Str 7 z 8 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Melanija |
Post #1 Ocena: 0 2018-02-28 09:28:38 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-02-28 09:02:22, gromak napisał(a):
Ja się tam cieszę, gdy widzę, że złodziej okrada innego złodzieja i życzę pytającym powodzenia w unikaniu płacenia.
Mnie bank Lloyds okrada od listopada, gdy postanowili wspaniałomyślnie zmienić wysokość opłat za wspomniany overdraft - mam na koncie -2500, do listopada płaciłem w zależności od średniego salda 30 do 40 funtów miesięcznie, co było dla mnie opłatą na akceptowalnym poziomie za taką usługę. Od listopada Ci zasrańcy zmienili wysokość opłat i za ten sam overdraft teraz płacę 3.50 DZIENNIE czyli przeszło 100 funtów samych odsetek miesięcznie. Jak na to patrzę, to sam mam ochotę wyjechać
Wyjeżdżaj!
Skoro nie potrafiłeś w UK zadbać o + na koncie, no na pewno zdołasz dorobić się mega+ w PL.
Pchacie się sami w kłopoty, można z bankiem się dogadać na jakąś kwotę OV bez żadnych dodatkowych opłat, czy kar, ale co tam Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|

|
 |
|
|
Richmond |
Post #2 Ocena: 0 2018-02-28 09:38:22 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2018-02-28 09:02:22, gromak napisał(a):
Mnie bank Lloyds okrada od listopada, gdy postanowili wspaniałomyślnie zmienić wysokość opłat za wspomniany overdraft - mam na koncie -2500, do listopada płaciłem w zależności od średniego salda 30 do 40 funtów miesięcznie, co było dla mnie opłatą na akceptowalnym poziomie za taką usługę. Od listopada Ci zasrańcy zmienili wysokość opłat i za ten sam overdraft teraz płacę 3.50 DZIENNIE czyli przeszło 100 funtów samych odsetek miesięcznie. Jak na to patrzę, to sam mam ochotę wyjechać
Mozna tego uniknac w prosty sposob:
1. wziac pozyczke na te kwote i splacic overdraft i splacac potem pozyczke
2. wystapic o karte kredytowa 0% z transferem na konto
3. skorzystac z oferty na przeniesienie konta z promocyjnym debetem.
https://www.lovemoney.com/bestbuys/5127/cheap-overdrafts-best-current-accounts-for-those-who-go-overdrawn
Danske Bank konto Freedom ma darmowy overdraft do 3 tys.
https://www.moneysavingexpert.com/banking/cut-overdraft-costs Carpe diem.
|

|
 |
|
gromak |
Post #3 Ocena: 0 2018-02-28 10:21:04 (7 lat temu) |
Z nami od: 13-12-2015 Skąd: Manchester |
Cytat:
2018-02-28 09:28:38, Melanija napisał(a):
Wyjeżdżaj!
Skoro nie potrafiłeś w UK zadbać o + na koncie, no na pewno zdołasz dorobić się mega+ w PL.
Pchacie się sami w kłopoty, można z bankiem się dogadać na jakąś kwotę OV bez żadnych dodatkowych opłat, czy kar, ale co tam
Jakie to typowo burakowo-polskie rozumowanie, napiszesz, że banki to rozbój w biały dzień, bo w Polsce nikt nigdy z miesiąca na miesiąc nie zmienił mi oprocentowania o 120% to Ci taka napisze, że skoro tu się nie dorobiłem, to tym bardziej nie dorobię się w Polsce. A skąd Ty możesz wiedzieć o mnie cokolwiek? Ja tu przyjechałem żyć a nie się dorabiac, jak dla mnie to możesz jeść suchy chleb i zbierać te funciaki pokazując jaka ty zrobiona jesteś, nic mi do tego - tylko bądź łaskawa nie wyrażać opinii na mój temat.
Richmond ja znam te opcje, bank wymaga ode mnie kontraktu, a ten dostanę dopiero za dwa tygodnie. Ja nie szukam rady, ja wyrażam po prostu swoją opinie. [ Ostatnio edytowany przez: gromak 28-02-2018 10:23 ]
|

|
 |
|
Wielim |
Post #4 Ocena: 0 2018-02-28 10:54:04 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Gromak po prostu nie zwracaj uwagi . Takie jej żałosne zaczepne uwagi są chyba w każdym temacie na forum .
|

|
 |
|
Melanija |
Post #5 Ocena: 0 2018-02-28 10:58:19 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-02-28 10:21:04, gromak napisał(a):
Cytat:
2018-02-28 09:28:38, Melanija napisał(a):
Wyjeżdżaj!
Pchacie się sami w kłopoty, można z bankiem się dogadać na jakąś kwotę OV bez żadnych dodatkowych opłat, czy kar, ale co tam
Jakie to typowo burakowo-polskie rozumowanie, napiszesz, że banki to rozbój w biały dzień, bo w Polsce nikt nigdy z miesiąca na miesiąc nie zmienił mi oprocentowania o 120% to Ci taka napisze, że skoro tu się nie dorobiłem, to tym bardziej nie dorobię się w Polsce. A skąd Ty możesz wiedzieć o mnie cokolwiek? Ja tu przyjechałem żyć a nie się dorabiac, jak dla mnie to możesz jeść suchy chleb i zbierać te funciaki pokazując jaka ty zrobiona jesteś, nic mi do tego - tylko bądź łaskawa nie wyrażać opinii na mój temat.
Burak to sam jesteś i to do kwadratu, ale na pocieszenie mogę dodać, że od suchego chleba i zbierania funciaków to mi daleko, ale jak jest możliwość zarobienia, to się zarabia i życie toczy do przodu, a nie do tyłu - mój kot na śniadanie jada krewetki ... Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #6 Ocena: 0 2018-02-28 11:30:03 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Przeniescie swoje wyliczanki i wyzywanie sie na prywatny folwark. Ludzie nie wchodza na MW, zeby czytac wasz klotnie.
Ada
|

|
 |
|
Emeryt56 |
Post #7 Ocena: 0 2018-02-28 11:44:00 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
We wszystkich rozwiniętych krajach na publicznych forach z zachowaniem anonimowości to na 5 piszących jest 10 opinii.
Konstruktywne,treściwe uwagi bywają bolesne dla pytającego bo często zawierają umoralniający komentarz ale taka już jest natura publicznego forum.Jednak napisana porada może posłużyć setkom biernych czytelników.
Ale banki mają zakusy na wprowadzenie nowoczesnego niewolnictwa, zresztą nic nowego bo aby się przed tym się zabezpieczyć to w pewnej dużej znanej religii mamy zakaz pożyczania na procent.
|

|
 |
|
Wielim |
Post #8 Ocena: 0 2018-02-28 12:29:57 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Centralnymi Bankami w bodajze 97% krajow swiata zarzadzaja Rotschildy i inni zydzi , pozostale kraje to Rosja , Chiny , Islandia , Wegry - wiadomo tych panstw hamerykanska obrona demokracji nie zaatakuje ale jest jeszcze Syria , Iran i Korea Polnocna a takze do niedawna Irak . Irak juz "pokonany" , Syria w trakcie , Iran i Korea na celowniku ale wiadomo ze z nimi nie bedzie tak latwo. W reszcie panstw swiata zydzi trzymaja wladze absolutna. To banki steruja wszystkim a rzadzacy to tylko marionetki . I niech nikt mi nie pisze ze banki to nie oszusci , to dobrze skonstruowane maszynki do robienia pieniedzy , wyciskajac ludzi jak cytryny. Kredyty , pozyczki ? Oczywiscie czemu nie ale z jakim procentem ? Tymczasem lokaty nawet procenta nie przekraczaja , a pozyczki i kredyty udzielane sa wlasnie z pieniedzy z lokat . Banki robia wielka kase kazdego dnia . Podstepne sztuczki i oszustwa jak np frankowicze w Polsce, oczywiscie polski rzad i wtedy i dzis nie zrobil nic by ukarac zlodziestwa tylko za to zaplaca wszystcy podatnicy a banki dalej licza zyski . A bedzie coraz gorzej . Dzis juz nie mozna istniec w spoleczenstwie bez konta w banku . Biznes nie ma prawa istnienia bez mozliwosci placenia karta czy bez konta . Jeszcze trosze i beda obowiazkowe chipy w naszych chcialach ktore juz chciano wprowadzic w UK chyba w ubieglym roku
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #9 Ocena: 0 2018-02-28 14:38:46 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak maja sie te wypowiedzi do porad o dlugu uzytkownika? Nie przenoscie polityki ani osobistych niesnasek do tematow, bo jak ktos ma dlug, to nie pomoze mu czytanie o krewetkach, ani o tym kto w zarzadach centralnych bankow siedzi.
Ada
|

|
 |
|
daavid |
Post #10 Ocena: 0 2018-03-02 10:58:42 (7 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Bez urazy, ale ludziom z overdrive na poziomie -2500 funcików mam ochotę wypisać specjalny dyplom.
Weź długopis do ręki, wszystko policz i idź do banku po pożyczkę. Spłać ją jak najszybciej i nigdy więcej nie bierz kredytów bo tylko na odsetki będziesz pracować.
|

|
 |
|