|
---|---|
Narwaniec | Post #1 Ocena: 0 2018-03-16 11:00:26 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Witam was.
Słuchajcie od pewnego czasu małymi kwotami spekuluję na giełdach, typowy Spread Betting, czyli zarobek na trafnych przewidywaniach, wiem, ze w UK jest to zwolnione z podatku. Ale czy to jest liczone jako dochód? Bo idzie mi całkiem nieźle, ale jako samotny ojciec dwojga dzieci mam dodatek WTC A do tego świadczenia liczą mi ile na rodzinę zarobiłem w poprzednim roku, więc tylko pieniądze z wypłaty Ale czy powinienem mówić ile udało mi się ugrać na spekulacjach giełdowych w danym roku ? Bo przecież pieniądze od brokera wracają na konto i są widoczne, nie chcę, by odezwał się do mnie HMRC, ze ukrywam jakieś dodatkowe pieniądze i ze muszę coś oddawać Pozdrawiam |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2018-03-16 11:27:48 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To nie jest dochod, to jest zysk z hazardu i nie jest opodatkowany.
Carpe diem.
|
Narwaniec | Post #3 Ocena: 0 2018-03-16 12:31:20 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Może źle się wyraziłem, źle opisałem swoje myśli.
Wiem, ze nie ma podatku, ale jeżeli mamy jakieś pieniądze od brokera, to czy ktoś może mi z HRMC wypomnieć, ze moje pieniądze w danym roku były wyższe niż deklaruje, bo przecież wygrywałem, więc trzeba mi pieniądze na dzieciaki obniżyć Uważam, ze nie, bo przecież to nie jest stałe i pewne. Ale pewności nie mam. |
rafal80 | Post #4 Ocena: 0 2018-03-16 12:49:26 (7 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2018-03-16 11:00:26, Narwaniec napisał(a): Bo idzie mi całkiem nieźle..... Bez względu na sytuację z podatkiem byłbym tutaj bardzo ostrożny. Zawsze jest ktoś kto wygrywa, nawet wiele razy pod rząd ale to jest łut szcześcia i pomylenie tego z umiejętnościami jest bardzo niebezpieczne. Rynki finansowe są prawie w 100% efektywne co oznacza że osiągnięcie przewidywalnego zysku jest prawie niemożliwe. |
Narwaniec | Post #5 Ocena: 0 2018-03-16 13:06:50 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Tak wiem, ponad rok grałem wirtualnie na koncie demo, słuchałem profesjonalnych "Trejderów" na ytube gram małym procentem pieniędzy, nie czekam na krociowe zyski, zamykam pozycję już przy 20-30 funtach, jest dla mnie bez znaczenia dokąd dojdzie, czy dwa czy pięć razy wyżej, ja się cieszę z tego ze mam nieco więcej niż zaryzykowałem
Kasę zarobioną wycofuję i zostawiam tylko to co było czyli co przeznaczyłem na stratę + 20% zarobionych z tygodnia Nigdy nie robię debilnej dźwigni, nie jestem pazerny, gdy wyciągnę dziennie 30-50 funtów, zamykam komputer i nie wracam do giełdy, taka dniówka mi wystarczy Czasami podobna kwota jest w plecy, ale nie muszę się na siłę odegrać, dzień skończony czy na lekkim plusie czy na lekkim minusie, jest na granie skończony, ale na przestrzeni miesiąca jestem na dobrym plusie. Bo dla mnie to jest wartosciowy plus Myślę, ze jestem graczem świadomym, mam wyobraźnię, gdybym mocno popłynął, to myślę, ze skończyłbym z dziećmi pod mostem To mocny kajdan, który powstrzymuje mnie przed debilną chciwością |
|
|
rafal80 | Post #6 Ocena: 0 2018-03-16 13:27:19 (7 lat temu) |
Cytat: 2018-03-16 13:06:50, Narwaniec napisał(a): Tak wiem, ponad rok grałem wirtualnie na koncie demo, słuchałem profesjonalnych "Trejderów" na ytube..... Rozumie Ciebie, ja na to poświęciłem 2 lata i uwierz mi, ci "profesjonalni" traderzy z YouTube tak na prawdę zarabiają na sprzedaży kursów tradingu. To inteligentni ludzie i to co mówią ma sens nie zmienia to jednak faktu że żerują na początkujących graczach. Pewnie dużo słuchałeś o psychologii tradingu... ja też ale uwierz mi to jest "red herring". Mi się oczy otworzyły dopiero kiedy sam napisałem kilka programów do testowania wykresow z ostatnich 15 lat (tysiące transakcji) i poziom przypadkowości był dla mnie szokujący. Zastanów się dlaczego banki wola udzielac kredyty na marne kilka procent skoro mogłyby dużo łatwiej i szybciej zarabiać na tradingu? (a mają do tego ogromne środki i wiedzę). |
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2018-03-16 13:34:08 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
z tymi bankami to nie tak system bankowy dziala zupelnie inaczej nie mieliby tykiej mozliwosci zeby wszystko upychac na gieldzie
pozatym pozyczajac kreuja nowy pieniadz |
Narwaniec | Post #8 Ocena: 0 2018-03-16 13:39:38 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Mylisz pojęcia, ja mówię o "trejderach" nie o szkoleniowcach.
Szkoleniowcy nie są trejderami, nie pokazują swoich statement`ów z wygranych, oni jak to mówi Rafał Zaorski z TJS, pokazują tylko palcem "tu bym wszedł a tu wyszedł" to bajkopisarze A wracając do chłopaków z TJS, obejrzyj klika filmików, wypłaty potwierdzone online, 2,5 miliona, 1,2 miliona, 1 milion I nigdy nie myl trejdera, ze szkoleniowcem bo trejder zarabia na giełdzie a szkoleniowiec na szkoleniach. Poświęciłeś dwa lata na to zagadnienie a mówisz jak nowicjusz ![]() |
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2018-03-16 13:56:27 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
te wplaty o czym maja swiadczyc ?liczy sie zysk a nie kto ile wplacil/stracil na gieldzie hehe wszstko co robia ziomale z ti dzi es jest pewnie za free czo? ; o |
rafal80 | Post #10 Ocena: 0 2018-03-16 14:03:19 (7 lat temu) |
Cytat: 2018-03-16 13:39:38, Narwaniec napisał(a): Mylisz pojęcia, ja mówię o "trejderach" nie o szkoleniowcach. Szkoleniowcy nie są trejderami, nie pokazują swoich statement`ów z wygranych, oni jak to mówi Rafał Zaorski z TJS, pokazują tylko palcem "tu bym wszedł a tu wyszedł" to bajkopisarze A wracając do chłopaków z TJS, obejrzyj klika filmików, wypłaty potwierdzone online, 2,5 miliona, 1,2 miliona, 1 milion I nigdy nie myl trejdera, ze szkoleniowcem bo trejder zarabia na giełdzie a szkoleniowiec na szkoleniach. Poświęciłeś dwa lata na to zagadnienie a mówisz jak nowicjusz ![]() Ok, tylko problem w tym problem że większość tych "trejderow" co niby szkolą innych tylko dla przyjemności i satysfakcji tak naprawdę mają zyski wyłącznie ze szkolen. |