MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Credit Check przy wynajem mieszkania z CCJ?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kasia2601

Post #1 Ocena: 0

2013-10-15 09:45:20 (12 lat temu)

Kasia2601

Z nami od: 15-10-2013

Chciałabym wynająć mieszkanie przez agencję , ale obawiam się credit check ,ponieważ mam niespłacony rachunek za Council tax , który poszedł do sądu , spłacam go , jest to rachunek na 340 funtów , nie jest to ogromna suma , ale czy może przeszkodzić w dostaniu mieszkania? I drugie pytanie , ile osób agencja sprawdza ? Czy jeżeli w moim przypadku jestem ja i mój partner to konieczność jest sprawdzenia obydwu osób czy może to być np tylko mój partner. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2013-10-15 09:49:34 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

tak , może być powodem odmowy wynajęcia, albo powodem do zwiększenia kwoty depozytu.
Ale nie musi, ostateczna decyzja należy do landroda.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Kasia2601

Post #3 Ocena: 0

2013-10-15 10:24:24 (12 lat temu)

Kasia2601

Z nami od: 15-10-2013

a mogą sprawdzić tylko mojego partnera? Tak do końca nie jestem pewna jak to jest z tym rachunkiem do zapłaty ponieważ dostałam papier ,że mam spłacić to w ciągu 7 dni bo inaczej pójdzie to do sądu, poszłam do Council i powiedzieli ,że nie muszę tego spłacać od razu ,ale chociaż coś mam wpłacić, ale babka powiedziała ,że to i tak pójdzie do sądu ale mam się nie martwić i żadnej sprawy nie miałam i więcej papierów nie dostałam na ten temat :/

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2013-10-15 11:40:09 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To masz juz ten CCJ czy nie? Sprawdz historie kredytowa co tam dokladnie masz wpisane. Moze jest default.

Wszystkie osoby dorosle musza byc na umowie i wszystkie sprawdzaja. Mozesz powiedziec agencji od razu na poczatku, zeby nie marnowac pieniedzy na sprawdzenie, jesli byloby wiadomo, ze odmowia.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2013-10-15 12:20:21 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Richmond jak to wszystkie osoby musza byc na umowie? Poprzednio wynajelismy dom w piatke (Dwie pary i jedna singiel) i sprawdzali tylko trzy osoby a mogli i dwie albo jedna, chodzilo o to by wysokosc lacznych dochodow wynosila minimum 30-krotnosc miesiecznego rentu w tym przypadku 45 000 , moi znajomi wynajmowali przez inna agencje niz my i mieli ten sam wymog , u nich wystarczyly dwie osoby a byla ich szostka ( tanszy dom bo za Londynem). I na umowie tez w obu przypadkach byly tylko TE OSOBY KTORE BYLY SPRAWDZENE, reszta nie musiala i nie byla na umowie...

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,