MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak sprawdzić swoje długi w Anglii?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Lucy_J

Post #1 Ocena: 0

2014-11-15 20:43:58 (10 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Wielim sprawdz jeszcze Noddla (darmowy jest).
Oparty na Call Credit.

Przestudiuj dokladnie kazde twoje konto i status na nim, moze jeste cos co jest default albo niesplacone?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2014-11-15 20:59:17 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Zarejestrowałem się w experianie, pierwszy miesiąc za free a później co miesiąc 14.99, konto mam, dzięki za linka sprawdzę jutro bo dziś w teraz jeszcze w pracy jestem i napisze czy pomogło :)

Richmond ten link do Experiana nie działa, a jak klikam w

Full Experian Credit Report

To pokazuje ta skalę z punktami i ze mam 2 negatywy i dwa pozytywy , jakieś duperele z moimi danymi ale nie ma nic nigdzie o żadnych długach czy historii kredytowej... to ja już nie wiem gdzie mam znaleźć ten shit :(

znalazłem taką pozycje:

Public record information

This section of your report includes any court judgments, debt relief orders, bankruptcies, individual voluntary arrangements or other similar public records.

I tam jest napisane obok "0 records held"
Ale jednak bank twierdzi ze mam coś na sumieniu outside the bank

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 15-11-2014 21:11 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2014-11-15 21:16:14 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A wszedzie indziej masz same zera, przy wszystkich innych kontach?

Sprawdz druga agencje i wszystko bedzie jasne.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Lucy_J

Post #4 Ocena: 0

2014-11-15 21:16:53 (10 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Wielim za daleko mieszkasz :P Przejrzalabym z checia te twoj akta bo ewidentnie cos tu smierdzi. Jak bedziesz w okolicach Chester to sie odezwiej :P

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2014-11-15 21:23:40 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Ok sprawdzę jutro i dam znać jak coś. .. dzięki za pomoc ludziska

PS przy opcji Account information mam 5 heldow i napisane jest na czerwono "   The value of your highest credit limit indicates a higher risk." To rozumiem ale bank nie chce dać większego przez jakiś problem a sam twierdzi ze dla samego banku jestem "very good customer"...

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2014-11-21 13:06:57 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Nic nie sprawdzałem tylko udałem się dziś znowu do TSB mówiąc ze na Credit Experian mam już 891 punktów i tylko jedna rzecz jest na czerwono- wysokość limitu na mojej karcie kredytowej... dziś udałem się do innego oddziału banku gdzie przywitał mnie bardziej kumaty koleś. Wyjaśniłem sytuacje, pokazałem swój credit report w experianie na telefonie, porobil wyliczenia z moich przychodów i wydatków i zadzwonił gdzieś wyżej. Tam kolejno wszystko sprawdzali i ponownie wyszło ze coś mnie blokuje "outside the bank " i ten z drugiej strony słuchawki posprawdzal coś i mówi że on też nie wie co to jest,ale pokazuje mu się coś w stylu "no missed payments" wiec łaskawie podwyższył mi kredytowke z limitu 500 na 1000 funtów (co i tak jest śmieszną kwota ale zawsze) i powiedzieli zgodnie ze z mortgage nie powinienem mieć problemu w następnym roku... czy aby napewno teraz nie powinienem się obawiać?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2014-11-21 13:15:30 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Dalej nie wiesz czego Ci brakuje. Odpowiedz, zeby probowac za rok jest bezuzyteczna, bo jak nie wiadomo co jest problemem, to nie wiesz czy za rok nie bedzie tak samo.

A do wyborow jestes zarejestrowany?

" The value of your highest credit limit indicates a higher risk." - jak masz 500 funtow karte kredytowa, to taki opis jest raczej smieszny i nie na miejscu. Moze masz jeszcze jakis kredyt/pozyczke, o ktorej nie wiesz, ktos wzial na Twoje nazwisko?

Moim zdaniem jak nie sprawdzisz raportu ze wszystkich 3 agencji, to nie dowiesz sie co jest nie tak. Chodzenie do kolejnych bankow generuje tylko zbedne searches, a nic nie wnosi do tematu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #8 Ocena: 0

2014-11-21 14:53:45 (10 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

a to jeszcze zapytam: jesli bank sam podnosi limit na karcie np z £2700 na £3500 i wysyla listy co roku ze chce zwiekszyc limit to dla banku jestem wiarygodna gdybym chciala wziasc kredyt na dom? zadnych niesplaconych rat, nie mamy zadnych opoznien z platnosciami, wiec myslicie ze nie powinien byc problem z dosataniem kredytu?? wiemz ze lepiej zapytac w banku ale czasem wy wiecie wiecej :-)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2014-11-21 15:18:52 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Proponuje w ramach przygotowania do kredytu wziac sobie statutory credit reports z Experiana i Equifaxa, zeby upewnic sie, ze nie ma nic podejrzanego w historii kredytowej. Jak w postach wyzej.

A na spotkanie w sprawie wyszukiwania kredytow najlepiej isc do brokera, jak sie nie zna na tym temacie. On dopasuje produkt do potrzeb. Ale z tym nie ma sie co spieszyc, dopoki nie bedziesz zdecydowana na kupno.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2014-11-21 15:46:20 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Odpowiedz ze za rok to nie jest odpowiedź banku tylko ja cały czas próbuje robić grunt pod mortgage o który chce aplikować w marcu przyszłego roku, na moje pytanie czy jak będę chciał wziąść mortgage w marcu przyszłego roku, mam szansę go dostać, odpowiedzieli ze ok, powinienem go dostać. ..
Jestem zarejestrowany do wyborów juz od kilku lat, żeby mieć czyste sumienie i rozwiać swoje wątpliwości sprawdzę pozostałe agencje w najbliższych dniach.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,