Str 2 z 5 |
|
---|---|
Lucy_J | Post #1 Ocena: 0 2014-11-15 20:43:58 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Wielim sprawdz jeszcze Noddla (darmowy jest).
Oparty na Call Credit. Przestudiuj dokladnie kazde twoje konto i status na nim, moze jeste cos co jest default albo niesplacone? |
Wielim | Post #2 Ocena: 0 2014-11-15 20:59:17 (10 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Zarejestrowałem się w experianie, pierwszy miesiąc za free a później co miesiąc 14.99, konto mam, dzięki za linka sprawdzę jutro bo dziś w teraz jeszcze w pracy jestem i napisze czy pomogło
![]() Richmond ten link do Experiana nie działa, a jak klikam w Full Experian Credit Report To pokazuje ta skalę z punktami i ze mam 2 negatywy i dwa pozytywy , jakieś duperele z moimi danymi ale nie ma nic nigdzie o żadnych długach czy historii kredytowej... to ja już nie wiem gdzie mam znaleźć ten shit ![]() znalazłem taką pozycje: Public record information This section of your report includes any court judgments, debt relief orders, bankruptcies, individual voluntary arrangements or other similar public records. I tam jest napisane obok "0 records held" Ale jednak bank twierdzi ze mam coś na sumieniu outside the bank [ Ostatnio edytowany przez: Wielim 15-11-2014 21:11 ] |
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2014-11-15 21:16:14 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
A wszedzie indziej masz same zera, przy wszystkich innych kontach?
Sprawdz druga agencje i wszystko bedzie jasne. Carpe diem.
|
Lucy_J | Post #4 Ocena: 0 2014-11-15 21:16:53 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Wielim za daleko mieszkasz
![]() ![]() |
Wielim | Post #5 Ocena: 0 2014-11-15 21:23:40 (10 lat temu) |
Ok sprawdzę jutro i dam znać jak coś. .. dzięki za pomoc ludziska
PS przy opcji Account information mam 5 heldow i napisane jest na czerwono " The value of your highest credit limit indicates a higher risk." To rozumiem ale bank nie chce dać większego przez jakiś problem a sam twierdzi ze dla samego banku jestem "very good customer"... |
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2014-11-21 13:06:57 (10 lat temu) |
Nic nie sprawdzałem tylko udałem się dziś znowu do TSB mówiąc ze na Credit Experian mam już 891 punktów i tylko jedna rzecz jest na czerwono- wysokość limitu na mojej karcie kredytowej... dziś udałem się do innego oddziału banku gdzie przywitał mnie bardziej kumaty koleś. Wyjaśniłem sytuacje, pokazałem swój credit report w experianie na telefonie, porobil wyliczenia z moich przychodów i wydatków i zadzwonił gdzieś wyżej. Tam kolejno wszystko sprawdzali i ponownie wyszło ze coś mnie blokuje "outside the bank " i ten z drugiej strony słuchawki posprawdzal coś i mówi że on też nie wie co to jest,ale pokazuje mu się coś w stylu "no missed payments" wiec łaskawie podwyższył mi kredytowke z limitu 500 na 1000 funtów (co i tak jest śmieszną kwota ale zawsze) i powiedzieli zgodnie ze z mortgage nie powinienem mieć problemu w następnym roku... czy aby napewno teraz nie powinienem się obawiać?
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2014-11-21 13:15:30 (10 lat temu) |
Dalej nie wiesz czego Ci brakuje. Odpowiedz, zeby probowac za rok jest bezuzyteczna, bo jak nie wiadomo co jest problemem, to nie wiesz czy za rok nie bedzie tak samo.
A do wyborow jestes zarejestrowany? " The value of your highest credit limit indicates a higher risk." - jak masz 500 funtow karte kredytowa, to taki opis jest raczej smieszny i nie na miejscu. Moze masz jeszcze jakis kredyt/pozyczke, o ktorej nie wiesz, ktos wzial na Twoje nazwisko? Moim zdaniem jak nie sprawdzisz raportu ze wszystkich 3 agencji, to nie dowiesz sie co jest nie tak. Chodzenie do kolejnych bankow generuje tylko zbedne searches, a nic nie wnosi do tematu. Carpe diem.
|
kasiachery | Post #8 Ocena: 0 2014-11-21 14:53:45 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
a to jeszcze zapytam: jesli bank sam podnosi limit na karcie np z £2700 na £3500 i wysyla listy co roku ze chce zwiekszyc limit to dla banku jestem wiarygodna gdybym chciala wziasc kredyt na dom? zadnych niesplaconych rat, nie mamy zadnych opoznien z platnosciami, wiec myslicie ze nie powinien byc problem z dosataniem kredytu?? wiemz ze lepiej zapytac w banku ale czasem wy wiecie wiecej
![]() |
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2014-11-21 15:18:52 (10 lat temu) |
Proponuje w ramach przygotowania do kredytu wziac sobie statutory credit reports z Experiana i Equifaxa, zeby upewnic sie, ze nie ma nic podejrzanego w historii kredytowej. Jak w postach wyzej.
A na spotkanie w sprawie wyszukiwania kredytow najlepiej isc do brokera, jak sie nie zna na tym temacie. On dopasuje produkt do potrzeb. Ale z tym nie ma sie co spieszyc, dopoki nie bedziesz zdecydowana na kupno. Carpe diem.
|
Wielim | Post #10 Ocena: 0 2014-11-21 15:46:20 (10 lat temu) |
Odpowiedz ze za rok to nie jest odpowiedź banku tylko ja cały czas próbuje robić grunt pod mortgage o który chce aplikować w marcu przyszłego roku, na moje pytanie czy jak będę chciał wziąść mortgage w marcu przyszłego roku, mam szansę go dostać, odpowiedzieli ze ok, powinienem go dostać. ..
Jestem zarejestrowany do wyborów juz od kilku lat, żeby mieć czyste sumienie i rozwiać swoje wątpliwości sprawdzę pozostałe agencje w najbliższych dniach. |