Str 2 z 3 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
krakn |
Post #1 Ocena: 0 2016-06-04 07:34:30 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Tak czy inaczej, większość tych portali to przekręt sam w sobie, można pogadać z bootem, albo z moderatorem.
Niektórzy mają po kilkanaście takich portali, a jedyny cel to po prostu ciąć naiwnych na kasie za romansowanie z botem.
Kwestia zwrotu kasy może być cholernie trudne, bo usługi płatności są organizowane przez różne dziwne systemy płatności, a serwery i firmy są najczęściej gdzieś w Azji. Prowadzą takie coś też i nasi rodacy. 40 funtów miesięcznie to sporo kasy na filipinach, malezji czy indonezji  Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
Dwunasty |
Post #2 Ocena: 0 2016-06-04 07:37:45 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2016-06-04 00:25:01, Lesiuu napisał(a):
Zgadzam sie dane konta musialem podac, zaby oplacic logowanie i prowadzenie konta. Z tymze, po zorientowaniu sie ze moze to nie byc jednorazowa oplata szybko chcialem sie wycofac, konto usunalem internetowa potwierdzajac dodatkowo informacje z obsluga.
Zatem wyciaganie pieniedzy z tego konta wtedy moge traktowac jako kradziez w takiej sytuacji. Jest jakis blad przy tego typu rozumowaniu?
Skasowanie konta nie musiało oznaczać anulowania subskrypcji. Przecież w każdej chwili mogłeś założyć je ponownie. Powinieneś skasować w banku Direct Debet lub cofnąć autoryzacje na pobieranie pieniędzy z karty (continuous payment authorities - CPA)
|

|
 |
|
djtomi2 |
Post #3 Ocena: 0 2016-06-04 11:10:40 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-12-2015 Skąd: Telford |
Niestety trzeba się pilnować na każdym kroku, bo okazuje się że w UK bardzo łatwo może ktoś ci zawinąć pieniądze z konta.
Wszystko rozchodzi się o to, żeby dokładnie wiedzieć co się podpisuje.
Właśnie ostatnio moja żona zapisała się na gym.
Chciała tylko sprawdzić jak jest, czy jej się podoba i czy chce się zapisać na dłużej.
Opłaciła sobie membership na miesiąc, pochodziła chwilę i zrezygnowała.
Zupełnie przez przypadek zauważyłem DD ustawiony na koncie i od razu go skasowałem, ale kasa za drugi miesiąc uciekła. Oczywiście nie do odzyskania.
A kto przerabiał kupowanie telefonu przez inrenet ?
Trzeba kupić razem z ubezpieczeniem. Oczywiście jest informacja, że można w każdej chwili zrezygnować. Żeby nikt nie rezygnował od razu - pierwszy miesiąc jest za free. Z kolei w drugim miesiącu, jak już się o ubezpieczeniu zapomni, to pobierają za pół roku, albo za cały rok z góry. I co ? skasowanie DD nic już nie daje, bo jest po fakcie.
Ryanair też mnie chciał kiedyś wy.....ć, ale zadzwoniłem z mordą, postraszyłem oskarżeniem o fraud i oddali wszystko. jakieś cztery miesiące wstecz też.
Pozdrawiam.
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2016-06-04 14:08:06 (9 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Cezar99 |
Post #5 Ocena: 0 2016-06-05 21:53:19 (9 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2013 Skąd: out and about |
Myślałem ,ze oszustwa bankowe mnie nie dotyczą. Do czasu
Ponad rok temu na mego maila automatycznie wpłynęło zawiadomienie ,ze na moim rachunku HL przeprowadzono transakcje zgłoszenia sprzedaży 1 akcji a potem 20 min później ja anulowano. W sumie nic nie straciłem ale oznaczało to ze ktoś miał dostęp do mego rachunku. To tak jakby ktoś chodził po twoim mieszkaniu w nocy i nic nie wyniósł.
Zawiadomiłem natychmiast fraud team. Rachunek został zablokowany na pewien czas. Okazało się ,ze ktoś dzwonił usiłując zmienić rachunek który w przypadku sprzedaż akcji miała być przelana gotówka ale na szczęście nie przeszedł przez security.
IP komputera prowadziło do Liverpoolu w którym nigdy nie byłem. Zmieniłem wszystkie hasła i na razie spokój. Od tej pory regularnie kontroluje rachunek
Kolejna sprawa sprzed kilku dni.
Na moim rachunku bankowym pojawiła się transakcja na 250 funtow 2 Jun 2016 POS 5654 31MAY16 , YORKSHIRE WATER , BRADFORD GB
Sęk w tym , ze nigdy z ta firma nie miałem nic wspólnego. Na wszelki wypadek zadzwoniłem i dowiedziałem się ,ze tez sa zaskoczeni. Telefon do fraud team. Natychmiast anulowano moja kartę debetowa . Sprawa świeża w toku. Uderza to, ze trudno znaleźć adres pod który mogę wysłać list. Załatwiają tylko telefoniczne. W przypadku przekazania sprawy w przyszłości do small court wszelka dokumentacja pisemna jest na wagę złota dlatego pewnie wyśle go na ogolny adres banku
Today is the oldest you have ever been and the youngest you will ever be so enjoy the day as best as you can
|

|
 |
|
|
kasiachery |
Post #6 Ocena: 0 2016-06-06 09:28:03 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat:
2016-06-05 21:53:19, Cezar99 napisał(a):
Myślałem ,ze oszustwa bankowe mnie nie dotyczą. Do czasu
Ponad rok temu na mego maila automatycznie wpłynęło zawiadomienie ,ze na moim rachunku HL przeprowadzono transakcje zgłoszenia sprzedaży 1 akcji a potem 20 min później ja anulowano. W sumie nic nie straciłem ale oznaczało to ze ktoś miał dostęp do mego rachunku. To tak jakby ktoś chodził po twoim mieszkaniu w nocy i nic nie wyniósł.
Zawiadomiłem natychmiast fraud team. Rachunek został zablokowany na pewien czas. Okazało się ,ze ktoś dzwonił usiłując zmienić rachunek który w przypadku sprzedaż akcji miała być przelana gotówka ale na szczęście nie przeszedł przez security.
IP komputera prowadziło do Liverpoolu w którym nigdy nie byłem. Zmieniłem wszystkie hasła i na razie spokój. Od tej pory regularnie kontroluje rachunek
Kolejna sprawa sprzed kilku dni.
Na moim rachunku bankowym pojawiła się transakcja na 250 funtow 2 Jun 2016 POS 5654 31MAY16 , YORKSHIRE WATER , BRADFORD GB
Sęk w tym , ze nigdy z ta firma nie miałem nic wspólnego. Na wszelki wypadek zadzwoniłem i dowiedziałem się ,ze tez sa zaskoczeni. Telefon do fraud team. Natychmiast anulowano moja kartę debetowa . Sprawa świeża w toku. Uderza to, ze trudno znaleźć adres pod który mogę wysłać list. Załatwiają tylko telefoniczne. W przypadku przekazania sprawy w przyszłości do small court wszelka dokumentacja pisemna jest na wagę złota dlatego pewnie wyśle go na ogolny adres banku
no chyba pierwszy raz sie ucieszylam, ze jestem biedna jak mysz koscielna  moja kasa na wszystkich kontach to dwucfgrowa liczba, i codziennie to sprawdzam, gybym miala 3 cyfrowa lub nawet wiecej to moglabym miec ta sama styuacje, moglabym stacic kase na troche ( mam ubezpieczone konto wiec odzyskalabym ja) ale sam stres, ze ktos kradnie kase z konta ktora jest moja... hmmmm dziwne to by bylo....
|

|
 |
|
Richmond |
Post #7 Ocena: 0 2016-06-06 09:39:37 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie ma znaczenia ile masz na koncie, fraud moze Cie dotknac niezaleznie od tego.
Cezar99 opisal przypadek prawdziwej kradziezy z konta, wczesniej byla mowa o placeniu, za uslugi, ktorych nie anulowano. Carpe diem.
|

|
 |
|
Wielim |
Post #8 Ocena: 0 2016-09-25 19:31:45 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Zauważyłem dzisiaj ze ktoś pobrał z mojego konta 19 września 13.55 funta , zaraz później TSB funta za NON-UK transaction, 21 września znowu to samo - ktoś pobrał 13.56 tym razem i znowu funt za NON UK . Jako że myślałem ze nic napewno nie kupywałem zadzwoniłem do banku , po 20 minutowej konwersacji zwrócili mi kasę na konto z zastrzeżeniem ze zabiorą mi je spowrotem jak wyjdzie ze mam jakieś powiązania z podmiotem który mi zabierał kasę. Po kilku godzinach przypomniałem sobie ze zamówiłem coś 15 funtów ale z przesyłka na adres kolegi bo nie chciałem by żona to widziała. Ale to inna kwota , ponadto tamto było pobierane dwa razy , zakup był zrobiony na stronie z końcówka co.uk , ale z drugiej strony nie widzę by pobrali mi gdzieś ostatnio taka kwotę. Czy to możliwe ze tp jednak ten zakup ? Ale dlaczego dwa rży po 13.55 i 13.56 i spoza UK? Czy ja albo kolega może mieć teraz problemy? Co robić ? Czekać na rozwój sytuacji ? Przecież nie chciałem darmowego zakupu , ale może to faktycznie fraud
|

|
 |
|
krakn |
Post #9 Ocena: 0 2016-09-25 19:54:05 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
15 funtów a 13 to różnica, poza tym jeżeli płatność z karty debetowej to pojawia się najpóźniej na drugi dzień, a w dniu zapłaty masz natychmiast obniżone środki dostępne.
Wg mnie to dwie różne sprawy Wielim Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
Kierownik_Pocia |
Post #10 Ocena: 0 2016-09-25 19:55:01 (9 lat temu) |
Z nami od: 02-10-2015 Skąd: Manchester |
Wielim, to nie fraud to skleroza. Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.
|

|
 |
|