MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odzyskanie pieniędzy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Benio10

Post #1 Ocena: 0

2016-09-23 06:20:28 (9 lat temu)

Benio10

Mężczyzna

Z nami od: 23-09-2016

Cześć,

Mam problem z przelaniem kwoty 650 funtów do Polski z tego względu że Bank zablokował mi kartę przy próbie przelewu z Sami Swoi. Dziwnę jest to że robiłem nie raz tego typu przelewy. Dostałem SMS od Banku że zablokowali kartę ze względów bezpieczeństwa i proszą o kontakt. Tutaj zaczynają się schody bo nie można z nimi nic załatwić na infolini i każą przyjechać do Banku. Problem w tym że jestem w Polsce i nie zamierzam wracać do Anglii. Macie jakiś pomysł jak odzyskać kasę?

Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: Benio10 23-09-2016 06:20 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tomaszzet

Post #2 Ocena: 0

2016-09-23 06:31:29 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Przeciez weryfikuja pytaniami 'bezpieczenstwa'.

Zaloguj sie na konto i zrob normalny przelew.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 23-09-2016 06:32 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2016-09-23 06:44:07 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ktory to bank kazde przyjechac do oddzialu? Najbardziej upierdliwe banki sprawdzaja klienta pytaniami z credit history w takich sytuacjach. Klient moze byc zagranica tak jak Ty, a przelew zrobic musi bez wizyty w oddziale.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Benio10

Post #4 Ocena: 0

2016-09-23 07:36:58 (9 lat temu)

Benio10

Mężczyzna

Z nami od: 23-09-2016

Jest to Barclays. Chodzi o to że weryfikacja przebiegła dobrze , ale nie mogą odblokowac karty ze względów bezpieczeństwa i rozmowa kończy się na tym że nie są w stanie mi pomóc. Wspominali tez coś o ambasadzie aby sie z nimi skontaktować ale powiem szczerze że to bez sensu skoro przechodzę weryfikacje. Dzwoniłem już z kilka razy i rozmowa kończy się po weryfikacji stwierdzeniem że nic nie mogą zrobić.

[ Ostatnio edytowany przez: Benio10 23-09-2016 07:42 ]

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #5 Ocena: 0

2016-09-23 08:42:30 (9 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Może Ty z nie rozmawiałeś z bankiem? Nie wierze, żeby bank kierował do ambasady.
W
Mojej opinii nie przeszedłeś pomyślnie weryfikacji.
Ze trzy razy już miałem podobna sytuacje, za chcieli mnie zweryfikować jak jakaś większa kwotę chciałem użyć za granica. Po przejściu wszystkich pytań nie było problemu.
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #6 Ocena: 0

2016-09-23 10:09:49 (9 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Obawiam sie, ze nie odblokujesz bez wizyty w banku. Kilka lat temu zablokowano mi karte do konta biezacego i karte kredytowa Barcleys przy placeniu -bylam w PL I nie odblokowali dopoki nie wrocilam I nie pokazalam dowodu tozsamosci w banku. Zmienilam na Lloyds, powtorka z rozrywki. Wczoraj moj chlop przelewal pieniadze z konta na konto w Halifax (swoje wlasne), zblokowalo mu oba plus karte kredytowa, musial jechac do branchu, i pokazac dowod tozsamosci plus weryfikacja. W kazdym wypadku tlumaczyli, ze losowo blokuja karty I konta, zeby weryfikowac dane personalne. Probuj dzwonic, wyslij maila ale watpie w powodzenie.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2016-09-23 10:28:02 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #8 Ocena: 0

2016-09-23 11:28:37 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Mi, przy blokadzie podczas placenia, wystarczylo zadzwonic, 'z*ebac' i bylo odblokowane.

Fakt, wkurzajace to jest na maxa.

Wyjezdzajac za granie zglaszam, ze karta bedzie uzywana w innych krajach. Na wszelki wyladek mam kilka kart i troche gotowki przy sobie.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #9 Ocena: 0

2016-09-23 11:43:10 (9 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Mi tylko raz zblokowalo za granica I to w PL- 2X w UK, a wczoraj to przelew z konta na konto swoje wlasne w obrabie tego samego banku. I nie tylko konta lub karty uzywane przy danej transakcji ale rowniez karty kredytowe nalezace do danego banku- we wszystkich przypadkach! Teraz zawsze mam przy sobie przynajmniej 2 karty roznych na wszelki wypadek.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2016-09-23 16:05:37 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Znaczy Lloyds nie jest aki upierdliwy z ta swoja bokada przelewow. Ja przestalam ich uzywac do tego, bo nie mam cierpliwosci i czasu na takie bzdety. Zrobilam kiedys przelew na 13K na telefonie z lotniska w Paryzu i poszlo. Potem robilam drobny przelew do tego samego odbiory, z telefonu w UK i zablokowali, bo podejrzane. Pytam sie: a co z tym przelewem na 13K, ktory robilam z Paryza do tego odbiorcy po raz pierwszy, nie byl podejrzany?

Teraz robie wszystkie duze przelewy z Nationwide i nigdy nie mam problemu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,