy UK a terytorium zamorskim UK nie będzie to miarodajne. No nic - bilety już mam i postaram się emocjonalnie przygotować na możliwe zachowania pracowników Border Agency. MISIA13: Z tego co widziałem po zalogowaniu na stronę ze statusem (SS) są zakładki służące wprowadzeniu zmian w wypadku wymiany paszportu na nowy, zmiany danych osobowych... W odniesieniu do kłopotów osób zmieniających pre-settle na settle, to całkiem prawdopodobne, gdyż Home Office ma w swoich bazach danych burdel (przepraszam za zwrot, ale najbardziej przystaje do sytuacji). Bliska mi osoba pracuje i mieszka w UK bez przerwy od 2005 roku tj 14 lat. Zarejestrowała się w ówczesnym WRS. Wszystko "jak książka mówi". Po przesłaniu aplikacji o Settle Status otrzymała wiadomość z Home Office, że ich dane nie wskazują na to, że pracuje w UK dłużej niż 5 lat...ech ![]() ![]() Rzecz trzeba było klarować wysyłaniem dokumentów z HMRC (etc) aby w końcu ów Settle Status otrzymała (dobrze, że wszystkie ważne dokumenty gromadzi w sposób uporządkowany) Historii, które na własnym grzbiecie przeżyłem z Home Office (od rezydentur poczynając) opisywał nie będę. Nie każdego to zainteresuje. Podsumuję tylko, że stopień niekompetencji, brak profesjonalizmu, arogancja, posługiwanie się kłamliwymi opisami sytuacji imigracyjnej aplikanta - nie bez powodu są od lat wyznacznikiem tegoż ministerstwa. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 22-08-2019 10:57 ] |
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2019-08-22 15:20:50 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Chcialam czekac na aplikacje na Iphona, ale co mi tam, z glupia frant wzielam i zaaplikowalam wczoraj. Na laptopie. Wyglada to tak:
Trwalo wszystko moze z 5- 10 minut. Po wypelnieniu aplikacji (5 minut) pokazala mi sie wiadomosc, ze wszystko zgodne z ich danymi na moj temat i ze dostaje ten status z punktu. Zaznaczam, ze mam rezydenta i nie robilam zadnego pre settled. Musialam tylko zrobic zdjecie na laptopie i kliknac do tej aplikacji (tego sie najbardziej balam, no jak to fotka, tak bez snapczat filtrow: 8 Kliknac w linka sprawdzajacego na email/ tudziez pin podany smsem. I wyslac poczta dokument tozsamosci. A, bo tak sobie mysle, a ja wiem, czy do 2020 zdaze w swoim tempie zrobic obywatelstwo? Od ;at sie zabieram za to, ale teraz tak mysle, jak w UK po brexicie ma znow dobrze za jakies 25- 50 lat, to ja pitole taki interes, moze jednak do USA czy innej Australii bedzie lepiej zjechac...Hmmm. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|