MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Settled status aplikacja

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 27 z 47 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 26 | 27 | 28 ... 45 | 46 | 47 ] - Skocz do strony

Str 27 z 47

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NightFury

Post #1 Ocena: 0

2020-01-27 21:33:44 (5 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2020-01-27 19:45:52, Kanonier30 napisał(a):
NightFury, dziękuję za to, że mnie pytasz o opinię. Przeczytałem ten wywiad i cóż mogę powiedzieć/napisać w obliczu autorytetów. Ludzi będących profesjonalnie przygotowanych i to zarówno w zakresie prawa brytyjskiego i europejskiego... Na pewno materiał bardzo wartościowy i świetnie, że został zamieszczony adres strony internetowej.
Studiowałem elementy prawa europejskiego/unijnego. Co było wiele lat temu. Wiadomo, że wiedza raz otrzymana nie jest wiedzą niezmienną i daną na zawsze. Zwlaszcza przy ciągle nowych regulacjach, dyrektywach itd. Prawo brytyjskie, to dla mnie nadal strefa nieznana. Byłbym narcyzem i ignorantem, gdybym tworzył tutaj jakowyś wywód. Z pewnością sytuacja bieżąca jest dynamiczna - rozmowy do końca tego roku, we wzajemnych relacjach sporo wyjaśnią.
Natomiast włączanie takich materiałów do dyskusji na Forum MW tworzy dobry klimat do wymiany poglądów i danych na wysokim poziomie/ każdy z Nas zapewne czasem "przekopuje" bazy danych UK GOV czy EU... - wliczam Nas wszystkich. Zapewne warto otworzyć nowy wątek, który byłby przewodnim tematem Forum przez czas, jaki moderacja uznana za stosowny. Pozdrawiam.
Ps.
Stąd na razie taka propozycja założenia nowego wątku (?), gdyż w tym odbiegamy od samej aplikacji SS. Chyba to jednak wątek bardziej techniczny.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 27-01-2020 19:50 ]

Czy musimy być ekspertami żeby moc dyskutować?
Poza tym...w internecie każdy może być „ekspertem”.
Ja nie rozumiem w tym całym zamieszaniu jednej rzeczy. Napewno w partii konserwatywnej zasiadają osoby, które o zasadach działania gospodarki wiedza tyle co ja o balecie, czyli nic. I to jest ok. Ale czemu wszyscy jak jeden mąż uważają, ze poza strukturami UE gospodarka i interesy będą im kwitnąć? Wszystkim na mózg padło? Wiedza coś, czego my nie wiemy? Jakie nadzwyczajne przywileje uzyskają będąc poza Unia? O co tu chodzi? Bo biznesy już od ponad dwóch lat ostrzegają, ze im się to czkawka odbije...czemu ich głos jest jawnie i równo ignorowany?
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2020-01-27 22:59:43 (5 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2020-01-28 05:58:20 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

podniesieniem wieku emerytalnego 2 tygodnie PO wygranych wyborach? tylko zgaduje : P

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #4 Ocena: 0

2020-01-28 08:42:39 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Night Fury - co do Twego wpisu...oczywiście masz rację, że nie rozumiesz. Jest to irracjonalne poczucie części brytyjskiego elektoratu, że Wielka Brytania poza Unią Europejską będzie odgrywała rolę globalnego mocarstwa - a w tej chwili, to Unia Europejska spętała UK w kajdanach regulacji, dyrektyw i rządów eurokratów z Brukseli.
Ponadto imigracja, a więc sztandarowe hasło zwolenników Brexitu. Dla tych ludzi Unia, to nagabujący o pracę Polacy, Rumuni, Słowacy czy Litwini. Ich (Nas) obarcza się winą za problemy NHS czy ogólnie "housingu" etc. Dla wyborców Konserwatystów, to w ogóle kwestię imigracji łączą z Unią - bez znaczenia, że chodzi o obywateli krajów afrykańskich czy azjatyckich... . Trudno to skomentować w jednym wpisie.

Sam mechanizm Brexitu jest bardzo prosty. Wyborcom trzeba pokazać "wroga". Zewnętrzną siłę odpowiedzialną za wszelkie problemy. Za kolejki u GP, za niskie zasiłki, za wysokie podatki, za przestępczość na ulicach... toteż ludzie wroga wyimaginowanego dostali. To jest Unia Europejska.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2020-01-28 09:57:19 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

to jest sytuacjs win-win bo jesli sie nie uda to unia juz zadeklarowala ze jej drzwi stoja otworem dla uk i wrocimy do starego
; )

mi osobiscie ciezko uwierzyc w to ze to pracownicy magazynow mieli bardziej decydujacy wplyw na brexit niz elity rzadzacych dopuszczajac do niego

w perspektywie 5 lat czas pokaze czy to byl strzal w stope czy moze szansa ktorej poki co nie rozumiemy
ja jestem ogolnie rzecz biorac zadowolony jako ze place kredyty a nieciekawa sytuacja gospodarcza nie sprzyja podnoszeniu odsetek

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #6 Ocena: 0

2020-01-28 10:58:51 (5 lat temu)

NightFury

Kobieta

Cytat:

2020-01-28 09:57:19, cris82 napisał(a):
; )

mi osobiscie ciezko uwierzyc w to ze to pracownicy magazynow mieli bardziej decydujacy wplyw na brexit niz elity rzadzacych dopuszczajac do niego

Popieram. Społeczeństwo mogło sobie wybierać skolko ugodno ale gdyby politykom nie pasowało to by znaleźli tysiące politycznych sposobów na to, żeby ta głupotę powstrzymać.
Kanonier nie zrozum mnie złe ale żeby wiedzieć o kolonialnej przeszłości Wielkiej Brytanii należałoby znać trochę historii. Być może jestem sarkastyczna, to wpływ mojej pracy i rodowitych Brytyjczyków, których w niej spotykam ale większość z nich ma problem z czytaniem czy liczeniem powyżej dziesięciu. O historii nie wspominając.
Kolonijne aspiracje mogą mieć top świnki w partii bo oni kształceni w Eton. Ale „mój” szary John Smith ledwo ma pojęcie o dniu tygodnia.
W niższych warstwach społeczeństwa emigranci wzbudzają wiele uczuc pomimo faktu, ze większość osób z tej klasy pracy nie szuka i nie ma żadnych specjalnych ambicji. Przeszkadza im po prostu, ze ktoś pracuje i ma mu się dobrze.
A i oczekiwania z kosmosu. Edukacje zakończył jeden z drugim w wieku 14 lat ale za mniej niż £500/ tydzień on z domu nie wyjdzie.Przynajmniej w środowisku w którym się obracam z tytułu pracy...

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #7 Ocena: 0

2020-01-28 11:08:49 (5 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

Night Fury,

Punktem wyjscia dla zrozumienia zachowan/podejmowanychych decyzji/doboru strategii itd, jest przede wszystkim dazenie do pozostania przy wladzy w uk absolutnie za wszelka cene.
Wszystko inne (z brexitem wlacznie) to naprawde sa tematy poboczne - something which needs to be managed .... that's it)
Uznajac to za punkt wyjscia mozna snuc tysiace innych analiz - tych zwiazanych z tradycyjna scena polityczna uk, tych odnoszacych sie do osobistych ambicji niektorych uczestniczacych w jej zyciu indywiduow...
Fundamentem jednak pozostanie parcie na wladze tutaj. Zwlaszcza teraz - kiedy to, potencjalnie, przyszedl czas na pewne "modyfikacje" w strukturze tego spoleczenstwa a bycie tym glownym"moddelujacym" jego przyszlego ksztaltu, jest absolutnym priorytetem dla "elit"

A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #8 Ocena: 0

2020-01-28 12:09:54 (5 lat temu)

NightFury

Kobieta

Cytat:

2020-01-28 11:08:49, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a):
Night Fury,

Punktem wyjscia dla zrozumienia zachowan/podejmowanychych decyzji/doboru strategii itd, jest przede wszystkim dazenie do pozostania przy wladzy w uk absolutnie za wszelka cene.
Wszystko inne (z brexitem wlacznie) to naprawde sa tematy poboczne - something which needs to be managed .... that's it)
Uznajac to za punkt wyjscia mozna snuc tysiace innych analiz - tych zwiazanych z tradycyjna scena polityczna uk, tych odnoszacych sie do osobistych ambicji niektorych uczestniczacych w jej zyciu indywiduow...
Fundamentem jednak pozostanie parcie na wladze tutaj. Zwlaszcza teraz - kiedy to, potencjalnie, przyszedl czas na pewne "modyfikacje" w strukturze tego spoleczenstwa a bycie tym glownym"moddelujacym" jego przyszlego ksztaltu, jest absolutnym priorytetem dla "elit"

Zgadzam się. To jest tak jasne, ze aż nie ma potrzeby tego komentować. Rzadko kiedy idzie się w politykę po to, by z odraza unikać wpływów i korzyści jakie ona ze sobą niesie.
Jasne jak słońce jest tez to, ze cenę za Brexit zapłacą zwykli obywatele. Żaden top boss na tym nie straci, już koledzy w partii tego dopilnują. I ci zwykli obywatele zdają się na ślepo gnać w odmęty po brexitowego chaosu.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2020-02-07 06:53:45 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Na prośbę Misia13

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Zygmunt_Merytor

Post #10 Ocena: 0

2020-03-06 09:45:24 (5 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

#Chiny #kontrolawyzszaformazaufania #wielkibrat

Brzmi znajomo? :

" Now everyone is required to download a new government app on their phone, and register all their contact and ID details. Without the app, you are not allowed to go out."

Artykul z Guardiana:

https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/mar/05/science-fiction-life-locked-down-chinese-city-beihai-coronavirus
A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

Strona 27 z 47 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 26 | 27 | 28 ... 45 | 46 | 47 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,