Ja tez to słabo widzę w sądzie ,chciaz np policja przy podejrzeniu rozmowy ,częsta sprawdza czy były wybierane numery .Wiem to od kierowców zawodowych. Musiałeś kolego trafić na służbistę...
Str 4 z 11 |
|
---|---|
keramczak | Post #1 Ocena: 0 2019-08-01 12:11:07 (6 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Czyli jakby dotykał telefon który był w uchwycie na szybie,byłoby ok???
Ja tez to słabo widzę w sądzie ,chciaz np policja przy podejrzeniu rozmowy ,częsta sprawdza czy były wybierane numery .Wiem to od kierowców zawodowych. Musiałeś kolego trafić na służbistę... #MajsterNaStulecie
|
danielo0 | Post #2 Ocena: 0 2019-08-01 12:48:17 (6 lat temu) |
Z nami od: 31-07-2019 Skąd: Pb |
Trafiłem na szczurka aspiranta który chyba chciał się pochwalić że wlepił mandat za nic !
Nie ważne... nie przyjmuje tak dużej kary za wzięcie telefonu przez kilka sekund do ręki . Na drodze jeżdżą ludzie którzy zabijają innych , potrącają innych , jeżdżą po wpływem alkoholu , bezczelnie rozmawiają a ja mam dostać tak surowa karę która skutkuje prawie zabraniem prawa jazdy bo wziąłem na chwile telefon do ręki by sprawdzić kierunek jazdy...? Ile ludzi codziennie robi gorsze wykroczenia i uchodzi im bez konsekwencji . A ja mam nosić teraz tak duże konsekwencje bo wziąłem na chwile telefon do ręki... śmiech i jeszcze raz śmiech [ Ostatnio edytowany przez: danielo0 01-08-2019 12:49 ] |
rafal80 | Post #3 Ocena: 0 2019-08-01 12:49:42 (6 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2019-08-01 09:44:39, danielo0 napisał(a): Nadal nie rozumiem dlaczego kara jest taka sama dla osoby która rozmawia przez telefon w trakcie jazdy a osobą która wzięła telefon do ręki na kilka sekund. Ponieważ byłoby to prawie nie możliwe do udowodnienia że ktoś używał telefonu (np. szukając czegoś w google) czy tylko go trzymał w ręce. Postaw się na chwilę na miejscu kogoś kto próbuje egzekwować prawo. Taka konstrukcja przepisu je konieczna nawet jeśli niektórzy faktycznie mniej zawinili niż inni. |
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2019-08-01 12:53:05 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
te tlumaczenie brzmi tak idiotycznie ze
ciezko sie oprzec wrazeniu ze to zwykla prowokacja : P |
danielo0 | Post #5 Ocena: 0 2019-08-01 12:54:28 (6 lat temu) |
Niech ktoś się postawi w moje sytuacji !!!! Telefon leżał włączony obok na siedzeniu i w tej samej chwili gdy wziąłem telefon do ręki policjant mnie zatrzymuje 5 sekund później ! I dostaje potężną karę jakbym był jakimś zbrodniarzem , a w rzeczywistości wziąłem telefon do ręki na chwile i chciałem go odstawić z powrotem na fotel.
Ale chodzi tu o szczegóły... że telefonu nie użyłem ! Nie dotknąłem żadnego przycisku na ekranie !!! Bo telefon był już włączony i nawigacja ustawiona Wszyscy tutaj zgromadzeni uważają ze używałem telefonu , a ja już włączony telefon wziąłem na kilka sekund do ręki by sprawdzić kierunek jazdy i chciałem odstawić , nawet nie dotknąłem ekranu !!!! Ale właśnie w tych kilku sekundach zatrzymuje mnie policjant. Mam zamiar nie przyjmować tak surowej kary za wzięcie telefonu do ręki i koniec tematu. |
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2019-08-01 13:07:01 (6 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Przypomne tylko:
It’s illegal to hold a phone or sat nav while driving or riding a motorcycle. You must have hands-free access. Hold=trzymanie=uzywanie Kara w sprawie sadowej w przypadku kierowcy zawodowego w wykroczeniu w trakcie pracy moze wyniesc do £2500. Policji nie interesuje, co kto robil z telefonem, wazne jest, ze mial reke zajeta i skupial sie na urzadzeniu, nie na drodze. Policjant, zaden sluzbista, tylko normalnie wykonywal prace. A kierowca nawet nie zdazyl zauwazyc ani jego ani radiowozu. |
danielo0 | Post #7 Ocena: 0 2019-08-01 13:08:52 (6 lat temu) |
O to chodzi że nie skupiałem się na telefonie... to były tylko nieszczęśliwe kilka sekund
Popełniłem wykroczenie ale uwazam że nie zasługuje na to by dostać aż tak dużą karę |
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2019-08-01 13:19:05 (6 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Nadal nie rozumiesz, ze to najnizsza mozliwa...
|
kasiachery | Post #9 Ocena: 0 2019-08-01 13:21:45 (6 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat: 2019-08-01 05:57:26, danielo0 napisał(a): Szczerze mówiąc mam bardzo słabą sytuacje finansową i obecnie mam 0 pkt karnych. W czasie zatrzymania byłem w pracy 2 godziny od swojego miasta jako kierowca vana. Telefon wziąłem do ręki , zobaczyć włączoną już nawigację bo zepsuł mi się car holder i 2dni temu zamówiłem nowy... Bez dzwonienia bez używania do napisania SMS czy coś... to jest naprawdę surowa kara za głupie wzięcie do ręki telefonu......... I nie godzę się na to Z tego co czytam £200 + 6 pkt jest za korzystanie z telefonu. A ja wziąłem tylko telefon do ręki. Pracuje jako kierowca vana i te 6 pkt karnych jest dla mnie jak tragedia i mam zapłacić jeszcze £200 a w rzeczywistości jestem bankrutem. Niestety ale nie mogę przyjąć tak surowej kary za wzięcie telefonu do ręki........ tak jak pisałem wcześniej , nie dzwoniłem , nie pisałem , nie korzystałem z telefonu .... Wziąłem do ręki zobaczyć nawigację. I nie mam zamiaru ponieść tak surowej kary za wzięcie telefonu do ręki przy prędkości vana 15-20mph. Jechałem właśnie wtedy jakieś 15-20mph...... a policjant wpisał że jechałem 30mph co jest nie prawda a mandat dostałem za używanie telefonu. Czy wzięcie telefonu do ręki na kilka sekund a rozmawianie przez niego lub pisanie smsa... tak myśle ze jest różnica trzymales tel w rece, policji to nie obchodzi co tam bylo: sms, nawigacja czy gole panienki, miales w rece i to sie liczy, rozloz mandat na raty np po 20 f tyg a nie teraz biadujesz, jak jezdzisz autem jako kurier to powiniens wiedziec jak to wyglada. [ Ostatnio edytowany przez: kasiachery 01-08-2019 13:22 ] |
kasiachery | Post #10 Ocena: 0 2019-08-01 13:25:12 (6 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat: 2019-08-01 12:54:28, danielo0 napisał(a): Niech ktoś się postawi w moje sytuacji !!!! Telefon leżał włączony obok na siedzeniu i w tej samej chwili gdy wziąłem telefon do ręki policjant mnie zatrzymuje 5 sekund później ! I dostaje potężną karę jakbym był jakimś zbrodniarzem , a w rzeczywistości wziąłem telefon do ręki na chwile i chciałem go odstawić z powrotem na fotel. Ale chodzi tu o szczegóły... że telefonu nie użyłem ! Nie dotknąłem żadnego przycisku na ekranie !!! Bo telefon był już włączony i nawigacja ustawiona skad policjant ma wiedziec czy nie dotknales ekranu? nie wiem dlaczego sie tak rzucasz, policja slucha milion takich tlumaczen dziennie. wes to na klate i miej jako nauczke na przyszlosc. |