MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak uzyskac kolejna kartę bankomatową w Barclays?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

hancockpuncher

Post #1 Ocena: 0

2014-01-27 13:03:08 (11 lat temu)

hancockpuncher

Mężczyzna

Z nami od: 27-01-2014

Witam, mam problem. Pracowałem w Anglii parę miesięcy w pewnej agencji pracy i pewnego dnia tuż przed wyjazdem do Polski zgubiłem kartę bankomatową. To co mogłem wypłaciłem w filii mojego banku (Barclays) i zablokowałem kartę. Następnego dnia miałem lot do Polski. Tydzień później na moje konto trafiła ostatnia wypłata z agencji + urlop. Niestety nie wybieram się do Wielkiej Brytanii w najbliższym czasie i chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe i jak to zrobić, aby bank Barclays przysłał mi nową kartę do PL, żebym mógł wypłacić w Polsce ostatnią wypłatę?

Pozdrawiam, Alan.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2014-01-27 13:07:54 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Możesz próbować dzwoniąc na infolinie, ale wątpię czy wyślą do Polski. Nie masz dojścia online?
A na stary adres w UK nie przysłali nowej karty?

Do góry stronyOffline

Geronimo

Post #3 Ocena: 0

2014-01-27 13:10:55 (11 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2007

Moją kartę wysłano mi do Polski. Tak samo jak wyciągi z konta. Tyle, że ja o to poprosiłem osobiście w banku. Nie sądzę, żeby udało się to załatwić przez telefon, więc prawdopodobnie czeka cię krótka wycieczka do UK.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

AudiA5

Post #4 Ocena: 0

2014-01-27 13:13:39 (11 lat temu)

AudiA5

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2014

Ciekawe kto się wprowadził pod twój adres , może się okazać że już wypłaty nie ma jeśli nie zastrzegłeś aby bank nie wysyłał duplikatu karty.

Do mnie często przychodzą , otwieram pocztę a tam kart albo pin , patrzę na adres mój ale - znów nie moje nazwisko, nie robię tego specjalnie ale kupiłem ten dom ponad rok temu i odruchowo otwieram będąc przekonanym że to do mnie.

A w twoim przypadku zrobił bym przelew elektroniczny, transfer kasy przez strony oferujące możliwość takiego transferu poprzez przelew np. 1st contact, lub przelew telefoniczny na konto w pl ale tutaj różne banki pobierają różną prowizje i może to być dość drogie.
By ujrzeć świat, czające się ryzyko By wyjrzeć zza ścian , zbliżyć się By się odnaleźć i poczuć To jest cel ŻYCIA

Do góry stronyOffline

hancockpuncher

Post #5 Ocena: 0

2014-01-27 13:26:56 (11 lat temu)

hancockpuncher

Mężczyzna

Z nami od: 27-01-2014

Pieniądze dalej są na koncie, więc o to się nie martwię. Nie wiem jak działają te transfery kasy, bądź przelew telefoniczny. Chciałbym zaznaczyć, że bez karty nie zrobię przelewu elektronicznego, bo poza kartą nie posiadam również tokena.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2014-01-27 13:29:49 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

No to pozostaje Ci kontakt telefoniczny, weryfikacja i już oni znajda jakąś opcje. Kto wie czy nie zamkną konta a Tobie nie wyślą czeku.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-01-27 13:35:55 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AudiA5

Post #8 Ocena: 0

2014-01-27 14:33:57 (11 lat temu)

AudiA5

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2014

Firm trudniących się transferem kasy jest mnóstwo, napisałem o tamtej bo ja korzystam i wiem że jest opcja przelew.

Robisz transfer na stronie, podajesz numer konta (nie karty), podajesz numer konta w polskim banku, zaznaczasz przelew.
Następnie dzwonisz do swojego banku w uk i telefonicznie robisz przelew na konto firmy transferującej pieniążki. Operacja zajmie troszkę więcej czasu niż typowy transfer z karty ale w twoim przypadku to chyba nie jest tak ważne.

Nie wiem a może posiadasz książeczkę czekową? Jeśli tak to wypisz czek zanieś do swojego banku w pl i po sprawie. Może twój bank jest w stanie wystawić ci czek i przesłać do polski (czek na twoje nazwisko oczywiście)

Najprostsze rozwiązanie to kontakt z bankiem , telefonicznie lub rozmowa online przez neta , na pewno znajdą rozwiązanie.

http://www.saynoto0870.com/search.php

Skorzystaj z tej strony ona znajdzie dla ciebie alternatywny numer telefonu abyś nie musiał dzwonić pod 0800...! W Polsce na pewno znajdziesz jakąś kartę abyś mógł tanio i długo rozmawiać z numerem stacjonarnym w UK.

Wpisałem w google i wyskoczyło mi kilka
By ujrzeć świat, czające się ryzyko By wyjrzeć zza ścian , zbliżyć się By się odnaleźć i poczuć To jest cel ŻYCIA

Do góry stronyOffline

magic7976

Post #9 Ocena: 0

2014-01-27 14:51:07 (11 lat temu)

magic7976

Mężczyzna

Z nami od: 14-01-2014

Zadzwon na helpline, napewno musiales ustalic haslo dostepu, zazwyczaj nawisko panienskie matki ;) moga ci zadac kilka pytan dotyczacych konta np dd czy ostatnia wyplata, jakies pytania na temat twoich danych osobowych, jak zgloszony adres czy data urodzin, zeby zwerifikowac cie jako wlasciciela konta, a pozniej to juz z gorki. Powodzenia
Praw(y)nick

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2014-01-27 14:54:56 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2014-01-27 14:51:07, magic7976 napisał(a):
Zadzwon na helpline, napewno musiales ustalic haslo dostepu, zazwyczaj nawisko panienskie matki ;) moga ci zadac kilka pytan dotyczacych konta np dd czy ostatnia wyplata, jakies pytania na temat twoich danych osobowych, jak zgloszony adres czy data urodzin, zeby zwerifikowac cie jako wlasciciela konta, a pozniej to juz z gorki. Powodzenia

Nie tak do końca. Barclays ma pięciocyfrowy kod dostępu przy połączeniach telefonicznych. A i pytań jest więcej aniżeli tylko o nazwisko panieńskie matki. Tym bardziej jeśli nie dzwonił, nie używał konta przez kilka miesięcy może być trudniej.
Fakt, telefon to w jego przypadku jedyna opcja w tej chwili.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,