MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak się oficjalnie pozbyć lokatora?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wasabia

Post #1 Ocena: 0

2014-05-23 03:50:42 (11 lat temu)

wasabia

Kobieta

Z nami od: 24-01-2012

Cytat:

2014-05-21 19:54:42, ctomek napisał(a):

Dom jest wynajęty od spółki LTD (bez możliwości podnajmowania- za cichym przyzwoleniem agencji).

Bez możliwości podnajmowania!:-o

Łamiesz warunki kontraktu.

Cytat:

W pracy sobie myślałem- jak psy wpadną jeszcze raz to im powiem że dziecko samo zostawia, nie zapewnia mu opieki, i że podejrzewam że ma mental helth problem, huśtawki emocjonalne, skłonność do manipulowania innymi... i jak nas nie ma to pozostali współlokatorzy się martwią o dziecko. Zapytam gdzie się powinienem zgłosić żeby to zbadali specjaliści.

Pomówienia,groźby, nękanie, zastraszanie jest na to piękny paragraf w UK

Tak od siebie dodam bo nie mogę się oprzeć, jesteś ch.j!
Jak można mścić się na niewinnym dziecku? Trzeba być mega bydlakiem i potworem żeby takie piekło zgotować małemu bezbronnemu dziecku.

Co Cię tak boli że dziecko dostaje alimenty? Uważasz że dziecko jest z niepokalanego poczęcia?:-8
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2014-05-23 06:48:09 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ale co tu ma dziecko do tego?

Kobieta nie płaci, to do widzenia.

Kwestia łamania warunków kontraktu, to kwestia między właścicielem a nim.
Nijak się ma do kwestii goszczenia logera.

A nie było w tej historii tak że ta pani miała podstawy poczuć w sobie, się gospodynią? :-8:-D
A ty teraz masz ochotę na nowy towar? :-8
Tak tylko pytam, bo kiedyś dawno temu, jak zaprosiłem w piątek po imprezie nową pozna, na kawę ze śniadaniem, to do wtorku wyprosic nie mogłem, już o w niedzielę meble chciała mi przestawiać *ROFL*

Życie człowieku :-8

Tak czy inaczej.
Ada dobrze radzi.
Nie ma co przesadzać i wymyślać historii, tylko krótka piłka, strzelasz krótkimi seriami, ale do celu.
Bez owijania w bawełnę.

Wtedy sprawa jest klarowna i prosta.
Ktoś kto interweniuje też głupi nie jest, jak za dużo farmazonow i się coś nie klei to zaczynają wątpić w Twoje słowa
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2014-05-23 07:52:41 (11 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Dziecko ma 9 lat czyli chodzi do szkoly. Zapewne odbiera je o 15.00
Jest tu cos takiego jak half term i wtedy dziecko pozostaje w domu. Moze wlasnie wtedy ona zostawia dziecko w domu,a sama na te 15godz tyg do pracy idzie,mam racje?
Jak ona ma poszukac prace na full time i z kim dziecko zostawi?
Nie wierze,ze zostawia dziecko ot tak bez powodu,a sama idzie imprezowac.
Niedawno po swietach byl half term i od poniedzialku znowu dzieci maja wolne przez tydzien.
Dales jej namiary na prace ale jak ma pracowac i z kim dziecko zostawic,skoro nie moze liczyc na niczyja pomoc?
Jako matka samotnie wychowujaca ma pewnie jakies zasilki-nie znam sie na tym,bo nie bylam w takiej sytuacji.
Rozmawiales z nia? Pytales czemu nie placi? Co ona na to wszystko?

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #4 Ocena: 0

2014-05-23 07:53:28 (11 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2014-05-23 03:50:42, wasabia napisał(a):
Cytat:

Dom jest wynajęty od spółki LTD (bez możliwości podnajmowania- za cichym przyzwoleniem agencji).

Cytat:

W pracy sobie myślałem- jak psy wpadną jeszcze raz to im powiem że dziecko samo zostawia, nie zapewnia mu opieki, i że podejrzewam że ma mental helth problem, huśtawki emocjonalne, skłonność do manipulowania innymi... i jak nas nie ma to pozostali współlokatorzy się martwią o dziecko. Zapytam gdzie się powinienem zgłosić żeby to zbadali specjaliści.

Jak można mścić się na niewinnym dziecku? Trzeba być mega bydlakiem i potworem żeby takie piekło zgotować małemu bezbronnemu dziecku.

Co Cię tak boli że dziecko dostaje alimenty? Uważasz że dziecko jest z niepokalanego poczęcia?:-8

Nie obrażaj kolegi. Zapłać za tę panią czynsz, jeśli tak bardzo ją żałujesz albo się złóż z kilkoma miłosiernymi. Alternatywnie powinna sobie znaleźć sponsora. Wielu obywateli krajów Trzeciego Świata na widok pierwszej lepszej Polki się tasuje (u mnie w pracy był taki przypadek oficjalnie i go wyrzucili), więc nie powinno być problemu.
Trzeba być megazdzirą, by zmuszać faceta do sponsoringu, gdy nie ma na to ochoty.
Rekomendacja to zmiana zamków i wypad.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 23-05-2014 08:00 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2014-05-23 08:00:34 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

Mozesz zostac tym dobrym i wspanialym i przyjac pania z dzieckiem do swojego domu.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ctomek

Post #6 Ocena: 0

2014-05-23 09:13:48 (11 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

Cytat:

Za ustnym przyzwoleniem landlorda- Pytałem o oficjalne, ale bym go nie dostał bo wtedy to landlord musiałby płacić council tax z tego co się orientowałem.

Cytat:

I piękny artykuł w Europejskiej konwencji praw człowieka którego tutaj przestrzegają. Mówienie prawdy nie jest przestępstwem- jest prawem.

Cytat:

ch.j? kiedyś na pewnym forum w ten sposób wyraziłem się o innym użytkowniku wyraziłem się w podobny sposób tylko zamiast kropki było "u". W ciągu 2-3 tygodni dostałem wezwanie za sądu na rozprawę z powództwa cywilnego o zniesławienie w miejscu publicznym.

więc wytłumacz mi co masz na myśli pisząc "ch.j" bo podejrzewam że nie tylko mi przychodzi mi na myśl wyraz za który to Ty może będziesz się tłumaczył.

Cytat:

To mój syn. Jego matka dostaje alimenty na jego utrzymanie. On dostaje ode mnie kieszonkowe. Wcale mnie to nie boli- boli mnie to że zamiast utrzymywać cwaniarę nie płacącą za mieszkanie mógłbym za te pieniądze pomóc więcej mojemu synu.
Nie podoba mi się też że jak chcę iść spać tto w środku nocy wchodzi mi do mieszkania policja i mnie budzi... gdzie po krótkiej rozmowie okazuje się że została wezwana przez kłamstwa mojej współlokatorki. Nie podoba mi się jej cwaniactwo i manipulowanie ludźmi.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2014-05-23 09:48:00 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Skoro sie rozeszliscie, mozesz przejac opieke nad dzieckiem, jesli uwazasz, ze zapewnisz lepsza niz matka dziecka.
A kobieta dostala wypowiedzenie i tyle.

Do góry stronyOffline

ctomek

Post #8 Ocena: 0

2014-05-23 09:54:08 (11 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

Karjo1 mój syn jest w Polsce- mam dobre układy z jego matką. Ufam jej, opieki polski Sąd mi nie przyzna, i dla syna który większość życia spędza z matką przejęcie nad nim opieki nie miałoby sensu.

Lokatorka z córką to inna historia.

Do góry stronyOffline

jahoda

Post #9 Ocena: 0

2014-05-23 09:58:35 (11 lat temu)

jahoda

Kobieta

Z nami od: 28-02-2009

Znalezc prace na pol etatu w Londynie, kiedy dziecko jest w szkole od 9 do 15, nie powinno stanowic problemu. wystarczy troche checi i samozaparcia. Jako samotny rodzic pracujacy min 16godz/tydz moze pobierac WTC+CTC.

Co do zamieszkiwania wiecej niz 2 osob niespokrewnionych za soba pod jednym dachem to wymagana jest HMO licencja od councilu,ale czesto wlasciciele tego nie wykupuja aby zaoszczedzic.

[ Ostatnio edytowany przez: jahoda 23-05-2014 10:02 ]

Do góry stronyOffline

Geronimo

Post #10 Ocena: 0

2014-05-23 10:03:46 (11 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2007

Szybko i skutecznie... [:-}

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,