Zawarłem kontrakt miesięczny z vodafone, z którego zdecydowałem się zrezygnować po upływie 2 tygodni. Zamykałem go w placówce vodafone, gościu powiedział że sprawa jest załatwiona, zmienił mi ten numer na wersję ''pay as you go'', później jednak były problemy z tym numerem, nikt nie mógł się na niego dodzwonić dlatego go wyrzuciłem. Po kilku miesiącach okazało się, że kontrakt jednak nie wygasł - Vodafone dalej pobierał mi miesięcznie 24£

Zorientowałem się po kilku miesiach, gdy LLoyds obciążył mnie wysoka opłata za overdraft. Musiałem powrócić specjalnie do UK aby w placówce Lloydsa załatwić ta sprawę, powiedzieli że zwrócę mi tą wysoką opłatę za overdrawn jeżeli poświadczę że to była pomyłka że strony Vodafone. Co się tyczy Vodafone, kontaktowałem się z nimi kilka dni temu przez ich live chat i oni odpisali że sprawa jest rozpatrywana. Ogólnie może ktoś się orientuje czy
1. Jakiego typu dowodu, który mogę pokazać Lloydsowi, domagać się od vodafone?
2. W jaki sposób najskuteczniej mogę odzyskać od vodafone pieniądze? Do kogo się zwrócić?
Ogólnie chciałem też przekazać ostrzeżenie o tego typu numerach kręconych przez vodafone, straciłem mnóstwo pieniędzy..
Uwaga moderatora: Temat edytowany przez moderatora AGALON.