MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mandat za “uzywanie” telefonu w czasie jazdy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 6 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2019-08-01 14:19:57 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2019-08-01 13:32:34, danielo0 napisał(a):
Mam przyjąć to na klatę ??
XXXX mi się na klatę i mam jeszcze przyjąć tak wygórowaną karę !!!!
Nie przyjmuje mandatu i koniec kropka

Oczywiście masz prawo nie przyjąć mandatu. Oczywiście możesz się nie zgadzać z wyrokiem sądu i nie zapłacić kary.
Popytaj lokatorów więzień, 80% z nich jest święcie przekonanych że siedzą niewinnie.

Amen. Przestań dziamdziac, zadbaj żeby Ci ktoś przysyłał cebulę do jaila. :-U

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2019-08-01 14:32:13 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Przepisy są jasne i wyraźne. Sąd nie przychyli się do tłumaczenia, to pewne. Na poczatku policja czesciej ostrzegala, teraz juz jest raczej bezwzgledna.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

danielo0

Post #3 Ocena: 0

2019-08-01 14:38:53 (6 lat temu)

danielo0

Mężczyzna

Z nami od: 31-07-2019

Przecież tak nie może , idzie się do sądu po to by wyjaśnić sytuacje , a sędzia ma rozpatrzyć sytuacje.
Dokładna sytuacja: jestem w nieznanym mieście i zepsuł mi się uchwyt do telefonu , przed rozpoczęciem jazdy nastawiłem nawigację w telefonie , telefon leży na siedzeniu obok z włączoną nawigacją no i podczas jazdy przed skręcaniem w lewo z prędkością 15mph biorę telefon do ręki by nie pomylić zjazdu........ bez dotykania ekranu..... trzymam telefon w ręku i zatrzymuje mnie policjant który nawet nie wie czy używałem telefonu bo jego pierwsze pytanie to czy używałem telefon ??
Czy za takie coś mam zostać skarcony 6 pkt karnymi i zapłacić £200 a nawet nie mam pieniędzy zapłacić bo jestem bankrutem. Patrzyłem taryfikator i za nie umyślne spowodowanie śmierci dostaje się 6pkt karnych . Czy to jakiś niesmaczny żart ????????? Osoba która trzymała telefon w ręku przez kilka sekund ma zostać ukarana tak samo jak osoba która nieumyślnie zabiła człowieka ?????????

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2019-08-01 14:44:30 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Koleś, który ciężarówka zabił kilka osób zrobił to przecież nieumyślnie bo "tylko" ustawial muzykę na telefonie w czasie jazdy. Przecież nie chciał...:-U

Do góry stronyOffline

danielo0

Post #5 Ocena: 0

2019-08-01 14:48:14 (6 lat temu)

danielo0

Mężczyzna

Ja NIC nie ustawiałem w telefonie , czy Ty rozumiesz to co pisze , NIC nie ustawiałem w telefonie , nie bawiłem się telefonem w żaden sposób !! Nie dotknąłem ekranu telefonu.. Jedyne co zrobiłem to miałem telefon w ręku . To całe moje wykroczenie. Za to mam otrzymać taką karę ? A gość który nieumyślnie zabił człowieka dostanie tyle samych punktów karnych... skandal i nie mam zamiaru poddać się karze . Jeśli sędzia wyślę mnie do więzienia to pójdę siedzieć do więzienia trudno . Nie mam zamiaru poddawać się dla takich konsekwencji .

[ Ostatnio edytowany przez: danielo0 01-08-2019 14:51 ]

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2019-08-01 14:59:34 (6 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Cześć. Myślę, że wielu w tym wątku rozumie Twoje tłumaczenie i odczucia. Postaraj się jednak być pragmatyczny, obiektywy - popatrz na to wydarzenia z boku. Weź również pod uwagę stosunek brytyjskiego sądu do Twoich wyjaśnień... .

Osobiście odradzam Ci eskalowanie tej sprawy w sądzie. Sąd najprawdopodobniej wymierzy Ci wyższą karę i obciąży wszystkimi kosztami postępowania. Z dwustu funtów urośnie do tysiąca, a prawo jazdy możesz nawet stracić. Uważaj i bądź realistą.

Do góry stronyOffline

danielo0

Post #7 Ocena: 0

2019-08-01 15:00:26 (6 lat temu)

danielo0

Mężczyzna

Właśnie przyszedł zamówiony uchwyt do telefonu. Mam zamiar przed pójściem do sądu napisać list do policji która wysłała mi list. Wyjaśnię im sytuacje i zobaczymy co mi odpiszą , ale znając życie odpiszą że mam pójść do sądu a sąd powie że prawo zabrania trzymania telefonu w ręku.....według mnie powinny zostać zastosowane środki łagodzące

Do góry stronyOffline

danielo0

Post #8 Ocena: 0

2019-08-01 15:04:08 (6 lat temu)

danielo0

Mężczyzna

Obrazek

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #9 Ocena: 0

2019-08-01 15:13:40 (6 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Rozumiem Twoje wzburzenie i emocje. Napiszę więc tak - chyba jako jedna z nielicznych osób na forum mam bezpośrednie doświadczenia w kontaktach z brytyjskim wymiarem sprawiedliwości. Z Sądem Administracyjnym - jestem "powodem", a więc sprawa toczy się z mojej inicjatywy przeciwko jednemu z urzędów. Na razie nie została zakończona...ale do rzeczy.

Nie masz brytyjskiego prawa jazdy. Popełniłeś wykroczenie/przestępstwo drogowe. Zapewniam Cię, że Sąd nie będzie konstatował Twoich wywodów. Poniesiesz dodatkowe koszty i możesz jeszcze stracić prawo do prowadzenia pojazdów w UK.
Będziesz samodzielnie - tak rozumiem - odwoływał się do Sądu. Oskarżyciel ma profesjonalne wsparcie prawne - zawodowych prawników. Dla Sędziego będziesz kolejnym kierowcą z Europy Wschodniej, który stwarza zagrożenie dla ruchu w Wielkiej Brytanii.
Nie odwołuj się do Sądu, bo możesz jeszcze zatęsknić do mandatu 200 funtów i 6 punktów karnych. Pamiętaj, że Temida (Sprawiedliwość) jest ślepa.

Do góry stronyOffline

danielo0

Post #10 Ocena: 0

2019-08-01 15:18:55 (6 lat temu)

danielo0

Mężczyzna

Mam angielskie prawo jazdy . To tak działa prawo w tym świecie ? By jeszcze bardziej pogrzebać człowieka ????

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,