MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kredyt na depozyt do mortgage

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

van1985

Post #1 Ocena: 0

2015-02-07 20:48:01 (10 lat temu)

van1985

Mężczyzna

Z nami od: 06-08-2014

Witam.

Zastanawiamy się nad kupnem domu, jednak brakuje nam około
9000 funtów do depozytu przy mortgage.
Czy jakbyśmy taki kredyt dostali w UK, to nie przekreśli to automatycznie naszych szans na mortgage? W związku z tym, czy nie lepiej zaciągnąć taki kredyt w Polsce, licząc że banki które udzielają mortgage nie sprawdzają tego typu zobowiązań poza Wielką Brytanią?

Mój credit score na noddle'ach mnie trochę załamuje. Około 550 punktów, nie mogę się doprosić żeby raczyli zauważyć, że jestem w rejestrze wyborców, ostatnio wysłałem im oficjalne potwierdzenie z Councilu i czekam na jakąś reakcję. Mieszkamy od roku pod obecnym adresem, pracuję na pełnym kontrakcie, od końca listopada 2012. Mam telefon na abonament, kartę kredytową Barclays Initial, jakieś małe raty (~100 funtów miesięcznie, pozostało 6 miesięcy) na sprzęt rtv. Wszystko jest spłacane regularnie przez direct debit. Martwi mnie ten credit score. Kiedyś na poprzednim adresie po półtora roku zamieszkania miałem w Experianie 800 punktów, bez żadnego pracowania nad historią, czyli bez rejestracji do wyborów, karty kredytowej, małych rat itp. Mam nadzieję, że noddle się po prostu myli co do mojej punktacji...

Ale wracając do meritum, miałem bardzo wstępną rozmowę z financial advisorem, dowiedziałem się, że najpewniej taki mortgage byśmy dostali. Jak pisałem brakuje nam do depozytu jakieś 9000 funtów, pytanie jest czy lepiej by to było pożyczyć w UK, czy w Polsce? Nasz bank to Lloyds (od lipca 2012). Mieszkamy w Anglii a nie Walii czy Szkocji, jeśli to istotne.

Z góry dziękuję za ewentualne porady.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2015-02-07 20:58:24 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

z taką punktacją to ty zacznij się starać o słabe karty kredytowe, a nie o kredyt na dom, czy gotówkowy.

Raczej długa droga przed tobą
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/42/34175/Bank-nie-chce-mi-przyznac-karty-kredytowej,460
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Turefu

Post #3 Ocena: 0

2015-02-07 21:02:46 (10 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

W banku beda pytac , skad masz pieniadze na depozyt. Jak Im powiesz, Ze pozyczyles, nie beda zachwyceni, moga odrzucic wniosek , niewazne, czy pozyczyles w Polsce czy UK. Jesli powiesz nieprawde, popelnisz fraud.
Czy jest szansa, zebys wzial kredyt z mniejszym depozyt em?
Crefit score bym sie Tak nie przejmowala. Kazdy bank ma swoj wlasny credit score. jesli splacales wszystko na czas, jestes na liscie wyborcow , powinno byc OK.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #4 Ocena: 0

2015-02-07 21:34:23 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Nie muszą pytać, to widać będzie w jego historii kredytowej.
Ale z 500 punktami to wątpię by dostał gotówkowy w takiej kwocie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2015-02-07 21:46:01 (10 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

To dziwne, ze credit score jest tylko 500. Czy to dokladnie wszystko tak wyglada? Nie ma zadnych opoznien w placeniu, default? Jesli normalnie placisz na czas, nie masz jakis duzych dlugow, jestes na liscie wyborczej, to powinno byc wiecej.
Ale ostatecznie to bank przyznaje kredyt I teoretycznie jest mozliwe, ze dostaniesz. Choc na dzien dzisiejszy Lepiej jest splacac, co jest do splacenia I oszczedzac.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

van1985

Post #6 Ocena: 0

2015-02-07 22:08:50 (10 lat temu)

van1985

Mężczyzna

Krakn - kartę kredytową z Barclaysa dostałem bez problemu, mam podejrzenie, że noddle zaniża mój wynik.

Turefu - co oznacza default w kontekście płacenia? Wszystko mam płacone na czas i w noddle'ach widnieje wszędzie "up to date".

Nie miałem żadnych kredytów, jedynie co to spłacam ~100 funtów miesięcznie za sprzęt rtv. Żadnych opóźnień, do tego karta kredytowa z Barclays spłacana direct debitem, nigdy nie wykorzystuję więcej niż 50% [z reguły mniej] jej limitu itp.
Jak pisałem, swego czasu miałem w Experianie na poprzednim adresie 800 punktów, teraz przykładam się bardziej [rejestracja w Electoral Roll, oraz korzystam z kredytówki] a wynik w noddle'ach o wiele niższy...
No i w Noddle cały czas nie ma informacji o mojej rejestracji do wyborów, gdzie w Experianie i w Equifax, widnieje ta informacja poprawnie od samego początku [sprawdzałem raporty].

Chyba będę musiał spróbować triala np. w Equifaxie żeby zobaczyć jaki oni mi podają Credit Score, bo noddle w moim przypadku są delikatnie mówiąc podejrzane.

[ Ostatnio edytowany przez: van1985 07-02-2015 22:10 ]

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #7 Ocena: 0

2015-02-07 22:39:06 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Moze problem jest z ta karta kredytowa. Piszesz ze spłacasz ja przez direct debit. Czyli jakas ustalona kwotę, ktora niekoniecznie jest kwota jaka należało uiścić do spłaty całego zaciągniętego kredytu na tej karcie.
Chyba, ze Twoj direct debit zawsze spłaca całość za każdym razem???
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2015-02-07 22:58:02 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zealot

Post #9 Ocena: 0

2015-02-07 23:14:05 (10 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Może powodem jest to że masz mocno zadłużoną tą kartę kredytową? Tak bynajmniej było u mnie. Jak mocniej zadłużyłem kartę i przez parę miesięcy robiłem tylko wpłaty minimalne to szybko credit score mi spadło.

Pamiętaj że ten credit score to nie wyrocznia i tak mocno się na nim nie skupiaj. Każdy bank ma swoje przeliczniki na ocenienie zdolności kredytowej. Jeśli nie jesteście jakoś mocno zadłużeni, płacicie wszystko na czas, pracę macie stałą to nie powinno być większych problemów z dostaniem kredytu hipotecznego.

Wakefield to nie Londyn. I dużo ciekawych domów można znaleźć w przedziale cenowym 80tys-125 tys. Jak tak ciężko uzbierać ci 10% tej kwoty to może spróbuj kupić coś w programie help to buy, gdzie 5% będziesz musiał wyłożyć na start.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

van1985

Post #10 Ocena: 0

2015-02-07 23:14:14 (10 lat temu)

van1985

Mężczyzna

Co do kredytówki z Barclaysa to mój direct debit zawsze automatycznie spłaca całość za każdym razem w odpowiednim terminie. Do tego nie obciążąm jej raczej zbyt bardzo - zawsze jest to max 50% limitu a zazwyczaj mniej.
Poza tym noddle pokazywało mi wynik na takim poziomie jeszcze zanim aplikowałem o tę kartę.

[ Ostatnio edytowany przez: van1985 07-02-2015 23:22 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,