MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Barclays-zamkneli konto z 600GBP

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

RSOrez

Post #1 Ocena: 0

2014-02-16 15:11:27 (11 lat temu)

RSOrez

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2010

Witam.
Od czasu mojego powrotu z UK, czyli od 6 lat posiadalem konto w Barclays i 600 GBP srodkow ze zwrotu podatku. Niestety ostatnio logujac sie on-line wyskoczyl mi blad, postanowilem skontaktowac sie z dzialem on-line banking, Pan po zadaniu kilku niezbednych pytan dotyczacych danych osobistych poinformowal mnie ze na ta chwile moje konto jest zamkniete. Polecil wizyte w oddziale banku.
Niestety obecnie zyje i mieszkam w Polsce. Planowalem wycieczke do Londynu w wakacje i chcialem w ten sposob spozytkowac te pieniadze.
Moje pytanie brzmi, czy te pieniadze mi przepadly? czy mial ktos podobny przypadek?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-02-16 15:17:38 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2014-02-16 15:21:31 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

na pewno nie przepadły, chyba że miałes jakieś dodatkowe usługi wykupione i po prostu zostały z nich opłacone.

Możliwe że miałeś próbę wyłudzenia, kradzieży z konta i dlatego zostało zablokowane.
Czy jak wyjechałeś to podałeś im nowy adres w Polsce?
Czy zostawiłeś stary?

W zasadzie to dziwne, bo po weryfikacji telefonicznej powinni wszytko przywrócić.

A jeszcze dziwniejsze jest dlatego że w oddziale banku pokażą ci ich telefon żebyś sobie zadzwonił gdzieś tam i ustalił o co chodzi...

dzwoń jeszcze raz, przecież Barclays przechodzi na bankowość onlain, wkrótce zamknie wiele oddziałów.

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

RSOrez

Post #4 Ocena: 0

2014-02-16 15:29:42 (11 lat temu)

RSOrez

Mężczyzna

Mialem darmowe konto, zadnych dodatkowych uslug. Przez te lata sprawdzalem stan konta on-line, niestety nie posiadalem tokena i nie moglem tych pieniedzy przelac na konto w Polsce, karta debetowa rowniez stracila waznosc zanim dostalem zwrot z podatku.
Zrobilem wlasnie blad ze nie podalem im adresu w Polsce po powrocie i zapewne cala korespondencje wysylali na stary adres w UK a tam juz nikt z moich znajomych od dawna nie mieszka. Myslicie ze obsluga klienta bedzie mi w stanie pomoc przez tel?

[ Ostatnio edytowany przez: RSOrez 16-02-2014 15:30 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2014-02-16 15:47:07 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

no to jak korespondencja szła na tamten adres to pewnie ktoś skorzystał z twojego adresu, z nowej karty i pewnie z uzyskał pin.

Jestem w takim razie niemal pewien że opróżnili konto i jeszcze pewnie pojechali sporo na minus.

Bo jak się dorwą to robią bardzo szyko bardzo dużo zakupów, zanim karta zostanie zablokowana.

To w takim razie stawiam na taką sytuacje, na 99% bo to jest popularny problem tutaj

Do góry stronyOffline

RSOrez

Post #6 Ocena: 0

2014-02-16 16:22:54 (11 lat temu)

RSOrez

Mężczyzna

Echhh...Z tym ze sprawdzalem przez 4 lata i ta kasa tam ciagle byla, ani funta nie ubylo, dopiero teraz niedawno zablokowali dostep no-line i zamkneli jak sie dowiedzialem konto. Wydaje mi sie ze to nie tak latwo, bank wydal mi karte kredytowa 5 lat temu ale jej nie aktywowalem i nie sadze aby wyslali druga a za chwile PIN do niej, chociaz to tylko gdybanie. Czytalem tez ze jezeli konto jest dlugo nie uzywane to zamykaja a kasa idzie na jakies tam charytatywne cele ale przez pewien okres czau czeka na wlasciciela. No ale to tylko gdybanie. I jak tu sie dowiedziec czy jeszcze sa jakies srodki na zamknietym koncie aby na darmo nei jechac do UK i nie pakowac sie w dodatkowe koszty...

Do góry stronyOffline

kardam

Post #7 Ocena: 0

2014-02-16 16:32:29 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

W Polsce pracowałam w banku i pieniądze z zamkniętych kont były przeksięgowywane na specjalne konto. Powiadaliśmy (najczęściej tylko w teorii) o tym klienta i jak tylko pojawił się w oddziale z wracaliśmy te pieniądze. Tak to działało w Pl, a jak działa w UK nie wiem.

Co do karty i PINu, to bardzo prawdopodobne. Ostatnio wymieniali nam karty w TSB i jednego dnia przyszła karta a za dwa dni PIN. Jedna przesyłka prosto do skrzynki, druga na podpis, ale przecież listonosz nie prosił , mnie o ID i spokojnie odebrałam np list za męża.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2014-02-16 16:55:11 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

U mnie nie raz listy z jednym i drugim lądowały w skrzynce, tyle że w odstępie 1-4 dni.

Kiedyś byłem świadkiem, jakieś 5 lat temu na Leyton, córka mojego znajomego mieszkała z kilkoma osobami.

Sama poszła do szpitala na kilka dni, a między czasie jedna ze współlokatek, zabrała stantmen, jakiś tam list itd poszła do banku i odebrała kasę, coś około 3000. To było związane coś ze studiami, dokładnie to nie pamiętam detalu.

Ale bylem w szoku że mogło się to udać.

Akurat przyjechałem z jej ojcem, a tu policja aresztowała tą dziewczynę. I wynosili jeszcze masę gratów, rowery itd.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2014-02-16 17:53:08 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Rafalinek

Post #10 Ocena: 0

2014-02-16 18:00:53 (11 lat temu)

Rafalinek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2011

Na pewno było tak, że ktoś odesłał korespondencję z banku z powrotem z adnotacją że nie zamieszkuje i bank w ramach bezpieczeństwa tymczasowo zablokował konto. Pieniędzy na pewno nie straciłeś bo konto istnieje, musisz tylko udać się do oddziału potwierdzić że Ty to Ty :D

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,