MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Experian credit score

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tomezz

Post #1 Ocena: 0

2013-05-27 12:20:21 (12 lat temu)

tomezz

Mężczyzna

Z nami od: 27-05-2013

Witam wszystkich, ostatio postanowilem z ciekawosci sprawdzic jakie informacje sa trzymane na mnie przez Experian. Zauwazylem ze moj credit score jest 'good' a nie 'excellent' dlatego ze mam ta wstawke:

"..You have no successfully settled credit account..A successfully settled account is one which you have fully paid and closed in line with the terms of the agreement or to the lenders satisfaction..This is identified by a final account status of 0. This doesn't include mail order accounts..."

Z tego co udalo mi sie sprawdzic na szybko na forum moneysavingexpert.co.uk oznacza to po prostu ze posiadam inne karty kredytowe i wstawka ta istnieje jako informacja dla innych jako wskazanie na to ze posiadam juz kredyt w innych miejscach i dlatego moge stanowic ryzyko w jakims stopniu. Czy rzeczywiscie o to chodzi? Nie mam zadnych zaleglosci w oplatach itp.

Dzieki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2013-05-27 12:24:57 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-05-27 12:20:21, tomezz napisał(a):
Witam wszystkich, ostatio postanowilem z ciekawosci sprawdzic jakie informacje sa trzymane na mnie przez Experian. Zauwazylem ze moj credit score jest 'good' a nie 'excellent' dlatego ze mam ta wstawke:

"..You have no successfully settled credit account..A successfully settled account is one which you have fully paid and closed in line with the terms of the agreement or to the lenders satisfaction..This is identified by a final account status of 0. This doesn't include mail order accounts..."

Z tego co udalo mi sie sprawdzic na szybko na forum moneysavingexpert.co.uk oznacza to po prostu ze posiadam inne karty kredytowe i wstawka ta istnieje jako informacja dla innych jako wskazanie na to ze posiadam juz kredyt w innych miejscach i dlatego moge stanowic ryzyko w jakims stopniu. Czy rzeczywiscie o to chodzi? Nie mam zadnych zaleglosci w oplatach itp.

Dzieki

Settled oznacza splacone i zamkniete konto: splacona pozyczka, zakonczony abonament na telefon, zamknieta karta kredytowa. Jak czytasz MSE, to znajdziesz tam na pewno informacje, zeby nie przejmowac sie credit score Experiana, bo jest niewiele wart.

W moim przypadku Experian zgubil polowe moich kont po zmianie adresu i teraz mam credit score fair na podstawie niepelnych informacji. Pisalam do nich, ze nie pokazuje polowy moich kont, ale niewiele to zmienilo. Equifax jakos potrafi wyswietlic wszystkie informacje poprawnie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2013-05-27 12:26:02 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

chodzi o to, ze masz uruchomiony kredyt/kredyty ale ich jeszcze nie splaciles, wiec zaden z nich nie moze byc traktowany jako zrealizowany i zamkniety... 8-)

Do góry stronyOffline

tomezz

Post #4 Ocena: 0

2013-05-27 12:58:17 (12 lat temu)

tomezz

Mężczyzna

Z nami od: 27-05-2013

Dzieki za szybkie odpowiedzi. Tak tez myslalem ale nie bylem pewien. Z tego co do tej pory czytalem to wlasnie wydawalo mi sie ze Equifax i Experian sa najczesciej uzywane a Callcredit najmniej. Zreszta zalezy to na pewno od firmy udzielajacej kredyt.

Do góry stronyOffline

jucha_2004

Post #5 Ocena: 0

2013-05-27 13:39:10 (12 lat temu)

jucha_2004

Kobieta

Z nami od: 21-06-2009

Experian - brak mi na nich słów, maja straszne opóźnienia w uaktualnieniu danych online. Uaktualnienie danych wyborców zajmuje im 3-4-5 miesięcy, a o zmianie adresów kont bankowych to już szkoda gadać. Z tego co udało mi sie znaleźć to około 80% lenders korzysta z ich danych. Więc jeśli ktos zamierza kupić nieruchomość to dobrze radzę zeby najpierw uporzadkowal wszystkie papiery i zalogowal sie na experian zeby mieć pewność ze tam jest wszystko tak jak ma być.

Do góry stronyOffline

mackow

Post #6 Ocena: 0

2014-05-25 15:29:46 (11 lat temu)

mackow

Kobieta

Z nami od: 25-05-2014

Witam . Mam problem w 2010 roku mialam opoznienie w zaplacie za telefon kom . tylko 62 funty zaplacone ju dawno .Mam splacone wszystkie kredyty i karty kredytowe.a w experian widneija karty kredytowe nie spalcone i telefon na czerwono. chce wziasc kredyt na mieszkanie . Czy moge to jakos wykreslic z credit score? i kiedy oni aktualizuja dane w tym experianie ?. Moge prosic o pomoc . dziekuje

Do góry stronyOffline

morisroe

Post #7 Ocena: 0

2014-09-30 08:31:04 (11 lat temu)

morisroe

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2010

pytanie do posiadajacych lub majacych do czynienia z experian.credit history summary-
zakladka amount available credit pokazuje sume 2 razy wieksza niz mam dostepna to samo tyczy sie sumy debt gdzie ten problem zglosic?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2014-09-30 13:20:18 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

A masz wszystkie konta prawidlowo dodane? Napisac do Experiana.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

morisroe

Post #9 Ocena: 0

2014-09-30 19:36:51 (11 lat temu)

morisroe

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2010

Cytat:

2014-09-30 13:20:18, Richmond napisał(a):
A masz wszystkie konta prawidlowo dodane? Napisac do Experiana.
co masz na mysli Richmond?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2014-09-30 23:47:42 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Czy wszystkie konta, ktora widzisz w Experian sa dodane tylko raz czy np podwojnie? Skads Experian wylicza sobie te kwote dostepna.

Jak wczesniej sugerowalam, napisz do nich maila przez strone.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,