MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zadluzenie w Anglii a koniecznosc powrotu do Polski

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

debica

Post #1 Ocena: 0

2014-05-06 21:24:44 (11 lat temu)

debica

Mężczyzna

Z nami od: 22-01-2012

Potrzebuje pilnie porady co zrobic. Otoz od 2 lat mieszkam w Anglii i niestety zycie tak mi sie ulozylo, ze w momencie kiedy urodzila mi sie corka i zona przestala pracowac niestety ale nie bylo nas stac na oplacenie wynajmu mieszkania. W zwiazku z powyzszym powstalo zadluzenie na okolo 2000 GBP. Teraz jestem w sytuacji kiedy musze zjechac do Polski i jak na dzien dzisiejszy nie planuje powrotu tutaj. Moje pytanie brzmi: czy jak nie zaplace zaleglego czynszu to czy sad UK moze wejsc na moj majatek w Polsce?
Bardzo prosze o pomoc.
Dziekuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-05-06 22:23:55 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2014-05-06 22:43:57 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Bzdury Janie wypisujesz niesamowite...
Klepać by klepać??

Do góry stronyOffline

star4870

Post #4 Ocena: 0

2014-05-07 00:08:25 (11 lat temu)

star4870

Mężczyzna

Z nami od: 09-08-2013

Wątpię, nie masz się o co martwic za mala kwota by szukać, ścigać kogoś w Polsce.
Sąd w Angli musiałby wystawić europejski nakaz aresztowania, by skutecznie szukać cie w Polsce.
Ale na powrót do UK w przyszłości bym nie liczył, będzie ciężko a wiem ze ludzie w Polsce szybko zmieniają zdanie:P.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-05-07 00:23:53 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-05-07 01:16:37 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #7 Ocena: 0

2014-05-07 05:23:44 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Jak sprzedadza dlug firmie w Polsce, to i tam beda scigac.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-05-07 11:28:41 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #9 Ocena: 0

2014-05-07 12:37:35 (11 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Jestes w nieciekawej sytuacji, ale zeby zaraz zawinac ogon pod siebie i uciec, w polsce sie zadluzysz bo jesc trzeba bedzie dziecku dac, a wiadomo tam jest czasem ciezej, gdzie wtedy uciekniesz? moze zlap sie za jaja i przemysl sobie wszystko. Ja nie klepie zeby klepac albo co gorsza Ci ublizac, bo mam podobna sytuacje z tym ze zostalam zwolniona w ciazy, narazie niestety dlug splacam dlugiem, ciezko kiedy trzeba zyc z oszczednosci, ale wiesz co? walcze! z tym ze mam troche trudniej niz Ty, jestem w ciazy i niestety nie moge isc do nowej pracy, (co nie znaczy ze nie szukam) jak Twoja zona. 2000 to nie jest duzo, moze przemyslisz opcje aby ulatwic zonie powrot do pracy? moze zostala nieslusznie zwolniona z pracy, padla ofiara dyskryminacji? (sama teraz walcze, jest to bardzoooo trudne, niedlugo jednak jak bede miala wiecej konkretow, opisze szczegolowo swoja sytuacje, tak aby kobiety w podobnej sytuacji do mojej nie poddawaly sie, mam nadzieje na pomoc MW w jak najszerszym opublikowaniu tego,bo w internecie jedyne co mozna znalasc to wciaz tylko to ze nie warto, chce pokazac ze jest inaczej, ale o tym za jakis czas)

Ps; chyba ze chcecie poprostu wracac do ojczyzny a dlug to tylko dobry pretekst? jesli tak to rozumiem, ale miej chociaz jaja zeby posplacac co trzeba, zeby z czystym sumieniem zyc tam.

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #10 Ocena: 0

2014-05-07 12:57:15 (11 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2014-05-06 21:24:44, debica napisał(a):
Potrzebuje pilnie porady co zrobic. Otoz od 2 lat mieszkam w Anglii i niestety zycie tak mi sie ulozylo, ze w momencie kiedy urodzila mi sie corka i zona przestala pracowac niestety ale nie bylo nas stac na oplacenie wynajmu mieszkania. W zwiazku z powyzszym powstalo zadluzenie na okolo 2000 GBP. Teraz jestem w sytuacji kiedy musze zjechac do Polski i jak na dzien dzisiejszy nie planuje powrotu tutaj. Moje pytanie brzmi: czy jak nie zaplace zaleglego czynszu to czy sad UK moze wejsc na moj majatek w Polsce?
Bardzo prosze o pomoc.
Dziekuje.

Lepiej być "na czysto",ale zdaję sobie sprawę,że problemy finansowe potrafią tak człowieka przycisnąć,że mimo najszczerszych chęci nie jest w stanie spłacić wszystkich zaległości.

Współczuję ci tej sytuacji,bo nie ma nic gorszego od bezsilności.

Jeżeli wynajmujesz/wynajmowałeś mieszkanie,to prawdopodobnie jesteś/byłeś zobowiązany do płacenia Council Tax - to musisz mieć uregulowane,bo wszystkie zaległości podatkowe w Anglii są ścigane z mocy prawa też na terenie Polski.

O sam czynsz,należny landlordowi,raczej bym nie martwiła się,bo wątpie w to,żeby chciało mu się ponosić dodatkowe koszty zw.z szukaniem ciebie w Polsce,zakładaniem sprawy,i udawadnianiem,że jesteś mu coś winien.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,