Str 2 z 3 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2017-07-20 08:46:04 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Kazdy bank sprawdza klienta przed otwarciem konta. Mozesz mowic, ze chesz zdeponowac pieniadze, ale nikt nie musi Ci wierzyc.
Carpe diem.
|
cyp3k | Post #2 Ocena: 0 2017-07-20 09:32:19 (8 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 Skąd: Rochester |
Nie interesuje mnie czy polasili sie na kase bo jak prali to dalej piora kase karteli (to bank z Hong Kongu wiec swoje za uszami maja) Mnie jako szarego czlowieka interesuje latwy dostep do konta. Jedno haslo + ew. pytanie pomocnicze i tyle. Nie zawsze mam dostep do internetu (szczegolnie w terenie u klienta) zeby biegac po polu (doslownie) i szukac zasiegu w telefonie.
Zeby wygenerowac jakies jednorazowe haselko na ktorego wpisanie mam 10sek. |
Lucy_J | Post #3 Ocena: 0 2017-07-20 13:31:34 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Cyp3k - zamiast tracic nerwy na forum, napisz im reklamacje z uzwglednieniem tego wszystkiego co napisales w pierwszym poscie.
Musza sprawe zbadac czy faktycznie system im nawalil i czy postapili zgodnie z procedurami, ocenia rowniez twoja osbluge klienta. Jesli faktycznie bylo jak mowisz i popelnili mase bledow, moga zaoferowac odszkodowanie. Po otrzymaniu odpowiedzi na twoja reklamacje, mozesz udac sie do Financial Ombudsman Service, jezeli nie rozpatrzyli twojej sprawy po twojej mysli. Wszystko mozna zalatwic online. |
Kanonier30 | Post #4 Ocena: 0 2017-07-20 20:46:59 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Richmond...biore wyciag z konta walutowego I tyle...moge sie zalogowac online na ichniejszym komputerze i wykonac przelew od reki. Generalnie mam gdzies czy ktos mi wierzy czy nie...dopoki nie mam oferty zostana na polskim, walutowym.
Sprawdzanie do kont depozytowych jest idiotyczne. W Polsce logujac sie do bankowosci internetowej mozna otworzyc od reki drugie konto w niemal kazdym banku. Credit check do kont depozytowych jest irracjonalny...jesli Bank robi mi laske, ze deponuje pieniadze - niczego w zamian nie dajac oprocz pobierania haraczu za prowadzenie rachunku, to szukam innego. Moge zalozyc konto w innym kraju, gdzie przepisy sa bardziej liberalne. Bo w UK pomimo credit checkow i innych pierdol, kwitnie pranie kasy, handel dragami, a gotowka nie przeplywa za posrednictwem swinek-skarbonek. Na rynkach jest wiadome, ze funt bedzie szedl w dol. Pytanie kiedy siegnie rownowartosci euro i dalej rownia pochyla. Ciekawe czy wowczas brytyjskie banki nadal beda segregowac klientow czy prosic, zwlaszcza o zalozenie kont depozytowych? |
Danitez | Post #5 Ocena: 0 2017-07-30 02:10:52 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-11-2013 Skąd: brak |
Też byłem w HSBC i nie polecam, chciałem założyć konto i wymagali proof of address, po czym powiedziałem im że jesteśmy w strefie EU i że chce aby założyli mi konto na polski adres, zrobili to z łaski jak im pokazałem na ich stronie, że jest taka możliwość. Kartę oczywiście wysyłają na polski adres, nie chcieli na żaden angielski.
Założyli mi advance konto z overdraft, czego nie chciałem, tłumaczyłem im 10 minut że chcę basic, nawet z managerem rozmawiałem, ale oni swoje, że muszą mi dać advanced, jak do ściany gadałem. Teraz zastanawiam się czy zamknąć i otworzyć w innym (Barclays), czy przenieść i dostać 150£ tak jak Richmond proponowała. Wystarczy mi proste konto bez overdraft, aby mieć pewność że nie zejdę poniżej 0zł, czy tak jak koledze naliczali jakieś dziwne kwoty. Mógłby ktoś zaproponować nam normalne konto? |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2017-07-30 09:18:03 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jak nie bedziesz wydawac wiecej niz masz na koncie, to nie zejdziesz ponizej zera. Nie ma z tym problemu, musisz po prostu pilnowac wlasnych wydatkow.
Carpe diem.
|
Post #7 Ocena: 0 2017-07-30 09:30:34 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2017-07-30 02:10:52, Danitez napisał(a): Wystarczy mi proste konto bez overdraft, aby mieć pewność że nie zejdę poniżej 0zł Brak overdraftu wcale nie gwarantuje ze nie zejdziesz ponizej 0. Brak tzw planowanego overdraftu oznacza tylko ze jesli zdarzy Ci sie zejsc ponizej 0, zaplacisz kare. Na przyklad jesli przy niskim saldzie zostanie pobrana jakas oplata. Ja mam planowany overdraft dopiero od tego roku ale ponizej zera niestety bywalam i bylo to drogie. Teraz mam planowany limit i do kwoty -25.00 mam bezplatny. Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
AgentOrange | Post #8 Ocena: 0 2017-07-30 10:38:28 (8 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: Założyli mi advance konto z overdraft, czego nie chciałem, tłumaczyłem im 10 minut że chcę basic, nawet z managerem rozmawiałem, ale oni swoje, że muszą mi dać advanced, jak do ściany gadałem. Tutaj transakcja zawsze przejdzie, nawet jesli nie masz nic na koncie. Majac overdraft nie placisz karnych odsetek. |
Danitez | Post #9 Ocena: 0 2017-07-30 10:53:54 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-11-2013 Skąd: brak |
nawet na koncie basic (konto bez overdraft) tak jest, że możesz zejść poniżej zera?
|
AgentOrange | Post #10 Ocena: 0 2017-07-30 11:04:42 (8 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: 2017-07-30 10:53:54, Danitez napisał(a): nawet na koncie basic (konto bez overdraft) tak jest, że możesz zejść poniżej zera? Tak, ale w koncie basic nie mozna miec dozwolonego overdraftu. |