MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nie spłacony kredyt powrót do Polski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Melanija

Post #1 Ocena: 0

2018-02-27 10:28:12 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Cytat:

2018-02-27 10:17:15, daavid napisał(a):
Czytam w necie różne opinie i nie mogę zrozumieć jak ludzie mogą wierzyć w to, że jak UK wyjdzie z UE to będzie można sobie nabrać kasy i wrócić do Polski bo nikt nie będzie miał prawa nikogo ścigać.

Ja ro w ogóle nie mogę uwierzyć, że ludzie tak kradną "w biały dzień" i mają wy...e.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2018-02-27 10:33:54 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Cytat:

2018-02-27 10:28:12, Melanija napisał(a):
Cytat:

Czytam w necie różne opinie i nie mogę zrozumieć jak ludzie mogą wierzyć w to, że jak UK wyjdzie z UE to będzie można sobie nabrać kasy i wrócić do Polski bo nikt nie będzie miał prawa nikogo ścigać.

Ja ro w ogóle nie mogę uwierzyć, że ludzie tak kradną "w biały dzień" i mają wy...e.

wiekszych zlodziei od bankow i ich wlascicieli nie ma , niedlugo reparacji to i od eskimosow beda zadac

Do góry stronyOffline

Melanija

Post #3 Ocena: 0

2018-02-27 10:55:31 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Cytat:

2018-02-27 10:33:54, Wielim napisał(a):
Cytat:

Cytat:

wiekszych zlodziei od bankow i ich wlascicieli nie ma , niedlugo reparacji to i od eskimosow beda zadac

Nie spotkałam się z jakimś przegięciem ze strony banków angielskich, za to w Pl. to można by grube akta stworzyć, za prowadzenie konta swoje, za możliwość płatności kartą swoje, za możliwość płatności contactless swoje, za przelewy swoje, za internet banking swoje, za lokaty na minusie po odliczeniu kosztów prowadzenia konta. Bez sensu!
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #4 Ocena: 0

2018-02-27 12:19:29 (7 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2018-01-29 20:21:36, Ziomek12 napisał(a):
Nie wroce do uk to jest pewne, chodzi mi tylko czy mnie komornicy w pl za to nie dojada. Malo jest info w necie ze kogos komornicy w Polsce dopadli za dlugi z uk. Wiecej jest info ze nikomu nic nie zrobili za podobna sprawe. Ale wiadomo jak to jest kazdy pisze inaczej I to wszystko jest malowiarygodne, poprostu chcialbym znac procedury jak to wygladac bedzie jak zostawie to "w cholere" I zjade "w cholere" dzieki za odpowiedzi pozdrawiam

oczywicscie ze "cie dojda", a nikt za bardzo sie nie chwali tym ze go windykacja sciga bo raczej wstyd a nie powd do chwalenia wiec cisza w tym temacie raczej bedzie.

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #5 Ocena: 0

2018-02-27 12:21:51 (7 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2018-01-29 15:12:31, Ziomek12 napisał(a):
Myslicie ze bank jest w stanie umorzyc czesc overdrafta? W koncu placilem za to jakies 40 funta miesiecznie przez ostatnie 4 lata.

lepiej bylo wziac kredyt, splacic overdrafta z tych 40f mc w 2 lata. My tak zrobilismy i taniej wychodzi spalac rade niz co mc bankowi a overdraft jest 0.

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #6 Ocena: 0

2018-02-27 12:24:56 (7 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2018-02-27 10:33:54, Wielim napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Przecież to nie problem. Wystarczy nie pożyczać.

Jak widać wiele osób jak już ma możliwość wzięcia kredyty bierze go a później się okazuje, ze nie jest w stanie spłacać. To kto tu kradnie?

Jak widać są nawet osoby, które biorą kredyt z góry wiedząc, ze nie będą go spłacać tylko wyjada do Polski.

Znam kilkanaście osób, które stad wyjechały po wzięciu kredytu. Które wyjechały mając własna firmę nie płacąc podatku. A ze starszych czasów było mnóstwo asów co nabrali telefonów na abonament tez stad wyjechali.
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2018-02-27 16:05:39 (7 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2018-02-27 12:21:51, kasiachery napisał(a):
Cytat:

2018-01-29 15:12:31, Ziomek12 napisał(a):
Myslicie ze bank jest w stanie umorzyc czesc overdrafta? W koncu placilem za to jakies 40 funta miesiecznie przez ostatnie 4 lata.

lepiej bylo wziac kredyt, splacic overdrafta z tych 40f mc w 2 lata. My tak zrobilismy i taniej wychodzi spalac rade niz co mc bankowi a overdraft jest 0.

Nie bardzo rozumiem po co ludzie biorą overdraft. Odsetki większe jak na kredytówce i jeszcze jakieś kary. Kiedyś przez przypadek zjechałem poniżej zera i to chyba ze 300 funtów. Bank do mnie zadzwonił i mnie o tym poinformował. Zero kar. Jest jeden warunek. Trzeba mieć jakieś środki na koncie a nie żyć na krawędzi.

Dzisiaj otworzyłem nowe konto w innym banku (darmowe) i z miejsca zapytali mnie czy chcę overdraft powyżej 2000 funtów, czy też do 2000 wystarczy. Nie chcę wcale bo i po co? Wiem, że są tacy co by od razu wzięli 2000 a później spłacali gigantyczne odsetki.

Do góry stronyOnline

gosian

Post #8 Ocena: 0

2018-02-27 16:20:28 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Ale to,że Jest overdraft nie oznacza że muszę go naruszyć..niech sobie jest w razie W
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2018-02-27 16:24:32 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Dobrych kilka lat temu dostalem list z owczesnego Lloysd TSB banku informujacy mnie ze wszedlem na overdraft jakies kilkanascie pensow! za co maja kare nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba 15 funtow plus 6 funtow za kazdy dzien !!! Narobilo sie juz dobre kilka dni wiec kara byla kilkadziesiat funtow co wtedy byla dla mnie niezla sumka , oczywiscie na overdrafta wszedlem nieswiadomie , placac za zakupy w Tesco , nawet nie wiedzac, ze takie cos istnieje. Poszedlem do banku gdzie mi to wytlumaczyli ale jednoczesnie ... nie moglem wogole wylaczyc tej "uslugi" ! Uslyszalem tylko bym lepiej planowal swoje zakupy , takich osob swego czasu byly tysiace jak nie setki tysiecy w samej tylko Polonii w UK , prawie co druga osoba z ktora rozmawialem na ten temat miala podobny przypadek !
Niewspomne o dodatkowych "uslugach" na kontach ktore tak proponowali w oddzialach , gdyby nie to ze sprawa wyszla na jaw i banki musialy zwracac pieniadze nadal by okradali swoich klientow . Male druczki , ktorych prawie nie widac , podejrzane oprocentowania wypisane w kilku tabelkach by klient nie wyliczyl ile naprawde wynosi . To praktyki bankow w UK sprzed kilku jeszcze lat. Nikt mi nie powie ze to nie zlodziestwo

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 27-02-2018 16:27 ]

Do góry stronyOffline

denny85

Post #10 Ocena: 0

2018-02-27 17:25:02 (7 lat temu)

denny85

Mężczyzna

Z nami od: 26-04-2008

mozes sobie zrobic overdraft limit, ja mialem talk samo z tym ze mnie okradli zlodzieje

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,