MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wysyłka funtów z Polski na konto Angielskie

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

greg1990

Post #1 Ocena: 0

2016-01-14 20:36:26 (9 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Z nami od: 04-03-2014

Witam, orientuje się ktoś w temacie wysyłki funtów z Polski na konto Angielskie ?
Chodzi o kilka tysięcy funtów jako darowizna więc chciałbym jak najmniej oddać prowizji dla banku.

Zapewne trzeba otworzyć konto walutowe w Polsce, i z niego wysłać na konto banku Angielskiego. Zapewne większość banków w Polsce ma opcje otworzenia konta walutowego w funtach, jednak nie wiem który bank ma najkorzystniejsze warunki przesyłu pieniędzy + ewentualnie darmowe konto. 'Wygoglowałem' kilka tematów jednak wszystko sprzed kilku lat.

Edit : tak szukam i szukam i wydaje mi się że Bank Smart ma najlepszą ofertę.Zastanawia mnie tylko jedno.
Rodzina ma funty w PL, i jak mam wpłacić te funty na Polskie konto konto walutowe skoro bank smart nie ma swoich jednostek w PL ? hmmm... potrzebne drugie konto walutowe aby użyć w tym przypadku konta smart ? *DONT_KNOW*

[ Ostatnio edytowany przez: greg1990 14-01-2016 21:06 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

cris82

Post #2 Ocena: 0

2016-01-14 21:54:45 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

hej
Ja mam wlasnie podobny problem nie posiadam konta walutowego w Polsce nie kazdy bank zrobi zreszta przelew w funtach np Doutshe bank nie robi... a przewalutowywac po ich kursie to wiadomo ze sie nie oplaca najlepsze opcja jest chyba skorzystanie z firmy ktora na codzien transferuje pieniadze w moim przypadku jest to firma jak ten film sami swoi :) z anglii do pl nigdy nie bylo problemow rozne kwoty od 50f do 5 tys na stronie nie wiele znajdziesz o przelewach do anglii z polski ale jak przedzwonisz to dowiesz sie ze do 1000f miesiecznie mozesz przelac kase rejestrujac sie tylko na ich stronie pozniej dzwonisz babka przesyla ci kontrakt na @ I wymieniaja przelane przez ciebie zlotowki na ich konto w pl po obecnym kursie z kantory/ p l a pozniej kaska plynie od nich do anglii

kwoty powyzej 1000 do 3999f miesiecznie
trzeba im wyslac mailowo dwie kserokopie jedna musi zawierac ID druga to np rachunek za prad(potwierdzenie adresu) podpisane przez osobe zaufania publicznego(pracownik pocztowy) lub kogos z twojej firmy ale potrzebna jest pieczatka zakladowa (data podpis parawka stanowisko pieczatka) I tekst w stylu "I confirm that this is a true copy of original"

kasa powyzej 4tysiecy to co wczesniej plus wypelnia sie specjalny formularz duzych tranasakcji mozna przesylac jednorazowo do 20tys funtow nie ma limitow
przelew niezaleznie od kwoty przesylanej to 3f

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 14-01-2016 21:59 ]

Do góry stronyOffline

camilius

Post #3 Ocena: 0

2016-01-14 22:21:25 (9 lat temu)

camilius

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2015

Teraz są tanie loty do Polski.Najlepiej polecieć i przywieść kasę ze sobą!

Do góry stronyOffline

Oszinka

Post #4 Ocena: 0

2016-01-14 22:52:44 (9 lat temu)

Oszinka

Kobieta

Z nami od: 14-01-2016

Tez miałam taki problem ale w druga stronę. Proponuje zapoznać sie z oferta kantorów internetowych - jest tego coraz wiecej. Wysyłam z Uk do PL za 4 funty z HSBC i wymienić tego samego dnia na złotówki zeby przesłać na konto mamy. Nie muszę miec żadnego konta walutowego w Polsce. Nawet w złotówkach. W druga stronę na pewno tez tak sie da ja od ponad roku przesyłam przez stronę dobrykantor

Do góry stronyOffline

izabela1967

Post #5 Ocena: 0

2016-01-15 01:44:04 (9 lat temu)

izabela1967

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Zapytaj w Banku Zachodnim WBK i Banku Śląskim. Konta funtowe były tam bezpłatne, ale nie wiem jak z przelewami. Wpłacać na konta można bezproblemowo.

Do góry stronyOffline

greg1990

Post #6 Ocena: 0

2016-01-15 07:10:55 (9 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Czytałem właśnie wczoraj o Banku WBK i wydaje mi się, że poza Smart Bankiem jest to druga oferta jeżeli chodzi o atrakcyjność. Napisałem do nich @, aby dowiedzieć się dokładnie o kosztach. Same konto jest darmowe, do tego gdy tata przyjechałby do mnie na chwilkę, mógłby podawać te konto u Angielskiego pracodawcy i nie było by problemu.

Co do samych swoich, kantorów internetowych - tak jest to super opcja gdybym miał w Polsce złotówki. Tutaj jednak mowa o funtach, które już zostały zakupione. A żeby np. przelać te funty na kantor internetowy online, potrzeba jednak konta walutowego - tak bynajmniej mi się wydaje.

Przywiezienie pieniędzy samolotem nie wchodzi w grę - będą one służyć na konkretny cel, a do tego celu koniecznością jest ukazanie pieniędzy w tym przypadku przelewem jako darowizna od rodziców. Gdyby były przetransportowane samolotem - były by przez tutejsze prawo 'wyciągnięte ze skarpetki'.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #7 Ocena: 0

2016-01-15 10:19:48 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

greg1990

Post #8 Ocena: 0

2016-01-15 10:54:12 (9 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Dawno to było ?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #9 Ocena: 0

2016-01-15 10:59:55 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

greg1990

Post #10 Ocena: 0

2016-01-15 11:01:44 (9 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Oferty banków zmieniają się szybko. Rozeznam się i napiszę w którym banku najkorzystniej na chwilę obecną i temat uznam za zamknięty.
Do kolejnego.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,