|
|
---|---|
Kasia2601 | Post #1 Ocena: 0 2013-10-15 09:45:20 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-10-2013 |
Chciałabym wynająć mieszkanie przez agencję , ale obawiam się credit check ,ponieważ mam niespłacony rachunek za Council tax , który poszedł do sądu , spłacam go , jest to rachunek na 340 funtów , nie jest to ogromna suma , ale czy może przeszkodzić w dostaniu mieszkania? I drugie pytanie , ile osób agencja sprawdza ? Czy jeżeli w moim przypadku jestem ja i mój partner to konieczność jest sprawdzenia obydwu osób czy może to być np tylko mój partner. Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2013-10-15 09:49:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
tak , może być powodem odmowy wynajęcia, albo powodem do zwiększenia kwoty depozytu.
Ale nie musi, ostateczna decyzja należy do landroda. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Kasia2601 | Post #3 Ocena: 0 2013-10-15 10:24:24 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-10-2013 |
a mogą sprawdzić tylko mojego partnera? Tak do końca nie jestem pewna jak to jest z tym rachunkiem do zapłaty ponieważ dostałam papier ,że mam spłacić to w ciągu 7 dni bo inaczej pójdzie to do sądu, poszłam do Council i powiedzieli ,że nie muszę tego spłacać od razu ,ale chociaż coś mam wpłacić, ale babka powiedziała ,że to i tak pójdzie do sądu ale mam się nie martwić i żadnej sprawy nie miałam i więcej papierów nie dostałam na ten temat :/
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2013-10-15 11:40:09 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To masz juz ten CCJ czy nie? Sprawdz historie kredytowa co tam dokladnie masz wpisane. Moze jest default.
Wszystkie osoby dorosle musza byc na umowie i wszystkie sprawdzaja. Mozesz powiedziec agencji od razu na poczatku, zeby nie marnowac pieniedzy na sprawdzenie, jesli byloby wiadomo, ze odmowia. Carpe diem.
|
Wielim | Post #5 Ocena: 0 2013-10-15 12:20:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Richmond jak to wszystkie osoby musza byc na umowie? Poprzednio wynajelismy dom w piatke (Dwie pary i jedna singiel) i sprawdzali tylko trzy osoby a mogli i dwie albo jedna, chodzilo o to by wysokosc lacznych dochodow wynosila minimum 30-krotnosc miesiecznego rentu w tym przypadku 45 000 , moi znajomi wynajmowali przez inna agencje niz my i mieli ten sam wymog , u nich wystarczyly dwie osoby a byla ich szostka ( tanszy dom bo za Londynem). I na umowie tez w obu przypadkach byly tylko TE OSOBY KTORE BYLY SPRAWDZENE, reszta nie musiala i nie byla na umowie...
|
|