MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dostałem ofertę pracy w UK - wątpliwości

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2014-09-17 17:05:04 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2014-09-17 16:57:13, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2014-09-17 16:32:31, Dwunasty napisał(a):

Clock...piszemy o rodzinie:)

o rodzinie, ktora nie bedzie mieszkac w Londynie...

jak wyda £1000 miesiecznie na domek z ogrodkiem to maks.

No wiem, wiem. Tak jak napisałem w pierwszym swoim poście w tym temacie. Rade da ale bez szaleństw. Musi sobie przemyśleć, przeliczyć biorąc pod uwagę wszelkie "za" na które np. zwrócił uwagę Anthrax.

Pamiętajmy iż kolega ma poukładane życie w Polsce, nie jest zdesperowany itd, a tu będzie zaczynał niemal od zera.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Vercyngetoryks

Post #2 Ocena: 0

2014-09-17 18:21:41 (11 lat temu)

Vercyngetoryks

Mężczyzna

Z nami od: 17-09-2014

Dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi. Przepraszam wszystkich, którzy poczuli się urażeni poziomem ekspresji ale przyznaję, że brak mi elokwencji. Jestem prosty chłop i nazywam rzeczy po imieniu. Majstrem w hucie też nie jestem, a zaledwie skromnym inżynierem procesu w odlewni ciśnieniowej.
Jestem właśnie po kolejnej rozmowie z rekruterem, który zaproponował pomoc w znalezieniu pracy dla mojej żony. Model rodziny 2 + 1 (2 latka). Myślę więc, że jak złożymy dwie pensje do kupy to damy radę. Na razie planuję wyjechać sam żeby wszystko ułożyć i za jakiś czas ściągać rodzinkę.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2014-09-17 18:26:46 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Jeśli inni napisali ze można tam domek z garden em do tysiąca wynająć to zostanie Ci około 1300 na miesiąc, normalne jedzenie to myślę że wystarczy Wam spokojnie max 400-500 na miesiąc, wg salary calculator 36k to 2286 na miesiąc na rękę wiec jeszcze 800 funtów Wam zostanie. .. na co to przeznaczycie to już Wasza sprawa... z drugiej strony jeśli niczego Wam w Polsce nie brakuje to ja bym się zastanawiał, macie tam rodzinę i znajomych, jest czysto i delikatnie to ująć nie ma muzułmanów. ..

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2014-09-17 18:50:02 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2014-09-17 18:21:41, Vercyngetoryks napisał(a):
Myślę więc, że jak złożymy dwie pensje do kupy to damy radę. Na razie planuję wyjechać sam żeby wszystko ułożyć i za jakiś czas ściągać rodzinkę.

To "troszkę" zmienia sytuacje gdy mówimy o dwóch pensjach, nawet jeśli dojdą do tego koszty opieki nad dzieckiem.
A plan wyjazdu samemu i rozejrzenia się w sytuacji całkowicie popieram. Jak jeszcze możesz to zrobić nie paląc mostów w PL to nie ma nad czym się zastanawiać. Powodzenia.

ps. Negocjuj ile się da, ale na pewno zażądaj pomocy w wynajęciu mieszkania bo ciężko ot tak po prostu coś wynająć rozsądnego bez referencji i kilkomiesięcznego pobytu.

Do góry stronyOffline

Cezar99

Post #5 Ocena: 0

2014-09-17 21:03:09 (11 lat temu)

Cezar99

Mężczyzna

Z nami od: 14-09-2013

Z mego doświadczenia:
Firmy rekrutacyjne zwykle proponują najniższe stawki i jak najbardziej możesz z nimi negocjować. Sam widzisz jak łatwo podnieśli Ci pierwsza stawkę i sam widzisz, ze widełki za Twoja prace są inne. Jeżeli się już zdecydujesz to powiedz im 40k i czekaj:). Znam człowieka który powiedział 150k i tez czeka:)
Jeżeli chodzi o akomodacje i prace dla zony to obiecają Ci wszystko realizacja będzie trudniejsza:)
Pracowników w byłych demoludach szuka się bo tanio ( oczywiście nikt Ci tego z nich nie powie)
36-40k to mało jak za prace inżynierską ( chyba ze będziesz pracował poniżej swoich kwalifikacji)
Ale z drugiej strony frycowe za dobry start trzeba zapłacić ( jak było w moim przypadku gdy zgodziłem się na 1 propozycje). Nigdy nie żałowałem ze wyjechałem aczkolwiek w PL miałem dobrze ( a nawet bardzo) i jedyne co mnie ciągnie do Kraju teraz to sentymenty.

Today is the oldest you have ever been and the youngest you will ever be so enjoy the day as best as you can

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-09-18 09:22:13 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-09-18 09:24:08 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-09-18 09:37:18 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mirabelka77

Post #9 Ocena: 0

2014-09-18 09:40:40 (11 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

Z nami od: 25-04-2007

Cytat:

2014-09-18 09:22:13, Kasik1984 napisał(a):
Wiecie co...tak sie na mnie rzuciliscie alr powaznie 36k to nie jest majatek. Na reke lekko ponad 2k.
W moim przypadku mowimy o 2 dzieci nursery od lba wynosi 870 funtow czyli za dwojke place 1750 funtow. Kto madry ile mi zostaje do konca miesiaca????!!!! W zwiazku z tym ze jestesmy przeciez tacy 'bogaci' od panstwa tez zadnych ulg nie dostajemy, a raczej placimy 40% podatku.

ja sie zgadzam z Toba, sama zarabiam odrobinke mniej, mam 2 dzieci w wieky wczesnoszkolnym
Gdyby nie to ze moj partner zarabia lepiej odemnie to mozemy oplacic dom, samochody, zycie i jedzenie. Marniutkie oszczednosci.

Jesli ktos mieszka sam na pokoju to z taka pensja jest urzadzony, ale jesli masz do utrzymania rodzine to kiepsko.

Jeszcze jedno. My mieszkamy na poludniu. Tu zycie jest drogie.

ja sie zgadzam z Toba, sama zarabiam odrobinke mniej, mam 2 dzieci w wieku szkolnym, mieszkamy w 5 strefie Londynu i gdybym miala zyc tylko za swoja pensje, to cieniutko to widze.
Ale moze ja oszczedzac nie umiem*DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2014-09-18 09:44:28 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Kasik, Bham jest dosc tanie, sam wynajem 3-bedroom w spokojnej okolicy jest w granicach 600L, dla dzieci nie musi byc nursery, a childminder, ok.4L/h za dziecko. Poza tym mozna sie wymieniac opieka, za chwile beda przyslugiwaly darmowe godziny w przedszkolu/childminder, czasem bardziej sie kalkuluje praca jednego z rodzicow na kawalek etatu, by zajac sie dzieckiem.
Te 40% podatku jest od kwoty powyzej ok.32k£, nie od calosci pensji, do tego pierwsze 10k£ jest nieopodatkowane.
Nie wiem, czy przy tak wysokich oplatach za przedszkole, nie zajelabym sie dziecmi przez pierwsze lata/poszukala innego przedszkola/childminder/au-pair/opiekunki, bo przeplacacie ;).

PS. Cezar napisal swoj punkt widzenia, ja bym za mocno nie przesadzala z wymogami placowymi, bo (jak zauwazyl, mozna rzucic stawke zaporowa i czekac ...).
Poszukaj podobnych ogloszen na necie, w obrebie West Midlands, zorientujesz sie, jakie sa realne stawki, do tego dochodzi brak doswiadczenia w UK.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 18-09-2014 09:57 ]

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,