MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kredyt w uk na mieszkanie w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Emeryt56

Post #1 Ocena: 0

2019-03-17 19:53:56 (6 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Cytat:

2019-03-17 19:01:39, Wielim napisał(a):
W moim przypadku chyba nie ma takiego ryzyka , 13 lat w UK . Kolega dostał pożyczkę w Tesco 20k funtów na samochód to może ja dostanę też . Tylko że on z żoną maja umowę o pracę a ja samozatrudnienie . Ale to też opcja . Bo planuje pierwsze mieszkanie kupić w następnym roku , najpóźniej za dwa . Zapomniałem że pożyczkę mogę wziąć w UK a mieszkanie kupić w Polsce . Oprócz tego że bank w Polsce powiedział że jak kupuje się mieszkanie za gotówkę to urząd skarbowy strasznie węszy nawet jak nie ma podstaw . Nie wiadomo co im do głowy strzeli

Jak to niema ryzyka? Nie masz żadnej nieruchomości ani jakiejś rządowego stanowiska co by Cię wiązało z UK. W karzdej chwili możesz spakować walizki jak np dostaniesz w PL jakiś domek w spadku po dziadku. Już wielu takich wyjechało.
Pożyczka na samochód ? to zazwyczaj samochód jest gwarancją albo jest w domniemaniu że w razie czego to jest co zająć.
Jak przyjdziesz do Notariusza z walizką gotówki to zrozumiałe że będą Cię wzywać do wyjaśnień.Ja w US na dywaniku byłem ale miałem przy sobie udokumentowane pochodzenie mojego kapitału.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2019-03-17 20:21:08 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Majac pozyczke z banku, ma sie potwierdzenie pochodzenia kapitalu.

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #3 Ocena: 0

2019-03-17 20:28:16 (6 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Cytat:

2019-03-17 20:21:08, karjo1 napisał(a):
Majac pozyczke z banku, ma sie potwierdzenie pochodzenia kapitalu.

Tak, oczywiście, ale domyślam się że Wielimowi chyba chodziło o tą walizeczkę co trzyma pod łóżkiem i do której odkłada codzienne napiwki ;-)

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2019-03-17 21:26:06 (6 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Nie , w tym wypadku ogólnie chodziło o to że słyszałem w banku w Polsce że jeżeli kupi się mieszkanie całkowicie za gotówkę to jest się dokładnie sprawdzany wzdłuż i wszerz . Bo ja wcześniej myślałem że z mieszkaniem jest jak z kupnem batonika w sklepie. Wchodzisz i wychodzisz . A jednak jest z tym troszkę zabawy . Ale chyba warto inwestować w nieruchomości? Jakie jest Wasze zdanie . Ja osobiście nie mam się czego bać . Wykazuje dochody całkowite . Za napiwki kupuje dziecku zabawki . Tylko że nie nazbieram całej brakującej kwoty tak szybko a chciałbym kupić jakieś mieszkanie może już w następnym roku .Ale chodzi mi o to że jest dużo "zabawy" z kupnem mieszkania. Ile to czasu może zająć ?

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 17-03-2019 21:28 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2019-03-18 06:13:15 (6 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jest duzo "zabawy", bo to powazny zakup, ktory moze byc obarczony wadami prawnymi lub fizycznymi. Przy kupnie batonika duzo nie ryzykujesz, najwyzej go wyrzucisz.

W UK tak samo sprawdzaja pochodzenie gotowki, o czym nie raz bylo na forum. Tylko w UK, to nie Urzad Skarbowy, a prawnicy i bank jesli jest częściowy kredyt.

Co do pożyczek gotówkowych, to na pierwszej stronie pisalam o ofertach do 50K.

Jakbym chciala kupic mieszkanie w PL za gotowke i nie miala tej gotowki, to wycisnelabym ja z kart kredytowych 0% i paru nisko oprocentowanych pożyczek. Pozostaje tylko kwestia utrzymania spłat.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #6 Ocena: 0

2019-03-18 09:47:07 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

No to niech sprawdzają wzdłuż i wszerz.. Jeżeli kasa jest czysta to w czym problem? Sprawdza i tyle.
Nie ma zakazu kupna nieruchomości za gotówkę.

[ Ostatnio edytowany przez: gosian 18-03-2019 09:47 ]

Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

akrobatka

Post #7 Ocena: 0

2019-03-20 20:40:56 (6 lat temu)

akrobatka

Kobieta

Z nami od: 20-10-2014

Richmond, wlasnie przeszly mi prze z mysl karty 0%, ale z kredytowki trzeba by bylo przelac srodki.. a tu juz nie male pieniadze. W sensie oplata za wyplate z karty kredytowej. ;) Bo kupujac od osoby prywatnej ot tak z karty kredytowej nie skorzystasz.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2019-03-20 22:49:33 (6 lat temu)

Richmond

Kobieta

Potrzebna jest karta z super balance transfer / money transfer na 0% i bez oplat za transfer lub z minimalną oplata.

Zwykla wypłata z karty kredytowej nie jest opcja. Oprocentowanie uderza od dnia wyplaty i jest wysokie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

akrobatka

Post #9 Ocena: 0

2019-03-23 07:24:57 (6 lat temu)

akrobatka

Kobieta

Z nami od: 20-10-2014

Nie mialam pojecia o istnieniu takich kart! Dzieki. :)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2019-03-23 08:03:28 (6 lat temu)

Richmond

Kobieta

https://www.moneysavingexpert.com/credit-cards/money-transfers/ tyle, ze teraz sa bardzo kiepskie oferty. Kiedys byly np 24 miesiace, 0% i 0 oplat za transfer.

Oprocz wspomnianych kart, Lloyds i Barclaycard rowniez oferuja transfery na konto. Czasami maja oferty dla istniejacych klientow, rzedu 0.9% za transfer na konto. Dlatego warto miec kilka kart i trzymac je otware, na wypadek jakby wpadla jakas dobra oferta.

Z reguly co miesiac sa nowe oferty. MBNA nalezy teraz do Lloydsa i ich oferty pogorszyly sie. MBNA bylo tez w przeszlosci bardzo hojne pod wzgledem limitow, ale nie wiem jak teraz, pod nowymi skrzydlami. Lloyds i Tesco nie sa hojne.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,