MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z pieniędzmi :depozyt na Mortgage

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

minicab

Post #1 Ocena: 0

2013-10-17 11:21:44 (12 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Wlascicielem domu jest bank. jest to reposession. Z tego co mi w agencji mowili oraz moj broker... bank jako wlasciciel nieruchomosci ma prawo zazadac potwierdzenia depozytu oraz mojej decision in principle
"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2013-10-17 11:25:02 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A widzisz, teraz podajesz wiecej szczegolowo. Czyli bank chce miec pewnosc, ze bedziesz mogl szybko zakonczyc transakcje, to co innego.

Bo jakby agencja pytala od tak sobie, na poczatku poszukiwania, to co innego.

Wyciag z banku jest raczej wystarczajacy, w koncu potwierdza posiadanie czegos na koncie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

minicab

Post #3 Ocena: 0

2013-10-20 19:24:14 (12 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Dzieki Richmond. Okazuje sie, ze bank chce zakonczyc transakcje jak najszybciej ale rowniez oczekuje wciaz na wyzsze oferty.

A jak to jest z tym depozytem? Czy jak dostane przelew z Polski na moje angielskie konto to urzad skarbowy sie nie przyczepi?

Do góry stronyOffline

adamos76

Post #4 Ocena: 0

2013-10-20 20:27:52 (12 lat temu)

adamos76

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2009

Ja mialem problem z depozytem przywiozlem gotowke z polski i wplacilem do do banku.Prawnik raz sie zapytal skad mam kase powiedzilem ze oszczednosci z polski.Dostalem kredyt klucze odebralem zadowolony a tu po 2 misiacach z banku hsbc dzwonia do mnie ze mam przyjsc do banku.Co sie okazalo chcieli odemnie potwierdzenia skad mam pieniadze naszczescie nie wyrzucilem wszystkich papierow z polski bo bym mial problem a adwokat nie chcial tych papierow nadodatek dziwne bo jak wplacalem te pieniadze do banku to kasier tez nie chcial zadnych papierow skad ta kasa.

Do góry stronyOffline

minicab

Post #5 Ocena: 0

2013-10-20 20:54:52 (12 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Rozumiem, ale w Twoim przypadku to bank sie przyczepil I to dlatego ze sam wplaciles pieniadze do banku. Ja bede mial pieniazki przelewem z Polski I martwi mnie nie bank tylko urzad skarbowy.

Do góry stronyOffline

adamos76

Post #6 Ocena: 0

2013-10-20 21:23:22 (12 lat temu)

adamos76

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2009

Cytat:

2013-10-20 20:54:52, minicab napisał(a):
Rozumiem, ale w Twoim przypadku to bank sie przyczepil I to dlatego ze sam wplaciles pieniadze do banku. Ja bede mial pieniazki przelewem z Polski I martwi mnie nie bank tylko urzad skarbowy.

polski urzad skarbowy moze to zrobic.Kiedys slyszalem w radiu jak malzenstwo kupilo mieszkanie i urzad skarbowy wezwal ich z pytaniem skad mieli kase A oni ze czesc pieniedzy z oszczednosci a czesc pieniedzy z wesela jakie dostali a urzad zapytal ich czy zaplacii podatek od pieniedzy z wesela bo to jest juz jako darowizna ktora podlega opodatkowaniu :-]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2013-10-20 21:34:23 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Tak darowizna powyżej jakiejś tam kwoty jest opodatkowana, tyle że jeżeli znajdziemy kliu, czy kilkudziesieciu darczyncow, ktorzy oswiadczą ze dali o 1 zl mniej niż kwota podlegajaca opodatkowaniu, to sprawa jest zamknięta.

Ale to w Polsce.
Bank, jak najbardziej sprawdza i powiadamia z automatu o wszytkich wpłatach powyżej 10 000Euro.

Oczywiście nie wszystkie wpłaty oznaczaja że ktoś nam zada pytanie natychmiast, ale wezmą nas pod lupe
Trzeba sobie wpłacać ponizej tej kwoty na przestrzeni kilku miesięcy i nie będzie problemu
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

kardam

Post #8 Ocena: 0

2013-10-20 21:53:35 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Za czasów mojej pracy w banku, ustawa o przeciwdziałaniu praniu brudnych pieniędzy mówiła o rejestrowaniu wszelkich 'ruchów' pieniędzmi powyżej 15000euro. Każdy kto operuje na raz taką gotówką musi liczyć się z pytaniem skąd wziął te pieniądze.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2013-10-20 21:58:04 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W UK nie placi sie podatku od darowizny, a Polska Was nie obchodzi w tym przypadku.

Znaczy Polska obchodzi Was jesli rodzice dali Wam kase i nie zlozyli odpowiedniego zeznania, zeby darowizna nie byla opodatkowana. Ale to juz zapewne wiecie, a jak nie to w necie jest mnostwo informacji na ten temat.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

kardam

Post #10 Ocena: 0

2013-10-20 22:20:53 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Cytat:

2013-10-20 21:58:04, Richmond napisał(a):
W UK nie placi sie podatku od darowizny, a Polska Was nie obchodzi w tym przypadku.

Znaczy Polska obchodzi Was jesli rodzice dali Wam kase i nie zlozyli odpowiedniego zeznania, zeby darowizna nie byla opodatkowana. Ale to juz zapewne wiecie, a jak nie to w necie jest mnostwo informacji na ten temat.

Z tego co pamiętam, to w Polsce zeznanie składa osoba obdarowana, bo to jej dotyczy obowiązek podatkowy. Ma na to pół roku i wtedy jest zwolniona od podatku. Po tym czasie ma obowiązek zapłacić podatek. I darowizna musi być w formie wpłaty/przelewu na konto bankowe.

Edit: Ustawa o podatku od spadków i darowizn Art. 4a

[ Ostatnio edytowany przez: kardam 20-10-2013 22:28 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,