MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niesplacone długi w Anglii

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

londynczykowna

Post #1 Ocena: 0

2017-06-20 13:46:30 (8 lat temu)

londynczykowna

Kobieta

Z nami od: 26-06-2016

Cytat:

2017-06-20 13:33:00, valis0 napisał(a):
Nie, nie. To wy kredyciarze chcecie uspokoić swoje sumienia. Ja nie wchodzę w polemikę na tematy jak się czuję, co robię etc. 😀
Was powinno się chwalić. Jacy to wspaniali jesteście ze pobraliśmy kredyty na chaty w kraju w którym was nie kochają. Ze trzęsiecie portkami co będzie po brexicie. Za co będziecie te kredyty spłacać. A tu jeszcze 25 lat !
Ale ktoś kto kupuje 3 mieszkanie za gotówkę, to phi. Wymyślanie. Zaraz się okaże że to frajer, bo powinien brać na kredyty :-]
Dzwoniliscie dziś do Polski do rodzinki chwaląc się jak wam się tu powodzi ? :-]

Ja nie napisalam nigdzie o Polakach kupujacych domy na wyspie, a o wracajacych do kraju po drodze swiadomie kradnac

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

valis0

Post #2 Ocena: 0

2017-06-20 13:53:56 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 24-03-2017

Cytat:

2017-06-20 13:46:30, londynczykowna napisał(a):
Cytat:

2017-06-20 13:33:00, valis0 napisał(a):
Nie, nie. To wy kredyciarze chcecie uspokoić swoje sumienia. Ja nie wchodzę w polemikę na tematy jak się czuję, co robię etc. 😀
Was powinno się chwalić. Jacy to wspaniali jesteście ze pobraliśmy kredyty na chaty w kraju w którym was nie kochają. Ze trzęsiecie portkami co będzie po brexicie. Za co będziecie te kredyty spłacać. A tu jeszcze 25 lat !
Ale ktoś kto kupuje 3 mieszkanie za gotówkę, to phi. Wymyślanie. Zaraz się okaże że to frajer, bo powinien brać na kredyty :-]
Dzwoniliscie dziś do Polski do rodzinki chwaląc się jak wam się tu powodzi ? :-]

Ja nie napisalam nigdzie o Polakach kupujacych domy na wyspie, a o wracajacych do kraju po drodze swiadomie kradnac

Czyli wyrok już zapadł ?
Mam rozumieć że w wolnej chwili między byciem kura domową jesteś prawnikiem i sędzia w jednej osobie ?

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2017-06-20 16:20:16 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Mustafa, ale właśnie kiedyś coś się zmieniło w regulaminie, żeby takie trole nie były bezkarne, tylko dokładnie nie pamiętam co

Uwaga moderatora: Klon i wypowiedzi zostały usunięte, Valis ma 7 dni blokady i przez ten czas nie ma prawa wypowiedzi na forum. (11+1)

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2017-06-20 16:34:49 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Nie chce dolewac oliwy do ognia ale musze nadmienic, ze wziecie chwilowki i wyjazd do PL nie jest zadnym wyludzeniem kredytu.

Warto sie bylo skontaktowac przed wyjazdem, odsetki by nie rosly i mozna byloby splacac nawet po 20f miesiecznie przez lata bedac spokojnym, ze jakas firma windykacyjna z PL nie zapuka pewnego pieknego dnia.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2017-06-20 18:01:59 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

nie prowadze zadnych uslug wiec nie mam kontaktu z bogatymi klientami w pracy rowniez takich osob nie mam

pewnie tacy sa ale zejdzmy na ziemie ile takich osob jest co kupuja 3 chaty w 6lat za gotowke? poza tym jakie te chaty ?dobry dom w pl tez kosztuje min 300tys trzeba byloby odlozyc 200 tys£(oszczednosci a gdzie zycie?) ilu macie takich znajomych? ten gosc to jakis fantasta : D ale nie lepiej spierac sie na forum ze wszystkimi bo jeest jeden ewenement w jego zyciu

znam jednego starszego pana spoko facet cenie go za wiele rzeczy siedzi tu juz chyba z 17 lat i kupil 3 domy w pl ale jeszcze w czasach kiedy ceny byly nizsze wynajmuje dom w ktorym podnajmuje pokoje teraz juz lekko przed emeytura zaraz bedzie wracac do pl

powiedzial mi raz ze gdyby mogl cofnac czas to nawet by sie nie zastanawial tylko odrazu bral chate w anglii na kredyt nawet myslal o tym jakis czas temu ale juz nie mial szans na kredyt

jezeli twoj znajomy tak dobrze zarabial to to co placil za rent mogl przeznaczyc na dom w anglii po 6 latach splacania mialby 3domy w pl z oszczednosci plus kolejny po sprzedazy splaconej czesci domu w anglii nie mowiac juz o komforcie mieszkania bez obcych w domu

widac ze gula ci lata malo szyi nie rozerwie hehe ale dobrze taka jest kolej rzeczy musisz znac swoje miejsce w szeregu :)

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 20-06-2017 18:06 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2017-06-20 18:34:35 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2017-06-20 18:01:59, cris82 napisał(a):
nie prowadze zadnych uslug wiec nie mam kontaktu z bogatymi klientami w pracy rowniez takich osob nie mam

pewnie tacy sa ale zejdzmy na ziemie ile takich osob jest co kupuja 3 chaty w 6lat za gotowke? poza tym jakie te chaty ?dobry dom w pl tez kosztuje min 300tys trzeba byloby odlozyc 200 tys£(oszczednosci a gdzie zycie?) ilu macie takich znajomych? ten gosc to jakis fantasta : D ale nie lepiej spierac sie na forum ze wszystkimi bo jeest jeden ewenement w jego zyciu

W swiecie kontraktorow IT to prawie standard, jeden dom/mieszkanie jako rezydencja i kilka nieruchomosci na wynajem. Mowa oczywiscie o UK, nie Polsce. Czesto brak kredytu lub juz splacony na glowna nieruchomosc, a reszta sama sie splaca. Nie trzeba miec do czynienia z bogatymi klientami. To po prostu plan emerytalny osob, ktore nie pracuja na etacie. Ci ludzie nie wyrozniaja sie z tlumu, nie sa obwieszeni gadzetami, nie maja drogich samochodow i wygladaja tak samo niepozornie jak reszta.

Wszystko tez zalezy od tego kiedy kto zaczal. Ci, ktorzy pokupowali nieruchomosci 20 lat temu wyszli na tym bardzo do przodu.

Jeden gosc z mojego pokoju opowiadal pare dni temu jak to przez iles lat mieszkal w "shithole" (cytuje), a potem kupil mieszkanie za gotowke. Potem powiekszyl swoje portfolio do 4 domow na wynajem. Trzeba tylko chciec mieszkac w tym "shithole" przez pare lat albo mozna wziac kredyt i splacic.

A tak w ogole to jak my doszlismy do takiego off-topa?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2017-06-20 19:04:44 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

spoko zgadzam sie z kazdym zdaniem w swiecie IT finansistow lekarzy i prawnikow
ale wiekszosc rodakow raczej obsadzona jest w mniej platnych sektorach

jezeli piszmy o osobach ktore kazdego grosza dusza mieszkajac na pokoju zeby sie ustawic w pl i miec "szacunek cioci z ameryki" to raczej nie myslimy o IT

mi tam wystarczy jedna dzialka nad morzem i maly pensjonat mam nadzieje ze ceny pozostana na podobnym poziomie i beda jeszcze dzialeczki jak wroce do ojczyzny za pare lat ; )

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,