MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marty222

Post #1 Ocena: 0

2013-10-15 19:25:40 (12 lat temu)

marty222

Kobieta

Z nami od: 21-02-2013

witam.
zdaje w srode kurs cbt za tydzien. nie obawiam sie ,ale kolega ostatnio gadal ze jak tylko raz w zyciu jechalem na skuterze to moze byc mi ciezko zdac
i jeszcze dodal ze zdaje sie test ze znakow drogowych. czy to prawda?
ja wiem co znaki znacza ale moge miec maly problem z opisaniem ich po angielsku.
dodam ze jezdze na rowerze dosyc dlugo czasu a skuter to tak jak rower ale z silnikiem wiec latwiej powinno mi byc

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2013-10-15 19:51:06 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

cbt to kurs praktyczny, nie egzamin.

pół dnia ćwiczeń na placu, jak widzą że panujesz nad pojazdem jedziesz na miasto, tam trwa dalszy kurs.

Jak widzą że sobie i komuś nie zrobisz krzywdy to masz certyfikat.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Craven_2

Post #3 Ocena: 0

2013-10-15 19:54:52 (12 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

CBT to nie egzamin. Przynosisz ze soba prawko na auto wlacznie z papiurem na mandaty, to ma poswiadczyc, ze znasz zasady panujace na drodze.
Jegomosc spedzi z toba pol dnia na placu, sprawdzajac jak panujesz nad maszyna, jak ruszasz, zatrzymujesz sie, balansujesz itd. Bedzie cie maglowal az bedzie haappy, dopiero wtedy ruszycie na miasto. Ci goscie sa bardzo cieprliwi, spokojnie tlumacza, doradzaja gdzie co i jak. Trzeba byc wyjatkowo utalentowanym, zeby jednak nie podolac, wiec jak opanowales rower to pizdzika tez opanujesz. Moj kolega dal rade, ba nawet pelne zrobil to ty tez dasz rade :-] Poprzegladaj sobie najwazniejsze zasady jak odstep od poprzedzajacych pojazdow, oznakowanie kaskow itp. Najlepiej poczytac sobie highway code, zeby miec wszystko na bierzaco. Beda sprawdzac wzrok wiec jak masz okulary czy soczewki to wez to ze soba. Rekawice, kask, kurtke i portki, cos na deszcz bo jak leje to tez jezdzisz.
Troche chaotycznie ale tak na szybko z glowy. Mam nadzieje, ze pomoglem.

Edit: Widze, ze Kraku byl szybszy.*THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: Craven_2 15-10-2013 19:55 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

marty222

Post #4 Ocena: 0

2013-10-15 22:16:24 (12 lat temu)

marty222

Kobieta

nie mam prawa jazdy na auto.czy to robi roznice?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2013-10-15 22:20:59 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

tak, musisz sobie złożyć aplikacje na provisional licence.

Wejdź na temat o kat A w dziale motoryzacja

Wszystko na temat kat CBT i A
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Craven_2

Post #6 Ocena: 0

2013-10-16 07:32:49 (12 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

No wlasnie krakn on/ona (nie wiadomo do konca bo raz pisze jechalem a raz kupilam) potrzebuje provisional a CBT ma w srode.
Nie wiem czy sie wyrobisz, nie wiem jak to tu dziala bo nigdy nie wystepowalem o provisional a bez tego koles nie bedzie z toba rozmawial. To pierwsza rzecz jaka sprawdza no moze druga bo pierwsza to kasa jesli wczesniej nie oplacono CBT.

Swoja droga to jak kupilas/es ten skuter i nim sie poruszasz (podatek, ubezpieczenie) nie posiadajac uprawnien?

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

marty222

Post #7 Ocena: 0

2013-10-16 12:53:24 (12 lat temu)

marty222

Kobieta

mam te prawo jazdy provisional .myslalem ze chodzi wam o pelne prawko. wczesniej moja zona pisala na moje polecenie dlatego .

nie jezdze na tym skuterze i nie mam jeszcze taxu i insurancu

ktos ma pojecie czy na cbt potrzebuje karte COUNTERPART DRIVING LICENSE??
wyslali mi razem z prawem jazdy .nie moge tego znalezc a niewiem czy musze im to zaniesc na CBT

i pytanie. czy oni wypozyczaja stroj na jazde. mam kask ale nie mam rekawic ochraniaczy butow. oni wypozyczaja wiecie moze?

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #8 Ocena: 0

2013-10-16 17:15:35 (12 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Cytat:

marty222 napisał(a):
ktos ma pojecie czy na cbt potrzebuje karte COUNTERPART DRIVING LICENSE??

tak, to podstawa zreszta napisalem wyzej, ze potrzebujesz papiur na mandaty a do tego sluzy wlasnie ww dokument

Cytat:

marty222 napisał(a):
i pytanie. czy oni wypozyczaja stroj na jazde. mam kask ale nie mam rekawic ochraniaczy butow. oni wypozyczaja wiecie moze?

Skad wg ciebie my mamy wiedzie czy oni wypozyczaja? Generalnie zawsze cos miewaja w nadmiarze ale nie lepiej miec swoje? Przeciez buty jakies kupic i tak musisz, podobnie jak rekawice i kurtke. Zreszta jak lubisz wrazenia i nie jest ci obce noszenie cudzych butow to chyba najprosciej byloby zadzwonic i sie spytac.

Proponuje jednak nie wyskakiwac w zadnych Adkach czy innych cichobiegach bo ten rodzaj obuwia nie cieszy sie generalnie wiekszym uzaniem wsrod panow od CBT.

To co oni ci pozycza to zarowiasta kamizela na grzbiet z nazwa szkolki i radio. Rozumiem, ze skuter na czas CBT wypozyczysz sobie od nich?

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2013-10-16 17:21:08 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Stroj na jazde jak i rekawice czy kask powinienes dostac na kursie CBT w cenie kursu.Zobacz na stronie internetowej osrodka w ktorym zdajesz ,ale wydaje mi sie malo prawdopodobne by tego nie oferowali.

Do góry stronyOffline

esem18

Post #10 Ocena: 0

2014-04-02 21:09:26 (11 lat temu)

esem18

Mężczyzna

Z nami od: 01-09-2006

czy do jazdy 50 potrzebuje ten kurs bo slyszalem ze nie dopiero jak bym chciał cos wieksxego

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,