MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

katalogi

Post #1 Ocena: 0

2016-05-17 17:45:24 (9 lat temu)

katalogi

Mężczyzna

Z nami od: 01-01-1970

tak, bo biznes biznesowi nie równy. Jeśli ktoś przyjmuje miesięcznie jedynie sporadycznie kilka płatności to nawet i PayPal nie straszny....wtedy może nawet wyjść taniej, bo nie płaci się za stacjonarny terminal płatniczy + internet i oppłata za linię telefoniczną, bo taki terminal też trzeba pod coś podpiąć - np. do rutera (internet) czy przez spliter do linii telefonicznej a to dodatkowe opłaty.
Są biznesy, które zajmują się tylko i wyłącznie sprzedażą online i tu sprawa wygląda inaczej. Są też biznesy, które przyjmują płatności przez telefon - np. take away, gdzie można zapłacić kartą przez telefon za kebaba.
Najwięcej jednak procentowo biznesów posiada terminal płatniczy - są to biznesy tradycyjne typu restauracje, sklepy spożywcze, supermarkety, fryzjerzy, mechanicy samochodowi i wymieniać by można....
Część osób korzysta również z mobilnych terminali bez kabli na kartę sim - GPRS. Są one wygodne, gdyż można je zabrać do klienta, który na miejscy zapłaci za zakup produktu, czy za wykonaną usługę. Takie terminale można spotkać w taksówkach (niektóre modele mogą byc nawet ładowane w samochodzie), u sprzedawców obwoźnych, czy na różnych festynach pod chmurką albo nawet u hydraulika.

Trzeba też nadmienić, że jeśli mówimy o tradycyjnym biznesie typu restauracja czy sklep i terminalu platniczym to niekiedy cena terminala zależy od długości kontraktu. Jeszcze do niedawna standardowe kontrakty były zawierane na 60 miesięcy, czyli 5 lat. Obecnie coraz częściej jednak standardowo podpisywane są umowy na 36 lub 48 miesięcy (3-4 lata). Sporadycznie można spotkać też krótsze na rok lub dwa lata, zazwyczaj na rok jest przedłużana umowa, np. w sytuacji kiedy pierwotny kontrakt dobiegł końca. Np. Kontrakt podpisany na 48 miesięcy się zakończył, więc jeśli jest w umowie zapisane ,,rolling contract'' to jeśli nie da się wypowiedzenia w ustalonym z góry terminie to umowa się przedłuża z automatu np. na rok lub dwa lata. Zdarzają się też niekiedy uczciwsze firmy, które po zakończeniu głównego kontaktu przedłużają go jedynie o 30 dni i wtedy jak się chce z nimi zakończyć umowę, to wystarczy jedynie dać miesięczne wypowiedzenie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

pszczola36

Post #2 Ocena: 0

2016-05-18 20:46:51 (9 lat temu)

pszczola36

Mężczyzna

Z nami od: 21-06-2008

Powiem krotko izettle. I nie jest to reklama firmy lecz korzystam z niej od jakiegos czasu. Sprawdza sie zarowno w stacjonarnym punkcie jak i w terenie. Darmowy podstawowy terminal podpinany do telefonu mi dali ale mozna tez zaplacic i mieć stacjonarny. Brak miesięcznych oplat tylko procent od przeplywòw gotowki. To jednak jest wszędzie.co wazne dla mnie to brak kontraktu i place tylko od przeplywu środkòw gdy w którejś pasiece mnie klient zlapie. Pieniadze po kilku dniach na koncie są regularnie. W kazdym razie ja jestem zadowolony

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

krakn

Post #3 Ocena: 0

2016-05-18 23:10:13 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

zgadza się, mój kolega po fachu ma tą usługę i jest zadowolony.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,