Czytam czasami że ludziom odmawiają.
Str 2 z 5 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2016-02-28 01:31:16 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
A też różnie z tym bywa.
Czytam czasami że ludziom odmawiają. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
tomaszzet | Post #2 Ocena: 0 2016-02-28 02:09:33 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
W tym watku zabraklo informacji o lokowaniu produktu.
Panowie. Jak W stoi "dlaczego my". Dlatego ten temat sie nie klei i zgodnie z regulaminem juz wyparowal. Calkiem niezle sobie licza za odzyskanie podatku. Nawet 50%. Tfu... 50%+ ![]() Firma faktycznie godna polecenia. Nie dziwie sie tym 56ciu postom... ciezko pracuje na free advert. Za to do PL przelewy darmowe ma. @@@Specsavers@@@ ?? [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 28-02-2016 02:45 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
Post #3 Ocena: 0 2016-02-28 07:16:26 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
radiesteta | Post #4 Ocena: 0 2016-02-28 07:38:56 (9 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2015 Skąd: Chatham |
Chyba kiedyś. W piątek na infolinii pewnego "polskiego" banku powiedziano mi, że jeśli zostanie otworzony tam rachunek techniczny to jest w PL możliwość wypłaty w funtach i wtedy nie ma żadnego przewalutowania. W PL najczęściej banki dają możliwość wypłaty w ZŁ ewentualnie w euro. Mało które w innych walutach. A faktycznie często korzystniej jest zrobić przelew w obcej walucie i ktoś tu na miejscu wypłaci w tej samej walucie i w kantorze wymieni po korzystniejszym kursie.
Duma i honor tego bez naszej zgody nikt nam nie odbierze
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2016-02-28 08:50:50 (9 lat temu) |
Nie tylko kwestia przewalutowania, ale po prostu tutejszej opłaty za przelew.
Mam Klientów którzy mieszkają w UK, ale konta mają w innych krajach. Jedna "artystka" chciała robić tak żebym to ja płacił za jej przelew z konta zagranicznego. Tylko jak otrzymałem wpłatę to mi brakowało prawię 100 funtów do rachunku, bo właśnie opłaty za transfer przerzuciła na mnie i jeszcze przewalutowanie z Euro. Kiedyś też musiałem zrobić przelew gotówki do Hiszpanii 50 euro, a kosztowało mnie to kufa 15 funtów! No ale nie było innej opcji jak tylko przelew z konta na konto, bo logiczne że wybrał bym inny system przelewów. Tak że przelewy między bankami to jakieś nieporozumienie, chyba że może ktoś ma konto z extra usługami gdzie w pakiecie za które płaci ma również przelewy za granicę bez wyszczególnionych opłat. Ale tego nie znam Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
tomaszzet | Post #6 Ocena: 0 2016-02-28 08:57:48 (9 lat temu) |
To niezle sie pozmienialo w tej bankowosci 😆
Wychodzi na to, ze faktycznie lepiej korzystac z uslug takich jak rzeczona na w linku na poprzedniej stronie. U mnie zawsze dzialalo profesjonalne zlecenie walutowe. [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 28-02-2016 09:29 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2016-02-28 09:05:29 (9 lat temu) |
Ja nie przelewam pieniędzy za granicę, tylko w Off-licence
![]() A co do linka, to link jest do jakiejś marnej strony i to informacje jeszcze z 2007 lub wcześniej roku. Z tego co można wywnioskować z tekstu. Faktycznie wtedy banki w Uk kombinowały jak by tu ekstra zarobić na Polakach, oferowali konta z obsługą po Polsku. Problem w tym ze wciskali tak dziwne usługi, poza tym ta "obsługa po Polsku" była płatna co miesiąc już nie pamiętam ile. Miałem kiedyś znajomą w jednym z banków na Elingu, właśnie między innymi ona była managerem tego produktu. Pomysł upadł dość szybko, bo się okazało że jak Polak ma zapłacić extra to się szybko douczy angielskiego na tyle żeby tego nie zapłacić ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #8 Ocena: 0 2016-02-28 09:23:34 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
tomaszzet | Post #9 Ocena: 0 2016-02-28 09:44:46 (9 lat temu) |
Przelewy z "mojego" banku w PL zawsze szly czysto, tzn. skladajac zlecenie za kazdym razem oplaty byly dokonywane jednorazowo, bez pozniejszych doplat prowizyjnych. Owszem srodki na dodatkowe oplaty zawsze blokowali na rachunku zleceniodawcy (moim w PL), ale nigdy nie byly wykorzystane.
Malo tego, juz kiedys pisalem, zlecenie skladane bylo w PL tuz przez 14:00 czasu PL (na ostatnio sesje), a na moim rachunku w UK kasa byla jak wrocilem z pracy, przez 17:00 naszego czasu. Koles w banku w PL mowil, ze taki przelew po 15 minutach moze byc zaksiegowany na rachunku odbiorcy. Kasa byla wplacana w PLN i dotarla w kwocie zgodnej z kursem banku nadawcy. I bylo to w malym banku spoldzielczym na wsi, gdzie pracuja fachowcy. Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
AgentOrange | Post #10 Ocena: 0 2016-02-28 10:48:51 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: 2016-02-28 01:04:00, radiesteta napisał(a): http://www.podatekangielski.pl/konto-bankowe-w-anglii.htm Właśnie chyba nie trzeba, ale muszę sprawdzić ile oni biorą za przelew do polskiego banku - to dla mnie ma duże znaczenie. W HSBC musisz miec adres i paszport/dowod - inaczej nie masz zadnych szans na zalozenia konta. Sam zakladalem w maju. |