MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlugi poprzedniego najemcy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2013-05-06 10:34:31 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-05-06 10:18:49, dagon666 napisał(a):

Mozesz podac konkretna argumentacje jakiej uzyli w Twoim przypadku do nie przyznania kart/abonamentu ?

Niestety banki mogą również odmówić na zasadzie "nie bo nie i co nam pan zrobi". Mają swoje rozpoznanie ryzyka i niestety dysponują swoimi pieniędzmi. Mozna pisać skargi lub odwoływać się ale najczęściej kończy się to porażką.
Na podobnej zasadzie działają ubezpieczenia samochodowe, na spalonym kodzie pocztowym ubezpieczenie auta nawet dla kierowcy aniołka z długoletnim doświadczeniem będzie kosmiczne.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dagon666

Post #2 Ocena: 0

2013-05-06 10:37:08 (12 lat temu)

dagon666

Konto usunięte

brak konkretow z waszej strony. Przykladowo na stronie experian:

http://www.experian.com/credit-education/what-is-a-good-credit-score.html

Credit scores do not consider the following information:
...
- Where you live
...

Ale do rzeczy bo odchodzimy od tematu, czy przez poprzedniego najemce faktycznie moga mi wjechac na chate jak mnie nie bedzie i dobrac sie do moich rzeczy ?

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #3 Ocena: 0

2013-05-06 10:52:43 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Nie mogą- pod pewnym warunkiem. Temat już był. Garść informacji na ten temat:

Cytat:
There are strict rules about how bailiffs can gain entry to a property and it was this issue the Money Advice Trust examined last week.

Even if they have a warrant you don't have to let bailiffs into your home. They can only enter if you invite them in or they get in through an open door or window. They're not allowed to force their way past you or put their foot in the door. The only exception is bailiffs employed by the Inland Revenue who can get a warrant to force entry.

Gaining peaceful access to a property is a key issue when bailiffs first visit. Once they've been inside your home once, they have certain rights. They can seize goods straight away or come back another time, break in if necessary, and seize items then.

Be warned of the dirty tricks the bailiffs pull
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

dagon666

Post #4 Ocena: 0

2013-05-06 10:54:10 (12 lat temu)

dagon666

Konto usunięte

ehhh, caly czas nie moge uciec od pecha

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2013-05-06 10:55:04 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-05-06 10:37:08, dagon666 napisał(a):

...

Ale do rzeczy bo odchodzimy od tematu, czy przez poprzedniego najemce faktycznie moga mi wjechac na chate jak mnie nie bedzie i dobrac sie do moich rzeczy ?

Były takie przypadki. Natomiast najpierw ktoś ewentualnie przyjdzie i wtedy wyjaśnisz ze ta osoba tu nie mieszka. Inna sprawa ze komornik wchodzi za długi "państwowe" i im można napisać ze poprzedni lokator się wyprowadził. Odsyłaj(oddaj listowemu) listy to podstawa(nie otwarte). Reszty aż tak nie ma co się obawiać bez wyroku sadu. Zwykle straszenie.

Do góry stronyOffline

dagon666

Post #6 Ocena: 0

2013-05-06 10:57:35 (12 lat temu)

dagon666

Konto usunięte

czy landlord w jakikolwiek sposob moze tu pomoc ?

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #7 Ocena: 0

2013-05-06 11:04:46 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Gdyby mu się chciało to mógłby zapewne wysłac list z informacją, że pod tym adresem pan czy pani X nie mieszka.
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

relly

Post #8 Ocena: 0

2013-05-06 12:52:12 (12 lat temu)

relly

Z nami od: 01-01-1970

Cytat:

sorry ale brzmi to troche niedorzecznie:

"nie mozesz miec u nas abonamentu bo mieszkales w domu gdzie ktos inny mial kiedys dlug"

Credit score nieruchomosci to wg mnie cos kompletnie roznego niz Twoj credit score (o ile w ogole cos takiego istnieje) i w moim rozumieniu wymagaloby nawet zgody landlorda zeby sprawdzic kto tam mieszkal.

Mozesz podac konkretna argumentacje jakiej uzyli w Twoim przypadku do nie przyznania kart/abonamentu ?

ty chyba to krótko w UK.....
tutaj nazwisko równie łatwo zmienic jak adres

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2013-05-06 16:07:42 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-05-06 12:52:12, relly napisał(a):
Cytat:

sorry ale brzmi to troche niedorzecznie:

"nie mozesz miec u nas abonamentu bo mieszkales w domu gdzie ktos inny mial kiedys dlug"

Credit score nieruchomosci to wg mnie cos kompletnie roznego niz Twoj credit score (o ile w ogole cos takiego istnieje) i w moim rozumieniu wymagaloby nawet zgody landlorda zeby sprawdzic kto tam mieszkal.

ty chyba to krótko w UK.....
tutaj nazwisko równie łatwo zmienic jak adres

Dokładnie kolega jak najbardziej świeżynka.
Ale dobrze że pyta, gdybym ja to wiedział wszytko 9 lat temu to zupelnie inaczej bym prowadził swoje finanse.

Pisałem wielokrotnie.

Miałem pracę od pierwszego dnia pobytu w UK w renomowanej restauracji.
Po 6 miesiącach wynajeliśmy samodzielny flat.
Więc jak mi się wydawało była prosta droga do rozpoczęcia formalizowania pobytu.
Od pracodawcy dostałem wspaniały list referencyjny, na cudnym papierze.
opłaciłem pierwsze rachunki i ruszyłem po bankach, Przez tydzień łaziłem, odwiedziłem kilkadziesiąt banków. Wszędzie było NIE bo NIE
*DONT_KNOW**DONT_KNOW*
Nie chcieli powiedzieć dlaczego, w końcu gdzieś trafiłem że mieli ciśnienie lub dobry humor i mi założyli konto.

Kolejny krok to zachciało mi się telefonu na abonament.
Wszędzie po wpisaniu adresu, było że owszem, sprzedadzą pod warunkiem że wpłacę od 150 do 350 funtów kaucji :-o
Jak to usłyszałem to się wiele nie zastanawiałem, stwierdziłem ze mam ich gdzieś.
No ale mijał czas i kurde ciągle to samo i chyba po 2 latach chciałem kupić sobie w koncu na abonament.

I to samo ciągle chceli 150 kaucji + oczywiście za telefon itd.
Dopiero trafiłem do Phone4You, tam mieli straszne ciśnienie na wyniki, trafiłem na murzynka co w końcu mi powiedział co mają w systemie i co może być przyczyną.
Skojarzyłem to z listami jakie przychodziły.

Był jednak na tyle uprzejmy że pokombinował, najpierw wziął telefon na siebie, wpisał że jestem z jakiegoś kraju z afryki, jak system przepuścił to pozmienialiśmy dane i poszło.

następne kontrakty już bez problemu.

Ale nadal miałem odmowy co do kart kredytwych.
mało tego, po 4 latach mieszkania chciałem założyć konto firmowe.
I to samo, odmawiali mi, w końcu w Loyds sie zgodzili, ale ...
Konto firmowe, ale nawet nie chci<;!-- BBCode Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Code:</font><hr color=#2900AD></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><PRE> </PRE></FONT></TD></TR><TR><TD><hr color=#2900AD></TD></TR></TABLE><;!-- BBCode End -->eli mi dać karty debetowej tylko BANKOMATOWĄ! *DONT_KNOW**ROFL* Mimo że na koncie prywatnym już miałem przyznane 1000 funtów bezpłatnego debetu i regularne wpływy.

Wyprowadziliśmy się i po 2 zmianie mieszkania, po kolejnych 2 latch, kolejna próba otwarcia konta i Uff bez problemu, ale z kartami nie było tak prosto, o czym pisałem w temacie "bank nie chce mi przyznac karty kredytowej" i kilku podobnych.

To niesamowicie ważne w jakim mieszkaniu mieszkamy, jaka jest okolica, ilu w pobliżu naszego mieszkania ma pracę ilu jest w rejonie bezrobotnych, przedsiębiorców i jakie są nasze i w naszej okolicy zawody.

A teraz jak gdyby na potwierdzenie.
Beata praktycznie nie ma żadnych wpływów na konto, tyle by zapłacić za wodę i mieć na waciki :-D
Postanowiła niedawno że też chce mieć kartę kredytową.
No to ja jej mówie że musimy zrobić po koleji z CapiatlOne bo raczej nie ma szans by Barclays jej dał kredytówkę skoro mnie nie chciało dać mimo że już miałem 1000 debetu, i cos około 5 tyś rezerwy na debetówce.
Ale ona stwierdziła że wszytko jej jedno i co?
Ano poneważ ja już w tym momencie mam bardzo dobry scoring, dostała bez problemu, z 500 funtów co prada ale dostała.
Nie mineło pół roku zwiększyli jej do 1000 teraz ma chyba 1400.

Zauważyłem też o czym pisałem gdzie indziej, że w ostatnim czasie dosłownie z roku na rok, wszytkie nasze ubezpieczenia niesamowicie spadły, od 40 do 50% i ponieważ nic się nie zmieniło jedyne wytłumaczenie to właśnie wysoki scoring i czysta historia adresu gdzie mieszkamy obecnie i adresów kilka lat do tyłu.

A z tym wjechaniem windykatorów, to niby nie mogą, ale bywały przypadki że wleźli przez okno zabrali wszytko.
A najdurniejsze w tym wszytkim było to że był ogromny problem z odzyskaniem, a nawet podobno były przypadki ze zagubiono pewne rzeczy i nigdy nie odzyskano.

Nie pamiętam czy to na tym forum komuś właśnie pomagano w takiej sprawie?
A nawet chyba była notka dziennikarka na jakimś portalu lub w prasie polonijnej.
Sporo lat temu więc nie pamiętam już.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2013-05-06 16:31:22 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-05-06 16:07:42, krakn napisał(a):

Zauważyłem też o czym pisałem gdzie indziej, że w ostatnim czasie dosłownie z roku na rok, wszytkie nasze ubezpieczenia niesamowicie spadły, od 40 do 50% i ponieważ nic się nie zmieniło jedyne wytłumaczenie to właśnie wysoki scoring i czysta historia adresu gdzie mieszkamy obecnie i adresów kilka lat do tyłu.

Credit score nie ma nic wspólnego z ubezpieczeniem auta. Musisz Krakn poszukać innego wytłumaczenia na niskie ceny ubezpieczenia.
Aby sprawdzić Twoją historie kredytową firma potrzebuje na to Twojej zgody. Nigdzie podczas wyszukiwania ubezpieczenia takie pytanie nie pada. Dopiero w momencie kiedy aplikujesz o płatność w ratach(na kredyt) takie sprawdzanie się odbywa.
Inna dowód, to gdyby historia miała znaczenie to za pewne bym się nie wypłacił...hehhe
Jeśli płacisz gotówką za ubezpieczenie nikt nie będzie sprawdzał Twojej zdolności kredytowej.
Sry za mały off top.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,