MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mandat za “uzywanie” telefonu w czasie jazdy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 2 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2019-08-01 06:52:53 (6 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak pojdziesz do sadu, to bedzie Cie to kosztowalo wiecej, tak jak zostalo juz napisane wczesniej. Mowisz, ze nie stac Cie na 200 funtow kary, ale czy bedzie Cie stac na wiecej?

A Ada wkleila Ci za co jest kara, trzymanie telefonu w reku jest wedlug przepisow rownoznacznie z uzywaniem. Co w sumie robiles, bo patrzyles na nawigacje. Oznacza to, ze musiales oderwac wzrok od drogi, wziac telefon i spojrzec na niego.

Kary sa tak wysokie, zeby dotarlo do ludzi, zeby tego nie robic. Z tego co widze, nie dociera, bo ciagle widze od czasu do czasu kogos, kto jedzie i rozmawia przez telefon trzymajac go przy uchu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2019-08-01 06:57:27 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Ale on tylko na chwilkę...

Pod względem sądu u mnie jest lepiej, można zakwestionować mandat i iść przed sąd ale.... sąd nie da więcej niż wycenił glina na mandacie a bardzo często obniża kwotę. Nie płaci się kosztów sądowych ani żadnych innych.*BRAVO*

Do góry stronyOffline

danielo0

Post #3 Ocena: 0

2019-08-01 07:04:56 (6 lat temu)

danielo0

Mężczyzna

Z nami od: 31-07-2019

Nie nastawiałem nawigacji w czasie jazdy.... nawigacja była ustawiona przed jazdą. Telefon wziąłem do ręki na naprawdę kilka sekund by sprawdzić kierunek , w sytuacji jechałem 15mph+- a policjant wpisał że jechałem 30mph co jest nie prawdą.

Nie mam zamiaru przyjąć tego mandatu . Co w takiej sytuacji się stanie?

Naprawdę wziąłem telefon do ręki zaledwie na kilka sekund , bez kilknia ekranu czy coś.. tylko krótkie spojrzenie na kierunek jazdy i to wszystko. Pech chciał że szczurek policjant nie wiadomo skąd się wziął

Kara jest zdecydowanie za wysoka.. za wzięcie telefonu do ręki na kilka sekund. Nie dotykałem nawet ekranu!!! Telefon był włączony z nawigacją

Tak jak wspomniałem wcześniej , nawigacja w telefonie była ustawiona przed jazdą. Telefon leżał na siedzeniu obok i w jednej chwili chciałem sprawdzić kierunek jazdy i to wszystko i za 10sekundowe trzymanie telefonu bez klikania w ekran , bez dzwonienia bez pisania itp itd.. mam zapłacić 200 funtów i dostać 6 pkt karnych ???? Hahahahahahahaha chyba oszaleli . Nie przyjmę tego mandatu....

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #4 Ocena: 0

2019-08-01 07:42:44 (6 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Nie masz absolutnie żadnych szans. W sądzie możesz dostać jeszcze większą karę.

Do góry stronyOffline

danielo0

Post #5 Ocena: 0

2019-08-01 07:47:10 (6 lat temu)

danielo0

Mężczyzna

Skąd to wiesz ? Nie przyjmuje mandatu i tyle..... uważam że to co zrobiłem jest nie równoznaczne z wymierzoną mi karą !!!!!

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2019-08-01 09:05:15 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Raz, prosze uzywac edycji postu, zamiast kolejnych w krotkich odstepach.
Dwa, jako kierowca zawodowy, jedna z podstaw jest znajmosc przepisow i zasad na drodze.
Nie ma potrzeby wyzywania policji za wykonywanie obowiazkow.
Przepis sensowny i surowy ze wzgledu na bezmyslnosc i beztroske kierowcow.
Mozesz nie przyjac mandatu, co dalej?
Szans na nizsza kare praktycznie brak, a dojda koszty sprawy sadowej.

Do góry stronyOffline

danielo0

Post #7 Ocena: 0

2019-08-01 09:13:34 (6 lat temu)

danielo0

Mężczyzna

Ale jak można karać tak samo osobę która bezczelnie rozmawia przez telefon lub pisze smsy z osobą która przez chwile wzięła telefon do ręki bo zepsuł się uchwyt do telefonu ? To jest po prostu bezczelne ! I nie godzę się na taki wymiar kary !!!!!!! I niech się dzieje co chce ale nie przyjmuje tak surowego mandatu za wzięcie telefonu do ręki na 10 sekund !!!!!!
A po drugie jestem bankrutem i nie mam pieniędzy by zapłacić £200 .

Do góry stronyOffline

malben1

Post #8 Ocena: 0

2019-08-01 09:13:34 (6 lat temu)

malben1

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2019-08-01 07:47:10, danielo0 napisał(a):
Skąd to wiesz ? Nie przyjmuje mandatu i tyle..... uważam że to co zrobiłem jest nie równoznaczne z wymierzoną mi karą !!!!!

jak juz postanowiles, to dam Ci pare rad:
-wylacz emocje...
-wlacz mozliwie jak najwiecej 'szarych komorek'
-przygotuj sie dobrze (nie tak, jak UK na BREXIT...:-D)
...wszystko jest mozliwe

powiedz mi tylko danielo0:
-czy ten policjant byl w oznakowanym 'radiowozie'?
-czy widziales nagranie?
Pamietajcie! Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...

Do góry stronyOffline

danielo0

Post #9 Ocena: 0

2019-08-01 09:20:17 (6 lat temu)

danielo0

Mężczyzna

Tak policjant był w oznakowanym radiowozie . Niewidziałem żadnego nagrania , na mandacie policjant wpisał że jechałem z prędkością 30mph a to jest nieprawda !!!! jechałem jakieś 15 mph + moje wykroczenie to trzymanie w ręku telefonu przez 10sekund , dlaczego mam być karany tak samo jak osoba która rozmawiała przez telefon lub pisała smsa? Nie dotknąłem nawet ekranu telefonu !!!!!!!!!!!!!!!! Zepsuł mi się uchwyt do telefonu i przez naprawdę kilka sekund trzymałem w ręku telefon , i teraz mam dostać 6 pkt karnych ? Błazenada...........
Ale jak można karać tak samo osobę która bezczelnie rozmawia przez telefon lub pisze smsy z osobą która przez chwile wzięła telefon do ręki bo zepsuł się uchwyt do telefonu ? To jest po prostu bezczelne ! I nie godzę się na taki wymiar kary !!!!!!! I niech się dzieje co chce ale nie przyjmuje tak surowego mandatu za wzięcie telefonu do ręki na 10 sekund !!!!!!
A po drugie jestem bankrutem i nie mam pieniędzy by zapłacić £200 .

[ Ostatnio edytowany przez: danielo0 01-08-2019 09:22 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2019-08-01 09:22:53 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Przeczytaj jeszcze raz przepis, na spokojnie.
Nie ma znaczenia czy rozmawiales czy nie, miales w reku, nie patrzyles na droge i tyle.
Zamiast pracowac na wlasny zawal, wyciagnij wnioski na przyszlosc.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,