Str 4 z 4 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Turefu |
Post #1 Ocena: 0 2014-03-28 16:44:36 (11 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat:
2014-03-28 08:53:35, Richmond napisał(a):
Cytat:
2014-03-28 08:50:57, Turefu napisał(a):
Wedlug angielskiego prawa jesli para mieszkala ze soba jakis czas i strona nie bedaca na akcie wlasnosci jest w stanie udowodnic, ze dokladala sie do kredytu i rachunkow, to i tak w razie rozstania moze wynegocjowac czesc wartosci domu.
Kosztowny proces i raczej malo kto decyduje sie na cos takiego, jesli nie byl to dlugoletni zwiazek. Rownie dobrze mozna powiedziec, ze druga strona placila czynsz za wynajem czesci domu ... Co innego jak ktos wklada pieniadze w remont, itp. Ale, zeby cos potem odzyskac na drodze innej niz polubowna, to trzeba miec na to pieniadze i czas.
Dlatego doradzam OP wstrzymanie sie z dopisaniem partnerki do aktu wlasnosci. Zreszta on sam pisze, ze nie zamierza na razie tego robic . Jak ktos inny tu napisal, tylko dlatego, ze dziewczyna lubi wydawac kase, nie oznacza, ze jest z nim tylko dla pieniedzy.
|

|

|
|
|
kaz59 |
Post #2 Ocena: 0 2014-03-28 22:50:08 (11 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2006 Skąd: Crewe |
widać ,że wszyscy maja bardzo podobne zdanie co do kroku jaki chcesz zrobić Kacper wiec pewnie mają racje.
Ja też widziałem takie sytuacje ,że po kilku latach jak pojawiły sie dzieci i obowiązki laska się wygodna zrobiła zadbana też za męza kase wiec atrakcyjna partia dla róznych wydrwigroszy i amantów, potem zakreci jej w głowie jakis i wywala męza z wspólnego domu i żyje tam z nowym facetem i dziećmi waszymi , a ty placisz za dom ( ale niemasz prawa nawet blisko podejśc) bo zakłucasz jej prywatność pożycia z nowym nabytkiem ( sąd takie prawo jej może nadać ) , czyli
- płacisz raty za dom , płacisz alimenty na dzieci wasze , a ona sobie uzywa życia z nowym amantem w tym domu i być może zadłużają tą nieruchomość na maxa a ty to spłacać musisz i nic ci do tego .Potem laska pewnie dostanie kopa od swojego amanta jak będzie na dnie ale to już inna bajka .
- w niemczech widziałem na własne oczy taką sytuacje , niemca tak załatwiła jedna laska .
- w UK tu też zbliżona była akcja laska poszła z jakimś Pakistańczykiem zostawiając męzowi 2 dzieci małych na wychowanie i dom do utrzymania , potem jeszcze na bezczela wpadla do domu jak dzieci były w szkole i zabrała im Laptopa co ich ojciec im kupil ( widac Pakistańca nie było stać na laptopa ? ) ojciec tej dwójki został z opłatami i dzieciakami ( 5 lat i 9 lat czyli szkolny wiek ) musiał swoją matke z Polski sciągać by zajeła sie domem i dziećmi bo przecież w anglii za darmo nie ma wypłaty gość zapiepszał na cały etat i wieczorami jeszcze dorabiał na naprawach aut . Pięknie go zalatwila ta jego ukochana ? hehehe
|

|

|
|
queenOfChocolat |
Post #3 Ocena: 0 2014-03-28 23:14:03 (11 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2010 Skąd: male... |
Cytat:
2014-03-28 11:31:09, whatever83 napisał(a):
OK. W takim razie szukam nowej dziewczyny. Musi być pracowita, zaradna, dobrze zarabiająca.
Istnieją takie dziewczyny?  
wypraszam sobie
a tak na powaznie to jeszcze do poczatku 2013 cale wyplaty szly na kosmetyki, ubrania i zabawe ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) az w koncu z partnerem rok temu przejrzelismy na oczy i zaczelismy oszczedzac - taki kop od rozumu dostalismy  i powiem, ze niezle nam idzie i do konca roku chyba kupimy dom. jak Twoja dziewczyna jest z tych kumatych to tez oswiecenia dostanie, po prostu musi sie wyszumiec. ale dopoki to sie nie stanie najlepiej wstrzymaj sie z dopisywaniem do wlasnosci domu
|

|
 |
|
radzik77 |
Post #4 Ocena: 0 2014-03-28 23:26:27 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Jesli MW nie chce sie przyczynic do rozpadu zwiazku to temat lepiej usunac a autor niech to przemysli i porozmawia z partnerka jak przyjdzie na to czas
Ja z zona mamy podpisana intercyze, oddzielne finanse i uczciwy podzial kosztow. Tylko my to uzgodnilismy wspolnie podczas szczerej rozmowy. [ Ostatnio edytowany przez: radzik77 28-03-2014 23:31 ]
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #5 Ocena: +1 2014-03-28 23:47:17 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Czy partnera wie o planach dopisania, i planach zamachu na jej dochody? Czy napewno potrzebuje uszczesliwiania na sile?
Jak wydaje swoje dochody, tak wydaje, ale robi to wg swojego uznania. Widac jakos jednak zyje. Moze wcale nie potrzebuje dyskusji na temat rozwazania swojego finasowego planu zycia na forum? Moze nie ma zupelnie ochoty dopisywac sie do zadnego kredytu? A co jak autor watka przezyje kryzys wieku sredniego i ona zostanie z kredytem?
Ada
|

|
 |
|
|
Auris884 |
Post #6 Ocena: 0 2015-10-07 01:46:41 (10 lat temu) |
Z nami od: 07-10-2015 Skąd: Leeds |
Witam,wlasnie potrzebuje pomocy w podobnym temacie,otoz Kilka miesiecy temu razem z partnerem kupilismy dom,wlasnie dowiaduje sie ze moj partner chce odejsc i zostawic mnie z domem,kredytem i malym dzieckiem,co moge zrobic w tej sytuacji ???sama nie moge wziac kredytu poniwaz moje dochody sa zbyt niskie,nie wiem co robic...
|

|
 |
|