|
|
---|---|
hancockpuncher | Post #1 Ocena: 0 2014-01-27 13:03:08 (11 lat temu) |
Z nami od: 27-01-2014 Skąd: Bournemouth |
Witam, mam problem. Pracowałem w Anglii parę miesięcy w pewnej agencji pracy i pewnego dnia tuż przed wyjazdem do Polski zgubiłem kartę bankomatową. To co mogłem wypłaciłem w filii mojego banku (Barclays) i zablokowałem kartę. Następnego dnia miałem lot do Polski. Tydzień później na moje konto trafiła ostatnia wypłata z agencji + urlop. Niestety nie wybieram się do Wielkiej Brytanii w najbliższym czasie i chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe i jak to zrobić, aby bank Barclays przysłał mi nową kartę do PL, żebym mógł wypłacić w Polsce ostatnią wypłatę?
Pozdrawiam, Alan. |
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2014-01-27 13:07:54 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Możesz próbować dzwoniąc na infolinie, ale wątpię czy wyślą do Polski. Nie masz dojścia online?
A na stary adres w UK nie przysłali nowej karty? |
Geronimo | Post #3 Ocena: 0 2014-01-27 13:10:55 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2007 Skąd: Londyn, Essex |
Moją kartę wysłano mi do Polski. Tak samo jak wyciągi z konta. Tyle, że ja o to poprosiłem osobiście w banku. Nie sądzę, żeby udało się to załatwić przez telefon, więc prawdopodobnie czeka cię krótka wycieczka do UK.
|
AudiA5 | Post #4 Ocena: 0 2014-01-27 13:13:39 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2014 Skąd: polubione |
Ciekawe kto się wprowadził pod twój adres , może się okazać że już wypłaty nie ma jeśli nie zastrzegłeś aby bank nie wysyłał duplikatu karty.
Do mnie często przychodzą , otwieram pocztę a tam kart albo pin , patrzę na adres mój ale - znów nie moje nazwisko, nie robię tego specjalnie ale kupiłem ten dom ponad rok temu i odruchowo otwieram będąc przekonanym że to do mnie. A w twoim przypadku zrobił bym przelew elektroniczny, transfer kasy przez strony oferujące możliwość takiego transferu poprzez przelew np. 1st contact, lub przelew telefoniczny na konto w pl ale tutaj różne banki pobierają różną prowizje i może to być dość drogie. By ujrzeć świat, czające się ryzyko
By wyjrzeć zza ścian , zbliżyć się
By się odnaleźć i poczuć
To jest cel ŻYCIA
|
hancockpuncher | Post #5 Ocena: 0 2014-01-27 13:26:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 27-01-2014 Skąd: Bournemouth |
Pieniądze dalej są na koncie, więc o to się nie martwię. Nie wiem jak działają te transfery kasy, bądź przelew telefoniczny. Chciałbym zaznaczyć, że bez karty nie zrobię przelewu elektronicznego, bo poza kartą nie posiadam również tokena.
|
|
|
Dwunasty | Post #6 Ocena: 0 2014-01-27 13:29:49 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
No to pozostaje Ci kontakt telefoniczny, weryfikacja i już oni znajda jakąś opcje. Kto wie czy nie zamkną konta a Tobie nie wyślą czeku.
|
Post #7 Ocena: 0 2014-01-27 13:35:55 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
AudiA5 | Post #8 Ocena: 0 2014-01-27 14:33:57 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2014 Skąd: polubione |
Firm trudniących się transferem kasy jest mnóstwo, napisałem o tamtej bo ja korzystam i wiem że jest opcja przelew.
Robisz transfer na stronie, podajesz numer konta (nie karty), podajesz numer konta w polskim banku, zaznaczasz przelew. Następnie dzwonisz do swojego banku w uk i telefonicznie robisz przelew na konto firmy transferującej pieniążki. Operacja zajmie troszkę więcej czasu niż typowy transfer z karty ale w twoim przypadku to chyba nie jest tak ważne. Nie wiem a może posiadasz książeczkę czekową? Jeśli tak to wypisz czek zanieś do swojego banku w pl i po sprawie. Może twój bank jest w stanie wystawić ci czek i przesłać do polski (czek na twoje nazwisko oczywiście) Najprostsze rozwiązanie to kontakt z bankiem , telefonicznie lub rozmowa online przez neta , na pewno znajdą rozwiązanie. http://www.saynoto0870.com/search.php Skorzystaj z tej strony ona znajdzie dla ciebie alternatywny numer telefonu abyś nie musiał dzwonić pod 0800...! W Polsce na pewno znajdziesz jakąś kartę abyś mógł tanio i długo rozmawiać z numerem stacjonarnym w UK. Wpisałem w google i wyskoczyło mi kilka By ujrzeć świat, czające się ryzyko
By wyjrzeć zza ścian , zbliżyć się
By się odnaleźć i poczuć
To jest cel ŻYCIA
|
magic7976 | Post #9 Ocena: 0 2014-01-27 14:51:07 (11 lat temu) |
Z nami od: 14-01-2014 Skąd: Watford |
Zadzwon na helpline, napewno musiales ustalic haslo dostepu, zazwyczaj nawisko panienskie matki
![]() Praw(y)nick
|
Dwunasty | Post #10 Ocena: 0 2014-01-27 14:54:56 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-01-27 14:51:07, magic7976 napisał(a): Zadzwon na helpline, napewno musiales ustalic haslo dostepu, zazwyczaj nawisko panienskie matki ![]() Nie tak do końca. Barclays ma pięciocyfrowy kod dostępu przy połączeniach telefonicznych. A i pytań jest więcej aniżeli tylko o nazwisko panieńskie matki. Tym bardziej jeśli nie dzwonił, nie używał konta przez kilka miesięcy może być trudniej. Fakt, telefon to w jego przypadku jedyna opcja w tej chwili. |
|