MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Za duża wypłata od agencji

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sirmystic

Post #1 Ocena: 0

2015-12-04 15:58:35 (10 lat temu)

sirmystic

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2015

Na wstępie jako iż jest to mój pierwszy temat na forum, pragnę powitać wszystkich użytkowników forum. *DRINK*

Jakiś czas temu złożyłem aplikacje do pewnej agencji gdzie po jakimś czasie miałem rozmowę, następnie w jednym tygodniu pracowałem 3 dni za co otrzymałem prawidłowe wynagrodzenie. Natomiast w zeszłym tygodniu pracowałem tylko 16h a pensję otrzymałem za 40h. Nadmienię ,że znalazłem już inną pracę (bo poprzednia agencja nie dawała mi całotygodniowego zatrudnienia, tylko dzwonili kiedy chcieli) co się z tym wiąże nie zamierzam mieć już nic wspólnego z tą agencją. Istotnym faktem jest to ,że wspomniane pensje nie wpływały na moje konto tylko kuzyna oraz ,że nie podawałem w agencji IN number bo jeszcze mi nie doszedł list.

Jakiś czas temu nagrał mi się na poccztę jakiś pracownik firmy o nazwie: united associates żebym się z nim skontaktował.

Mam dwa pytania mianowicie:

1)Czy muszę zwracać tą wypłatę ?
2)Co to jest to całe "united associates"?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AgentOrange

Post #2 Ocena: -1

2015-12-04 16:40:28 (10 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Nie rozumiem pytania - dostales pieniadze za prace, ktorej nie wykonales i pytasz sie, czy masz je zwrocic?

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #3 Ocena: 0

2015-12-04 16:42:58 (10 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Agencja dzwoni, gdy jest zapotrzebowanie na pracownika, jak nie mieli zapotrzebowania, to nie dzwonili.
United Associates to firma swiadczaca uslugi rachunkowe innym firmom, mozliwe, ze agencja zlecila im sporzadzenie wyplaty, popelnili blad I teraz chca sie w tej sprawie skontaktowac.
Czy musisz zwracac? Czy gdybys dostal jakis rachunek omylkowo za duzy, chialbys placic?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

sirmystic

Post #4 Ocena: 0

2015-12-04 18:14:58 (10 lat temu)

sirmystic

Mężczyzna

Cytat:

2015-12-04 16:40:28, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

Nie rozumiem pytania - dostales pieniadze za prace, ktorej nie wykonales i pytasz sie, czy masz je zwrocic?

AgentOrange sądzę ,że jeżeli przeczytałbyś cały post nie miał byś problemu ze zrozumieniem pytania.

Cytat:

2015-12-04 16:42:58, Turefu napisał(a):
Agencja dzwoni, gdy jest zapotrzebowanie na pracownika, jak nie mieli zapotrzebowania, to nie dzwonili.
United Associates to firma swiadczaca uslugi rachunkowe innym firmom, mozliwe, ze agencja zlecila im sporzadzenie wyplaty, popelnili blad I teraz chca sie w tej sprawie skontaktowac.
Czy musisz zwracac? Czy gdybys dostal jakis rachunek omylkowo za duzy, chialbys placic?

Turefu, interesuje mnie odpowiedź o charakerze prawnym, moralne kwestie zostawię sobie.

[ Ostatnio edytowany przez: sirmystic 04-12-2015 18:17 ]

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2015-12-04 18:21:21 (10 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

No to masz odpowiedz o charakterze prawnym: tak, musisz oddac, bo jesli nie mozesz zostac podany do sadu o zagarniecie cudzej wlasnosci.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #6 Ocena: 0

2015-12-04 18:32:23 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Tak, prawnie trzeba oddać.
Na dobrą sprawę sami sobie mogą cofnąć przelew, ale potrwa to nieco dłużej.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

ie2ox4-b

Post #7 Ocena: 0

2015-12-04 20:38:41 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2015-12-04 18:14:58, sirmystic napisał(a):
(...)
AgentOrange sądzę ,że jeżeli przeczytałbyś cały post nie miał byś problemu ze zrozumieniem pytania.

Jeżeli poszukałbyś podobnego tematu to nie musiałbyś zadawać...
Cytat:

(...)
Turefu, interesuje mnie odpowiedź o charakerze prawnym, moralne kwestie zostawię sobie.

... pytania o charakterze prawnym i niemoralnym.

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #8 Ocena: 0

2015-12-04 21:45:57 (10 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Nie agencja dzwonila jak chciala tylko pracodawca wtedy kiedy potrzebowal, nie wiem do kogo pretensje, chwytasz sie jakis prac dorywczych i zdziwiony ze pracuje 16h w tygodniu. Idz do kasyna przewal wszystko potem sobie zmien na holandie tam ponoc zatrudniasz sie przez agencje i robisz w 5 roznych firmach dwa dni pomidory, jeden pakowanie ipodow itd

Do góry stronyOffline

sirmystic

Post #9 Ocena: 0

2015-12-04 22:15:46 (10 lat temu)

sirmystic

Mężczyzna

krakn, Turefu, bardzo dziękuję za krótką i treściwą wypowiedź.

Cytat:

2015-12-04 20:38:41, ie2ox4-b napisał(a):
Cytat:

2015-12-04 18:14:58, sirmystic napisał(a):
(...)

Jeżeli poszukałbyś podobnego tematu to nie musiałbyś zadawać...
Cytat:

(...)

... pytania o charakterze prawnym i niemoralnym.

1. Użyłem wyszukiwarki na forum, ty też możesz to zrobić i przekonasz się ,że tematy które niby są podobne to całkiem inne sytuacje.

2. Zachęcanie innych do czytania ze zrozumieniem uważasz za coś złego? - jeśli tak, zatem szerz dalej ciemnotę wśród ludzi

Cytat:

2015-12-04 21:45:57, kruuuu napisał(a):
Nie agencja dzwonila jak chciala tylko pracodawca wtedy kiedy potrzebowal, nie wiem do kogo pretensje, chwytasz sie jakis prac dorywczych i zdziwiony ze pracuje 16h w tygodniu. Idz do kasyna przewal wszystko potem sobie zmien na holandie tam ponoc zatrudniasz sie przez agencje i robisz w 5 roznych firmach dwa dni pomidory, jeden pakowanie ipodow itd

Tak właściwie temat dot. zupełnie czego innego. Po treści twojej wypowiedzi stwierdzam ,że zdecydowanie pomyliłeś tematy.

btw. musiałbym 50kg kebabem w głowę dostać żeby tutaj wejść i żalić się na forum jaki to ja pokrzywdzony bo pośrednik nie ma pracy

Temat uważam za zamknięty, Panie moderatorze proszę zaglądać tu częściej bo "tępota" nabijająca posty psuje wizerunek forum.

Dziękuję "wszystkim" za wypowiedzi, pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #10 Ocena: 0

2015-12-04 22:22:47 (10 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Polski ksiaze ktory kombinuje jak opier..lic pracodawce choc nie otworzyl nawet konta w banku. To lepiej ty sie zastanow o co pytasz i gdzie. Odpowiadamy moralnie bo sadze ze nie ma tutaj zbyt wielu prawnikow. A ty dobrze o tym wiesz tylko liczylesz na odpowiedz typu, olej to

Edit: prostym jezykiem: psujesz mi jako Polakowi reputacje i choc naszczescie nie bede mial nie przyjemnosci w najblizszym czasie pracowac przez agencje, to robisz to innym uczciwym rodakom jak nie rozumiesz tak prostego przekazu to z toba jest problem a nie z ludzmi ktorzy poruszyli watek moralnosci

[ Ostatnio edytowany przez: kruuuu 04-12-2015 22:43 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,