Hej wszystkim
od razu z gory prosze o brak krytyki w moim kierunku. Wiem ze zle zrobilem, chce tylko sie dowiedziec co mi za to grozi...
Otoz. Na poczatku tego roku zjechalem do Polski. Byl to mus niestety (chora mama ktora zostala sama). W Angli zostawilem wszystko co mialem, przyjaciol, prace, zabralem tylko potrzebne rzeczy. Niestety zostaly tez dlugi. Telefon na abonament, tv na raty, karta w Argosie na zakupy za 1000f na zasadzie buy now pay later i debet na 900f.
Pytanie mam takie. Nie zamierzam juz wracac do UK, chce zaczac wszystko od poczatku w Polsce. Czy moga mnie jakos namierzyc za te dlugi?
Najgorzej obawiam sie chyba debetu w lloydsie. Mam overdraft do 1000f, minelo juz pare miesiecy, wiec podejrzewam ze za odsetki i roznego rodzaju kary troche mi suma podskoczyla.
Czy wiecie jak to jest - od kiedy bank daje default? i czy jak daje default to odsetki juz nie rosna, tylko bank zamyka konto i windykator mnie sciga?
Boje sie ze tak beda rosly i rosly, az zrobi sie z tego gruba suma na przestrzeni kilku lat i wtedy juz bedzie sie mnie oplacalo szukac w PL (o ile juz nie szukaja?)
Prosze o porady.