MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak się oficjalnie pozbyć lokatora?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 6 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ctomek

Post #1 Ocena: 0

2014-05-23 19:17:30 (11 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

Cytat:

Jestes obeznana?

W takim razie pytanie (bez uszczypliwosci)...

Kojarzysz napewno sprawe zaginiecia Madelaine McCain (czy jakos tak) w Portugalii wiele lat temu. Powiedz mi na jakiej zasadzie rodzice nie zostali ukarani za pozostawienie3-latki bez opieki a w dodatku wszyscy im wspolczuja?

Spróbuję zgadnąć- brytyjskie prawo nie obowiązuje w Portugalii :)
Tak samo jak polskie tutaj, a moja problematyczna lokatorka się polski tłumaczy- to jest mój as w rękawie że tutaj jest inaczej i na tym co jest inaczej mogę bazować. Co do opieki to przewijało się to w dyskusjach jako blef- dziecko niczemu nie jest winne. To że ma zadnia na czas odrobione to w 80% zasługa pozostałych mieszkańców naszego mieszkania. Szczerze to dziecka nam wszystkim najbardziej będzie brakowało. I jeżeli po okresie wypowiedzenia nie wymienię zamków to tylko dlatego że sumienie mnie ruszyło. A wiem bo to nie pierwsza sytuacja kiedy "jak możesz dziecku ..." było argumentem w sytuacji bez wyjścia.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ctomek

Post #2 Ocena: 0

2014-05-23 19:21:35 (11 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

Może jej podpowiedzieć żeby z tym wypowiedzeniem do counsilu poszła że jest bezdomna i jej dadzą jakieś mieszkanie zastępcze?

Chyba lepiej jej będzie samej na koszt dzielnicy mieszkać samej niż codziennie wymyślać nowe wymówki? ... tylko wtedy opiekunka do dziecka ją drożej kosztowała a nie zostawi dziecka z kimś kogo pierwsze na oczy widzi :) i nie będzie od kogo pożyczyć na trawelkę.

Hmmm układa się w epizod :)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2014-05-23 20:49:40 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2014-05-23 19:17:30, ctomek napisał(a):
I jeżeli po okresie wypowiedzenia nie wymienię zamków to tylko dlatego że sumienie mnie ruszyło. A wiem bo to nie pierwsza sytuacja kiedy "jak możesz dziecku ..." było argumentem w sytuacji bez wyjścia.

Kto ma miekkie serce, ten musi miec twarda d... Znaczy bedziesz pania sponsorowac, bo pogrywa na litosc i dziecko. Jak nie wykazesz konsekwencji, to jak masz zamiar pozbyc sie jej?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ctomek

Post #4 Ocena: 0

2014-05-23 22:29:49 (11 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

Cytat:

Kto ma miekkie serce, ten musi miec twarda d... Znaczy bedziesz pania sponsorowac, bo pogrywa na litosc i dziecko. Jak nie wykazesz konsekwencji, to jak masz zamiar pozbyc sie jej?

ale w TV i gazecie mówili że jak sponsorujesz to ruchasz...
a to mnie w tym sponsoringu ruchają :P

Do góry stronyOffline

ctomek

Post #5 Ocena: 0

2014-05-23 22:54:16 (11 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

I młoda jest ustawiona- dzisiaj wróciłem z pracy to widzę że chce coś powiedzieć ale udaje focha i się nie odzywa tylko wymaga.
Jak jej powiedziałem że wczoraj rano słyszałem jak mama na nią krzyczała to stwierdziła że wczoraj mama na nią nie krzyczała. system działa- ustawia dziecko na wypadek rozmowy z social services.

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #6 Ocena: 0

2014-05-24 08:54:29 (11 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2014-05-23 19:17:30, ctomek napisał(a):

I jeżeli po okresie wypowiedzenia nie wymienię zamków to tylko dlatego że sumienie mnie ruszyło. A wiem bo to nie pierwsza sytuacja kiedy "jak możesz dziecku ..." było argumentem w sytuacji bez wyjścia.

Tak jak ktoś napisał, jak masz miękkie serce... Musisz byc stanowczy, bo się będziesz z nią bujał do usmiechniętej śmierci.

Cytat:

2014-05-23 07:52:41, ewamik napisał(a):
Dziecko ma 9 lat czyli chodzi do szkoly. Zapewne odbiera je o 15.00
Jest tu cos takiego jak half term i wtedy dziecko pozostaje w domu. Moze wlasnie wtedy ona zostawia dziecko w domu,a sama na te 15godz tyg do pracy idzie,mam racje?
Jak ona ma poszukac prace na full time i z kim dziecko zostawi?
Nie wierze,ze zostawia dziecko ot tak bez powodu,a sama idzie imprezowac.
Niedawno po swietach byl half term i od poniedzialku znowu dzieci maja wolne przez tydzien.
Dales jej namiary na prace ale jak ma pracowac i z kim dziecko zostawic,skoro nie moze liczyc na niczyja pomoc?
Jako matka samotnie wychowujaca ma pewnie jakies zasilki-nie znam sie na tym,bo nie bylam w takiej sytuacji.
Rozmawiales z nia? Pytales czemu nie placi? Co ona na to wszystko?

Ewamik, to jak to inne samotne matki robią? Piszesz, że pewnie nie może pracowac na full time - nie wierzę, że nie ma żadnych dodatków pracując na part time. Moje koleżanki tak pracują + zasiłki i jakoś sobie radzą. Bo muszą, bo nie mają na tyle bezczelności, aby za mieszkania nie płacic i zasłaniac sie tym, że one dziecko mają.
A co ta pani na to wszystko to chyba wynika z wypowiedzi ctomka - pani ma dziecko to co ona biedna może?

Do góry stronyOffline

ctomek

Post #7 Ocena: 0

2014-05-24 09:29:20 (11 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

pisałem że młoda to nasz team- Nie stanowi dla problemu zaprowadzić ją do szkoły, zrobić z nią zadania... gdyby w tym czasie pani mama poszła do pracy żeby zarobić na ich potrzeby i swój udział w zapłaceniu kosztów mieszkania tutaj.

Do góry stronyOffline

matkapolka

Post #8 Ocena: 0

2014-05-24 14:18:39 (11 lat temu)

matkapolka

Kobieta

Z nami od: 25-04-2013

http://england.shelter.org.uk/get_advice/sharing_and_subletting/subtenants
"Wszyscy jesteśmy ignorantami, tylko każdy w innej dziedzinie." Will Rogers

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2014-05-24 15:02:10 (11 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2014-05-23 03:50:42, wasabia napisał(a):
Tak od siebie dodam bo nie mogę się oprzeć, jesteś ch.j!
Jak można mścić się na niewinnym dziecku? Trzeba być mega bydlakiem i potworem żeby takie piekło zgotować małemu bezbronnemu dziecku.

Tak na wstępie, to na każdym normalnym forum za taką wypowiedź powinien być ban, o co wnioskuję.
Cytat:

2014-05-23 22:29:49, ctomek napisał(a):
ale w TV i gazecie mówili że jak sponsorujesz to ruchasz...
a to mnie w tym sponsoringu ruchają :P

Ja też zostałem swojego czasu sponsorem dwóch pań, choć nie miałem na to ochoty.
Pierwsza to była użytkowniczka tego forum, z którą handlowałem na eBay'u i Amazonie. Nie rozliczyła się ze mną i straciłem jakieś 690 funtów plus 200 zł. Potem usunęła konto z MW, choć dalej jest na FB i mieszka pewnie w tym samym miejscu (200 mil ode mnie).
Druga to osóbka, której wynajmowałem mieszkanie w Polsce. By się wprowadziła, musiałem wyremontować 2 pokoje. Jej tata to zrobił w sumie za 1200 zł, przez co nie płaciła czynszu przez 4 miesiące, ponieważ wynajmowałem mieszkanie za śmieszne 300 zł za miesiąc. Po dwóch latach się wyprowadziła, a w zasadzie uciekła z domu, zostawiając mi rachunek za wodę w wysokości ponad 500 złotych i zdewastowane oba pokoje plus jeszcze kuchnię. Dziury w ścianach po kołkach oporowych od telewizora i różnych elementach wiszących, brudne ściany, itp. Do tego dziury w podłodze, którą znowu położył jej tata na mój koszt, bo chciała mieć lepszą podłogę.

Dodam, że na żadną z tych pań nie pomógłby mi nawet słoik wiagry. Nawet bym ich kijem nie dotknął.
W sponoring się bawiłem w życiu wielokrotnie, tylko, że to był mój prywatny wybór, a nie ktoś mnie do tego zmuszał.
Dlatego świetnie kolegę rozumiem i czas działać, by wyrobić się przed zimą ;-) I tak kolega wykazuje masę cierpliwości, bo inna osoba już by się takiego czegoś pozbyła dawno.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 24-05-2014 15:06 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ctomek

Post #10 Ocena: 0

2014-05-24 16:18:14 (11 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

Cytat:

Tak na wstępie, to na każdym normalnym forum za taką wypowiedź powinien być ban, o co wnioskuję.

nie ma banowania- moderowania... bo pod koniec dnia dochodzisz do wniosku (jak to tubylcy mówią) że nie ma dowodów i się prawnik nie podejmie ;) Proszę moderatorów nie moderować ;)

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,