MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mandat za “uzywanie” telefonu w czasie jazdy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 4 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

keramczak

Post #1 Ocena: 0

2019-08-01 12:11:07 (6 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Czyli jakby dotykał telefon który był w uchwycie na szybie,byłoby ok???
Ja tez to słabo widzę w sądzie ,chciaz np policja przy podejrzeniu rozmowy ,częsta sprawdza czy były wybierane numery .Wiem to od kierowców zawodowych. Musiałeś kolego trafić na służbistę...
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

danielo0

Post #2 Ocena: 0

2019-08-01 12:48:17 (6 lat temu)

danielo0

Mężczyzna

Z nami od: 31-07-2019

Trafiłem na szczurka aspiranta który chyba chciał się pochwalić że wlepił mandat za nic !
Nie ważne... nie przyjmuje tak dużej kary za wzięcie telefonu przez kilka sekund do ręki . Na drodze jeżdżą ludzie którzy zabijają innych , potrącają innych , jeżdżą po wpływem alkoholu , bezczelnie rozmawiają a ja mam dostać tak surowa karę która skutkuje prawie zabraniem prawa jazdy bo wziąłem na chwile telefon do ręki by sprawdzić kierunek jazdy...? Ile ludzi codziennie robi gorsze wykroczenia i uchodzi im bez konsekwencji . A ja mam nosić teraz tak duże konsekwencje bo wziąłem na chwile telefon do ręki... śmiech i jeszcze raz śmiech

[ Ostatnio edytowany przez: danielo0 01-08-2019 12:49 ]

Do góry stronyOffline

rafal80

Post #3 Ocena: 0

2019-08-01 12:49:42 (6 lat temu)

rafal80

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2009

Cytat:

2019-08-01 09:44:39, danielo0 napisał(a):
Nadal nie rozumiem dlaczego kara jest taka sama dla osoby która rozmawia przez telefon w trakcie jazdy a osobą która wzięła telefon do ręki na kilka sekund.

Ponieważ byłoby to prawie nie możliwe do udowodnienia że ktoś używał telefonu (np. szukając czegoś w google) czy tylko go trzymał w ręce. Postaw się na chwilę na miejscu kogoś kto próbuje egzekwować prawo. Taka konstrukcja przepisu je konieczna nawet jeśli niektórzy faktycznie mniej zawinili niż inni.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2019-08-01 12:53:05 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

te tlumaczenie brzmi tak idiotycznie ze
ciezko sie oprzec wrazeniu ze to zwykla prowokacja : P

Do góry stronyOffline

danielo0

Post #5 Ocena: 0

2019-08-01 12:54:28 (6 lat temu)

danielo0

Mężczyzna

Niech ktoś się postawi w moje sytuacji !!!! Telefon leżał włączony obok na siedzeniu i w tej samej chwili gdy wziąłem telefon do ręki policjant mnie zatrzymuje 5 sekund później ! I dostaje potężną karę jakbym był jakimś zbrodniarzem , a w rzeczywistości wziąłem telefon do ręki na chwile i chciałem go odstawić z powrotem na fotel.
Ale chodzi tu o szczegóły... że telefonu nie użyłem ! Nie dotknąłem żadnego przycisku na ekranie !!! Bo telefon był już włączony i nawigacja ustawiona

Wszyscy tutaj zgromadzeni uważają ze używałem telefonu , a ja już włączony telefon wziąłem na kilka sekund do ręki by sprawdzić kierunek jazdy i chciałem odstawić , nawet nie dotknąłem ekranu !!!! Ale właśnie w tych kilku sekundach zatrzymuje mnie policjant. Mam zamiar nie przyjmować tak surowej kary za wzięcie telefonu do ręki i koniec tematu.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2019-08-01 13:07:01 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Przypomne tylko:
It’s illegal to hold a phone or sat nav while driving or riding a motorcycle. You must have hands-free access.

Hold=trzymanie=uzywanie

Kara w sprawie sadowej w przypadku kierowcy zawodowego w wykroczeniu w trakcie pracy moze wyniesc do £2500.

Policji nie interesuje, co kto robil z telefonem, wazne jest, ze mial reke zajeta i skupial sie na urzadzeniu, nie na drodze.
Policjant, zaden sluzbista, tylko normalnie wykonywal prace.
A kierowca nawet nie zdazyl zauwazyc ani jego ani radiowozu.

Do góry stronyOffline

danielo0

Post #7 Ocena: 0

2019-08-01 13:08:52 (6 lat temu)

danielo0

Mężczyzna

O to chodzi że nie skupiałem się na telefonie... to były tylko nieszczęśliwe kilka sekund

Popełniłem wykroczenie ale uwazam że nie zasługuje na to by dostać aż tak dużą karę

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2019-08-01 13:19:05 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nadal nie rozumiesz, ze to najnizsza mozliwa...

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #9 Ocena: 0

2019-08-01 13:21:45 (6 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2019-08-01 05:57:26, danielo0 napisał(a):
Szczerze mówiąc mam bardzo słabą sytuacje finansową i obecnie mam 0 pkt karnych. W czasie zatrzymania byłem w pracy 2 godziny od swojego miasta jako kierowca vana. Telefon wziąłem do ręki , zobaczyć włączoną już nawigację bo zepsuł mi się car holder i 2dni temu zamówiłem nowy... Bez dzwonienia bez używania do napisania SMS czy coś... to jest naprawdę surowa kara za głupie wzięcie do ręki telefonu.........
I nie godzę się na to

Z tego co czytam £200 + 6 pkt jest za korzystanie z telefonu. A ja wziąłem tylko telefon do ręki. Pracuje jako kierowca vana i te 6 pkt karnych jest dla mnie jak tragedia i mam zapłacić jeszcze £200 a w rzeczywistości jestem bankrutem. Niestety ale nie mogę przyjąć tak surowej kary za wzięcie telefonu do ręki........ tak jak pisałem wcześniej , nie dzwoniłem , nie pisałem , nie korzystałem z telefonu .... Wziąłem do ręki zobaczyć nawigację. I nie mam zamiaru ponieść tak surowej kary za wzięcie telefonu do ręki przy prędkości vana 15-20mph. Jechałem właśnie wtedy jakieś 15-20mph...... a policjant wpisał że jechałem 30mph co jest nie prawda a mandat dostałem za używanie telefonu. Czy wzięcie telefonu do ręki na kilka sekund a rozmawianie przez niego lub pisanie smsa... tak myśle ze jest różnica

trzymales tel w rece, policji to nie obchodzi co tam bylo: sms, nawigacja czy gole panienki, miales w rece i to sie liczy, rozloz mandat na raty np po 20 f tyg a nie teraz biadujesz, jak jezdzisz autem jako kurier to powiniens wiedziec jak to wyglada.

[ Ostatnio edytowany przez: kasiachery 01-08-2019 13:22 ]

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #10 Ocena: 0

2019-08-01 13:25:12 (6 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2019-08-01 12:54:28, danielo0 napisał(a):
Niech ktoś się postawi w moje sytuacji !!!! Telefon leżał włączony obok na siedzeniu i w tej samej chwili gdy wziąłem telefon do ręki policjant mnie zatrzymuje 5 sekund później ! I dostaje potężną karę jakbym był jakimś zbrodniarzem , a w rzeczywistości wziąłem telefon do ręki na chwile i chciałem go odstawić z powrotem na fotel.
Ale chodzi tu o szczegóły... że telefonu nie użyłem ! Nie dotknąłem żadnego przycisku na ekranie !!! Bo telefon był już włączony i nawigacja ustawiona

skad policjant ma wiedziec czy nie dotknales ekranu? nie wiem dlaczego sie tak rzucasz, policja slucha milion takich tlumaczen dziennie. wes to na klate i miej jako nauczke na przyszlosc.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,