MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak zabezpieczyc wlozone pieniadze w remont mieszkajac u tesciowej?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Maartulla

Post #1 Ocena: 0

2017-03-29 10:08:07 (8 lat temu)

Maartulla

Kobieta

Z nami od: 09-01-2017

Cytat:

2017-03-29 01:47:40, andyopole napisał(a):
A ile będziecie płacić czynszu Szanownej Teściowej? Może od tego zacznijcie rozliczenia.

Czynszu nie bedziemy placic. Robimy osobne licznik na prad,gaz i wode. Jedynie co bedziemy dzielic to wydatki na opal, dopoki nie zrobimy gazowego

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2017-03-29 10:35:20 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2017-03-29 11:13:50 (8 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2017-03-29 10:08:07, Maartulla napisał(a):
Cytat:

2017-03-29 01:47:40, andyopole napisał(a):
A ile będziecie płacić czynszu Szanownej Teściowej? Może od tego zacznijcie rozliczenia.

Czynszu nie bedziemy placic. Robimy osobne licznik na prad,gaz i wode. Jedynie co bedziemy dzielic to wydatki na opal, dopoki nie zrobimy gazowego

Więc policz sobie wartość czynszu, którego nie musicie płacić, skompensuj z wydatkami i policz co się bardziej oplaca.
A najlepiej, jak już ktoś wyżej napisał, w jednym pokoiku ale samodzielnie.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2017-03-29 13:31:05 (8 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2017-03-28 18:30:23, Maartulla napisał(a):

Witam. Moze ktos mial podobna sytuacje Drodzy forumowicze.A mianowicie. Po slubie mamy zamiar zamieszkac w domu rodzinnym przyszlego meza, w ktorym bedziemy remontowac pomieszczenia na poddaszu. Poziom nizej bedzie mieszkala Jego mama ktorej dom jest wlasnoscia i brat. Mam szacunek do ludzi,jestem ugodowa i bede robila wszystko zeby nasze relacje byly jak najlepsze,ale roznie to w zyciu bywa i ktos z rodziny przyszlego meza moze mi powiedziec kiedys dowidzenia. Co musze zrobic w takiej sytuacji, a zeby wysilek i pieniadze jakie wydam na remont nie przepadly,gdyby taka sytuacja sie zdazyla. Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam.

to sie nazywa rozwiazanie wspolnoty malzenskiej (majatkowej) lub wydzielenie majatku spod owej wspolnoty...

choc znacznie lepsza jest umowa przedmalzenska, zwana intercyza

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #5 Ocena: 0

2017-03-29 15:14:55 (8 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2017-03-29 10:35:20, ewelazk napisał(a):
Maartula nie pchaj sie w to
wynajmijcie sobie cos sami, nawet malego na poczatek ale sami
zawsze beda problemy w takich sytuacjach I bedzie sie to odbijac na waszym zwiazku
nawet najlepsza tesciowa w koncu zmieni sie w zmore a twoj maz bedzie miedzy toba a nia

dobrze prawisz, oni wyremontuja dom a pozniej tesciowej sie odwidzi i zrobia jej pieklo ze sami sie wyprowadza a ich pietro przejmie brat, ktory pewnie caly dom dostanie. Ni eidz na to, lepeij wynajac dom, albo niech od razu tesciowa zapisze mezowi czesc domu, to bedzie musiala was splacic gdyby chciala sie ich pozbyc. Dobrze jest myslec przyszlosciowo.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #6 Ocena: 0

2017-03-29 15:21:04 (8 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2017-03-29 15:14:55, kasiachery napisał(a):
Cytat:

2017-03-29 10:35:20, ewelazk napisał(a):
Maartula nie pchaj sie w to
wynajmijcie sobie cos sami, nawet malego na poczatek ale sami
zawsze beda problemy w takich sytuacjach I bedzie sie to odbijac na waszym zwiazku
nawet najlepsza tesciowa w koncu zmieni sie w zmore a twoj maz bedzie miedzy toba a nia

dobrze prawisz, oni wyremontuja dom a pozniej tesciowej sie odwidzi i zrobia jej pieklo ze sami sie wyprowadza a ich pietro przejmie brat, ktory pewnie caly dom dostanie. Ni eidz na to, lepeij wynajac dom, albo niech od razu tesciowa zapisze mezowi czesc domu, to bedzie musiala was splacic gdyby chciala sie ich pozbyc. Dobrze jest myslec przyszlosciowo.

Tez popieram wolnosc, moze troche drozej, ale jednak wolnosc.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #7 Ocena: 0

2017-03-29 15:41:56 (8 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Obstaje przy tym, co napisalam wczesniej. Lepiej ulokowac pieniadze gdzie indziej niz w nieruchomosci, ktora nie nalezy do OP. Chyba, ze jest to stosunkowo niewielka kwota i traktuje sie to jako czynsz, ale wtedy , w razie czego, nie nalezy oczekiwac jego zwrotu.

Do góry stronyOnline

Strona WWW

xxxemi

Post #8 Ocena: 0

2017-03-29 19:56:04 (8 lat temu)

xxxemi

Kobieta

Z nami od: 28-12-2011

Ja tez uważam Martulla żebyś to lepiej przemyślała, nie raz, a 5 razy.Bo w życiu różnie bywa, miłość ulatnia się, teściowa z fajnej babki robi się zołza, a i Ty też nie masz gwarancji czy ze swoim mężem będziesz do końca życia...
Szkoda że ja nie miałam nikogo wokół siebie kto mógłby mi coś doradzić i podpowiedzieć...😞 Ale człowiek uczy się całe życie. Drugi raz juz bym tak nie zrobiła😞

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2017-03-29 21:20:51 (8 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2017-03-29 19:56:04, xxxemi napisał(a):
Ja tez uważam Martulla żebyś to lepiej przemyślała, nie raz, a 5 razy.Bo w życiu różnie bywa, miłość ulatnia się, teściowa z fajnej babki robi się zołza, a i Ty też nie masz gwarancji czy ze swoim mężem będziesz do końca życia...
Szkoda że ja nie miałam nikogo wokół siebie kto mógłby mi coś doradzić i podpowiedzieć...😞 Ale człowiek uczy się całe życie. Drugi raz juz bym tak nie zrobiła😞

przeciez kobieta ani nie chce sie rozwiezc z mezem, ani zmieniac miejsca zamieszkania, chce tylko zabezpieczyc 'wklad wlasny'...

jak sie nie zna odpowiedzi, to lepiej milczec jak 'pieprzyc glupoty', takie moje zdanie

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #10 Ocena: 0

2017-03-29 21:35:10 (8 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2017-03-29 21:20:51, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2017-03-29 19:56:04, xxxemi napisał(a):

przeciez kobieta ani nie chce sie rozwiezc z mezem, ani zmieniac miejsca zamieszkania, chce tylko zabezpieczyc 'wklad wlasny'...

jak sie nie zna odpowiedzi, to lepiej milczec jak 'pieprzyc glupoty', takie moje zdanie

No i otrzymala odpowiedz. Nie ma sposobu, dzieki ktoremu moglaby zabezpieczyc swoje pieniadze wladowane w cudza nieruchomosc. Lepiej, niech je trzyma oddzielnie.

Do góry stronyOnline

Strona WWW

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,