MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy mozna zlozyc wniosek o karte kredytowa online?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mat8621

Post #1 Ocena: 0

2016-03-24 12:50:29 (9 lat temu)

mat8621

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2013

Cytat:

2016-03-24 12:10:16, gotman25 napisał(a):
Musisz chyba troche wiecej poczytac.

Bank ci oferuje czy widzisz na stronie banku 18.9%?
To nie oznacza ze taka karte dostaniesz wogole albo z innym oprocentowaniem.
Bank moze ci odmowic i nie dac karty kredytowej.

Tak APR jest wazne ale jest jeszcze pare rzeczy, na ktore trzeba patrzec.
Jak szukasz kredytowki zeby cos kupic wiekszego i splacac powoli to sobie odpusc.

Na karcie kredeytowj zazwyczaj jest minimum ktore musisz placic co miesiac iles procent z balancu albo min £5 ale, jak tak robisz to zaczna ci naliczac odsetki.
Balance transfer - powiedzmy masz karte kredytowa juz gdzies ci naliczaja odsetki mozesz przeniesc na inna i bedziesz mial na innej znowu bez odsetek ale moze byc do zaplacenia fee za ta operacje :).

Nigdy nie wyplacaj karta kredytowa z bankomatu :)
Niektore karty moga byc platne (oplata roczna)
Na karcie zazwyczaj masz iles dni za ktore nie placisz odsetek. Ja mam cos kolo 50.

Przyklad.
Powiedzmy ze bedziesz w supermakecie placil za spozywke karta i robisz raz w tygodniu. i wydales 4x£50 i oddasz te pieniadze w tym wolnym od odsetek terminie to nie zaplacisz nic wiecej.
Oddasz te £200. I za bardzo Ciebie te APR nie interesuje bo tak nie placisz.

Tak najprosciej wydasz £100 i oddasz te £100 w ciagu miesiaca to nie placisz odestek.
Kazda transakcje/zakup ktory oddasz w tym wolnym okresie nie placisz odsetek.

Nie chce wchodzic w szczegoly bo moglbym Ciebie zamotac mowiac np. nie oznacza ze raz w miesiacu stan musi byc rowny 0 zeby nie placic odsetek.

Zalezy do czego chcesz karte kredytowa i mysle ze skonczy sie na jednej dla bad credit na poczatek jak kolega napisal.

Kredytowke powinienies traktowac jako emergency w razie naglych wypadkow, do drobnych zakupow zeby podnosic credit rating, jak i do obracania dodatkowa gotowka jak wiesz dokladnie jak to dziala.

Podam przyklad niektorzy wybiora te pieniadze na miesiac(nie przez bankomat :) )
Zaloza lokate miesieczna w banku na maly procent.
Po miesiacu wplaca na kredytowke zeby nie placic odestek.
Jak dobrze mieszasz to mozesz miec lokate nie ze swoich srodkow:) Przy dzisiejszym oprocentowaniu gra nie warta swieczki

[ Ostatnio edytowany przez: <i>gotman25</i> 24-03-2016 12:20 ]

Dzieki za wytlumaczenie. Karte potrzebuje jedynie do podniesienia credit rating. Jestem tutaj 8 lat, rok temu chcialem wziac w giffgaff telefon na raty, ale nie chcieli mi sprzedac w ratach. Credit rating mam zapewne bardzo niski, od tych wspomnianych 8 lat nigdy nic nie mialem na raty, wszystkie rachunki itp place regularnie itd. Wiec nie mam co sie dziwic ze moj credit rating jest niski. Ostatnio zarejestrowalem sie do wyboerow, zarejestrowalem sie na very.co.uk, przyznali mi £1000, kupilem u nich rzecz za £40, ktora teraz splacam i chcialem teraz zlozyc wniosek o karte kredytowa. Ktora z ponizszych bylaby najlepsza wlasnie dla mnie?

Znalazlem gdzies na forum to sie tycz chyba wszystkich kredytowych card z Lloydsa
"Jeśli skorzystamy z balance transfer to nie należy używać tej karty do zakupów lub wypłat gotówki, nawet jeśli jest okres promocyjny. Sporo osób nie czyta dokładnie warunków umowy, gdzie wyraźnie jest napisane, że spłaty karty idą w pierwszej kolejności na długi o najniższym oprocentowaniu. Oznacza to, że środki będą przeznaczane na spłatę naszego transferu, gdy tymczasem zakupy i wypłaty gotówki będą obrastały odsetkami i nie będzie można ich spłacić do czasu całkowitej spłaty transferu.

Jedną z kart, która promuje wspomnianą pułapkę jest Lloyds TSB Platinum, która oferuje balance transfer 0% na 12 miesięcy pod warunkiem wydania 100 funtów na kartę. Aby uniknąć pułapki trzeba wydać 100 funtów, szybko je spłacić i dopiero wtedy dokonać transferu środków z innej karty"

Po wejsciu na karty kredytowe w lloyds jest taka informacja, jak to rozumiec?
"Apply online for a Lloyds Bank credit card if you're over 18 and a UK resident. If successful, you'll get a credit limit and any applicable promotional rates based on your current status, which you can keep as long as you make your monthly repayments on time and stay within your credit limit. You can transfer balances to us (£100 minimum) from most credit cards and some store cards, excluding other Lloyds Bank products"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gotman25

Post #2 Ocena: 0

2016-03-24 13:10:41 (9 lat temu)

gotman25

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Jak rozumiec:

Ze o karte mozesz sie starac jesli masz minimum 18 lat, jestes rezydentem(mieszkasz w UK).
Jesli cie zaakceptuja to ustala ci limit na karcie i oprocentowanie w zaleznosci od twojej sytuacji ,credit rating itp.
Ktore beda utrzymane tak dlugo jak splacasz minimum i nie przekroczysz swojego limitu. Mozesz zrobic balance transfer z wiekszosci innych kart kredytowych, z wyjatkiem produktow z Lloydsa.(minimum £100)

Mysle ze w Twoim przypadku balance transfer Ciebie nie interesuje.
Skoro mowisz, ze masz slaby credit rating nie liczylbym na te 18.9%.

Ja zaczynalem z www.vanquis.co.uk kiedys. Ustalilem ze maja zabierac calosc przez direct debit automatycznie i nigdy nie zaplacilem ani jednego funta extra.
No chyba ze gdzies za granica to jest oplata za transakcje w obcej walucie.
Na to nie patrzalem bo jak mam wyjazd sluzbowy to latwiej uzywac nam swoich kart kredytowych i pozniej firma placi za wszystko.

Po paru miesiach moj bank zaczal sie do mnie dobijac ze chca mi dac karte kredytowa gdy wczesniej nie chcieli.

Wazne zeby karte uzywac regularnie, na male zakupy i splacac.
Niby tez nie powinno sie wykorzystywac calego limitu bo to moze swiadczyc ze masz problemy(ale to tak gdzies slyszalem).

Ps. Moja znajomy z pracy ma pare kart z lacznym limitem £70k :D
Ale on to w delegacje Dubaj, Arabia saudyjska, Chiny, Indie, Japonia ogolnie cala Azja i Bliski Wschod.
A jak jedziemy razem to do Europy :(

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

mat8621

Post #3 Ocena: 0

2016-03-24 13:43:58 (9 lat temu)

mat8621

Mężczyzna

Dzieki za wyjasnienie, a o co chodz z tymi 100 ponizej? Czy kazdej karty kredytowej Lloyds sie to tyczy?

Jedną z kart, która promuje wspomnianą pułapkę jest Lloyds TSB Platinum, która oferuje balance transfer 0% na 12 miesięcy pod warunkiem wydania 100 funtów na kartę. Aby uniknąć pułapki trzeba wydać 100 funtów, szybko je spłacić i dopiero wtedy dokonać transferu środków z innej karty"

Ktora z tych kart bylaby najlepsza dla mnie?
http://www.lloydsbank.com/credit-cards/all-cards.asp?&WT.mc_id=NETGOOGLMULTIPPC01&WT.srch=1&gclid=CJnSw6652csCFbYV0wod2_4CDA

[ Ostatnio edytowany przez: mat8621 24-03-2016 13:45 ]

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #4 Ocena: 0

2016-03-24 14:20:33 (9 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Oprocentowaniem karty sie wcale nie sugeruj, jesli zamierzasz splacac ja regularnie.
Nie patrz tez na warunki transferu zadluzenia, skoro zadnej karty jeszcze nie posiadasz.

Pamietaj, ze aplikacja wcale nie musi byc rozpatrzona pozytywnie a zostawia slad w historii kredytowej. Im wiecej "searches", tym trudniej moze byc karte uzyskac. Po kazdej odmowie, kazde kolejne podejscie ma coraz mniejsze szanse. W przypadku odmowy lepiej ze 3mce poczekac przed kolejna proba.

Aplikuj o karte, ktora realnie mozesz dostac. Dobra bedzie kazda, ktora nie posiada zadnych miesiacznych/rocznych oplat a w zamian oferuje jakies tam punkty wymienialne na bony do konkretnych sklepow np: Brclaycard Freedom

Karta kredytowa najlepiej jest placic za wszystkie zakupy (nie wyplacac gotowki) a nastepnie, po otrzymaniu koncowego stanu zadluzenia, splacic w calosci w okreslonym terminie, wtedy nie zaplacimy zadnych odsetek.
Jednym slowem bank placi za nasze wydatki bez zadnych prowizji czy oplat, jesli oddamy wszystko w wymaganym terminie.

Stan zadluzenia "statement" jest wystawiany na koniec okresu rozliczeniowegto raz w miesiacu i mamy zazwyczaj ok 3 tyg na splate.
Po otrzymaniu "statement" mozna nadal uzywac kredytowki. Wszelkie nowe tranzakcje przejda na kolejny okres rozliczeniowy.

Przy obracaniu kredytowka trzeba byc po prostu rozsadnym i nie kupowac zbyt duzo bo limit pozwala :-] Wydawac tyle, ile ralnie jestesmy jednorazowo splacic. Zadnych pulapek tu nie ma, jesli sa to codzienne, biezace zakupy.

Wiadomo, ze za auto czy meble to juz nie kredytowka, chyba ze srodki na splate zdobedziemy w trakcie jednego okresu rozliczeniowego.

Do góry stronyOffline

gotman25

Post #5 Ocena: 0

2016-03-24 14:24:48 (9 lat temu)

gotman25

Mężczyzna

Troche inaczej.

Jak dostaniesz karte kredytowa w lloyds to chyba we wszystkich jest tak samo. Nie przegladalem wszystkich.

Balance transfer:
Mozesz przerzucic zadluzenie do nich z innej karty.
Masz na to 90 dni od dnia dostania karty zeby dostac te 0% oprocentowania na balans transfer. Minimum jakie mozesz przerzucic to wlasnie te 100 funtow.

Karty roznia sie okresem na jaki dostaniesz te 0% od momencia otwarcia rachunku jak i prowizja za ta usluge. (balance transfer fee).

Nie wiem co tak analizujesz balance transfer skoro nie masz innej karty i tego nie bedziesz robic. Chyba ze masz:)

Znowu przyklad.
Ktos ma karte kredytowa i ma na niej nie splacone powiedzmy £2000 i placi od tego odsetki.
Zeby z tego uciec szuka sobie nowej karty kredytowej. Jak dostanie z takim limitem to przerzuca te £2000 ze starej na nowa zeby miec oprocentowanie 0% na ten okres.
Oczywiscie nie ma nic za darmo i musi zaplacic balance transfer fee :)

Tak jak kolega napisal powyzej. Za duzo tym sie nie sugeruj.
Mysle ze skoro masz konto w lloyds od 8 lat i ci sami nie zaproponowali i wiesz ze masz bad credit history(czy niskie) szukaj kredytowki dla bad score tak jak inny kolega napisal.

Prosciej sie juz nie da

[ Ostatnio edytowany przez: gotman25 24-03-2016 14:28 ]

Do góry stronyOffline

mat8621

Post #6 Ocena: 0

2016-03-24 14:26:45 (9 lat temu)

mat8621

Mężczyzna

Dzieki. Tak jak wspomnialem wczesniej,karte kredytowa potrzebuje tylko do podniesienia credit rating, pieniadze posiadam wiec nie potrzebuje niewiadomo co za ta karte kupowac, bede placil nia tylko codzienne zakupy i ja splacal w terminie. Czyli jak dla mnie obojetne ktora z ponizszych kart

http://www.lloydsbank.com/credit-cards/all-cards.asp?&WT.mc_id=NETGOOGLMULTIPPC01&WT.srch=1&gclid=CJnSw6652csCFbYV0wod2_4CDA

Chyba ze mozesz stwierdzic ktora bylaby najbardziej odpowiednia dla mnie?

Do góry stronyOffline

gotman25

Post #7 Ocena: 0

2016-03-24 14:31:04 (9 lat temu)

gotman25

Mężczyzna

Ja bym nie staral sie w lloyds tylko szukal jakas dla bad score.

Do góry stronyOffline

mat8621

Post #8 Ocena: 0

2016-03-24 14:41:00 (9 lat temu)

mat8621

Mężczyzna

Cytat:

2016-03-24 14:31:04, gotman25 napisał(a):
Ja bym nie staral sie w lloyds tylko szukal jakas dla bad score.

Myslisz ze w lloyds moga mi nie wydac karty kredytowej?
Jesli nie w Lloyd to gdzie takiej dla bad score moge szukac?Jestem zielony w tym temacie

Do góry stronyOffline

gotman25

Post #9 Ocena: 0

2016-03-24 18:50:44 (9 lat temu)

gotman25

Mężczyzna

Ktos wczesniej ci wstawial linki do takich kart nawet sprawdzales i mowiles ze wieksze APR.
Tez ci wstawilem pare postow temu co ja bralem dla siebie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2016-03-24 19:00:05 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Nie wiem dlaczego się uparłeś na swój bank , praktyka wskazuje że łatwiej się uzyskuje karty kredytowe, a nawet kredyty w innych bankach i instytucjach niż swój bank.
Nie jest regułą, ale bardzo często.

Prześledź wątek który dałem chyba wcześniej, bank nie che mi przyznać ...

Bo jak ci ktoś odmówi to masz 6 miesięcy czekania.

Cytat:

2016-03-24 13:10:41, gotman25 napisał(a):
Ps. Moja znajomy z pracy ma pare kart z lacznym limitem £70k :D
Ale on to w delegacje Dubaj, Arabia saudyjska, Chiny, Indie, Japonia ogolnie cala Azja i Bliski Wschod.
A jak jedziemy razem to do Europy :(

Mam już 3/4 tej kwoty :> najtrudniej do pierwszych 10 000
Tych a zwłaszcza amexa używam na codzień, Amex i Saisburys idą na wyścigi w podnoszeniu limitów, nawet się nie pytają, tylko jeżeli nie che to mam się skontaktować. barclays czasami jakieś tysiąc albo dwa dołoży, Tesco też się ostatnio obudziło, co 3 miesięce po 1-3 tysiące mimo że praktycznie nie używam.
Tak że to gdzie kto lata to nie ma znaczenia, bardziej czy płaci lub spłaca w terminie i czy używa stale czy raz na rok.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,