Str 3 z 8 |
|
---|---|
ewamik | Post #1 Ocena: 0 2014-05-22 11:28:48 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Jak sie nie odwrocic-dupa z tyłu,czyli tak czy siak dziecko jest poszkodowane. Ty na nia bedziesz nadawac-dziecko moga zabrac w trybie natychmoastowym,nawet ze szkoly.
Ona wyjdzie z dzieckiem,Ty zmienisz zamki-dziecko nabawi sie stresu,bo bedzie widzialo krzyki,przepychanki i policje,a poza tym nie wiadomo gdzie spedzi noc. Mam 9-letnia corke i nie moge sobie do mysli dopuscic,ze wroci dzisiaj ze szkoly i nie bedzie mogla spac we wlasnym pokoiku. Dlaczego dorosli nie mysla o potrzebach dzieci? Mowisz,ze zanim SS zajmie sie nia,to ma czas wyjechac. Nie zawsze tak jest. Poza tym moze ona nie ma gdzie wrocic? Nie bronie jej....ja tylko o dziecku mysle |
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2014-05-22 11:35:41 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
I myslisz, ze to wspollokator ma przede wszystkim myslec o dobru dziecka?
Moze wlasnie postawienie przed faktem dokonanym da kobiecie do myslenia i zrobienia czegos sensownego? |
ctomek | Post #3 Ocena: 0 2014-05-22 20:20:46 (11 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2012 Skąd: Londyn |
Ewamik- ureguluj jej zaległe rachunki to pozwolę jej zostać. Mnie na to nie stać by za kogoś płacić. Ewentualnie zrezygnuję z tego mieszkania i będę u Ciebie mieszkał... a ja nie mogę bo nie mam dziecka (bo mi nad nim Sąd opieki nie przyznał i jest ze swoją mamusią w Polsce- Tata alimenty śle więc model kobiety z dzieckiem dla której facet to "bankomat" się sprawdza)
![]() Dzisiaj jeszcze w pracy pracownik klienta poprosił mnie o papierosy bo "żona mu nie daje pieniędzy" (ona nie pracuje, on tak). Jako samotna matka powinnaś być po mojej stronie by w społeczeństwie zachowania które są sprzeczne z zasadami współżycia społecznego kreować pozytywny wizerunek kobiety z dzieckiem i publicznie potępiać złe przykłady (które nakreśliłem). |
Post #4 Ocena: 0 2014-05-22 21:04:31 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ewamik | Post #5 Ocena: 0 2014-05-22 21:08:22 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Nie jestem samotna matka-to tak gwoli wyjasnienia,mam 2dzieci (9,12) oraz męza.
Ja rozumiem Ciebie i po czesci wiem co czujesz. Wiem jak to jest goscic pasozyta w domu. Tylko ja teraz mysle o dziecku. Ona tez nie mysli o Tobie i oplatach. Okropnie nie lubie takich ludzi. Tylko jakos ciezko to wszystko pogodzic..... salomonowy wyrok by sie przydal |
|
|
jahoda | Post #6 Ocena: 0 2014-05-22 21:24:23 (11 lat temu) |
Z nami od: 28-02-2009 Skąd: OX |
a ow pani nie placi bo ma problemy finansowe czy moze naczytala/nasluchala sie ze rodzica z dzieckiem tak latwo na bruk nie da sie wyrzucic??
|
ctomek | Post #7 Ocena: 0 2014-05-22 23:04:49 (11 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2012 Skąd: Londyn |
zawsze ma- jak się zacząłem dopytywać o termin uregulowania zaległości to już nie prosi mnie o pożyczenie na trawelkę żeby dziecko do szkoły odwieźć i szukać pracy (skąd miała nie wiem). pracuje tylko 10-15 godzin tygodniowo i "szuka pracy".
Moi sąsiedzi którzy gorzej od niej znają angielski pracują- wziąłem od niech namiary gdzie. W tych samych miejscach dla niej nie ma pracy. Tłumaczyłem że do agencji pracy chodzi się co najmniej raz na tydzień bo sytuacja może się zmienić z dnia na dzień. Ona na to że poradzi sobie bez mojej pomocy. A teraz moja sytuacja ![]() ![]() Z drugiej strony na 4 mam bilet do Polski. Nie zostawię jej w mieszkaniu z pozostałymi lokatorami. Chciałem sobie zęby w Polsce zrobić bo dentysta mnie dawno nie widział. Tylko za co? profilaktycznie na początku miesiąca odkładam z wypłaty na innym koncie kasę na wszystkie rachunki. Nie zarabiam mało, ale mam mniejszy budżet niż w 2005 roku w pierwszej pracy jak 142 funty brałem na tydzień ![]() dzisiaj dałem jej Notice to leave. jej reakcja: ale dlaczego mam się wyprowadzić? bo co się stało ... Jestem na prawdę cierpliwą osobą ale w tym momencie bardzo się staram żeby nie zrobić nic głupiego i nie mieć z tego problemów. |
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2014-05-22 23:22:01 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Dales wypowiedzenie, odczekaj ile dni jej dales, i zmien zamki. Nie opowiadaj klamstw opiece spolecznej ani Policji, bo to nie spowoduje ze ona szybciej rachunki zaplaci, a tobie tez spalo sie z nadwyrezonym sumieniem nie bedzie dobrze.
W sumie jej wyprowadzka nie ulzy tobie natychmiast w oplatach, chyba ze znajdziesz zastepce w miare szybko.
Ada
|
Post #9 Ocena: 0 2014-05-22 23:30:38 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2014-05-22 23:39:13 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie rozmumiem dlaczego ludzie lubia sie bawic w straszenie.
Nie chcieli pomoc w pilnowaniu dziecka, uwazali ze dziecku dzieje sie krzysda, to dlaczego wtedy nie dzwonili do opieki spolecznej, albo na policje, ze dziecko postalo porzucone przez matke? Pewnie dlatego ze sie zgodzili z dzieckiem zostac, albo nie uwazali ze dzieje sie dziecku krzywda, wiec po co teraz odwracac kota ogonem. Jak ktos ma problem z udowodnieniem swojej asertywmnosci, to sie zwykle za straszenie zabiera, i dorabianie historii, zeby lepiej wypasc w oczach innych.
Ada
|