MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obywatelstwo brytyjskie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 72 z 318 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 71 | 72 | 73 ... 316 | 317 | 318 ] - Skocz do strony

Str 72 z 318

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

agarudii

Post #1 Ocena: 0

2015-09-08 17:05:36 (10 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2015-09-08 12:09:00, Twinkle napisał(a):
to jeszcze raz ja:)
mam pytanie do osob,ktore maja test LIUK za soba.
Powiedzcie jak bylo?Czy Waszym zdaniem jest prosty?
Ja cwicze na fajnej stronie bazowanej na 3 edycji ksiazki i wiekszosc zdajacych zdaje test za 1 podejsciem.Pisza ze okolo 19 pytan jest z testow ktore cwiczyli/czesc z nich nie czytala dodatkowo ksiazki?A jak u Was bylo?
Pytam bo testy ida mi niezle,fakt ze mieszaja mi sie czasem daty,te wszystkie terminy ale nie jest zle.Test zabukowalam na 28 wrzesien,mam nadzieje ze zdaze opanowac material.
I jeszcze pytanie czy moge aplikowac o obywatlestwo w tej samej aplikacji(lub jakos razem)dla siebie,meza i najsatrszego urodzonego w UK syna?Dwojka mlodszych ma juz obywateslwto brytyjskie.

mozesz aplikowac razem, ale kazdy i tak na swoim formularzu ( w ncs bedzie taniej "zbiorowo" )

[ Ostatnio edytowany przez: agarudii 08-09-2015 17:06 ]

Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2015-09-08 17:55:39 (10 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
mam pytanie do osob,ktore maja test LIUK za soba.
Powiedzcie jak bylo?Czy Waszym zdaniem jest prosty?

Tez sie powtorze: bylo latwo, szybko i tak, test prosty; )

Nawet chyba 5 minut to nie trwalo. Nie bylam pewna moze dwoch odpowiedzi, ale bylo dla mnie jasne, ze bedzie pass wiec nawet nie cofalam zeby je poprawic.

Cytat:

2015-09-03 23:19:10, galadriel napisał(a):
Cytat:

2015-09-03 22:49:26, Twinkle napisał(a):
(...)czy ktos ostatnio zdawal moze ten test?ja cwicze ne official site 3 eddition i tam jest 43 testow.ludzie pisali na forum ze pytani as ate same co w testach podobno

Tak. Pytania takie jak w tym tescie online i jak w ksiazkach oficjalnych Life in the UK test.

Obrazek

Wiedza ogolna, humanistyczna, taki sobie a'la tescik z historii. Gdzieniegdzie pytanko o walijskie Assembly na przyklad; )

W Collegach juz sie przestawiaja z ESOL na IELTS. Przysylaja sms'a po latach, a kiedys nie mozna sie bylo doprosic.

Ksiazki kupilam jakies 2 lata temu. Chyba w tydzien je przewertowalam. Z zadowoleniem wtedy stwierdzialam, ze choc raz w zyciu wiedza ogolna/ humanistyczna na cos sie jednak przyda:-]
; )

Przed testem porobilam te testy online. Na 43 chyba na 3 sie wylozylam: o tyle to dobre, ze z punktu mozesz sprawdzic jaka odp jest prawidlowa i zapamietac.

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Twinkle

Post #3 Ocena: 0

2015-09-08 19:23:59 (10 lat temu)

Twinkle

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

a ciekawe czy jest jakas znizka jezeli aplikujemy razem ja i maz+dziecko...
mam jeszcze jedno pytanie,ESOL uzanawany jest do 5 listopada i przed ta data cche zlozyc papiery jezeli oczywiscie zdam LIUK.
A jak jest z danymi biometrycznymi?
Czytalam ze wypelniam sekcje o danyc biometrycznych i wysylam papiery.I dopiero czekam na zaaranzowanie spotkania?Dobrze rozumiem?ale czy wtedy papiery beda uznane ze zostaly zlozone przed 5 listopada?(chodzi mi o ten ESOL)...bo dane biometryczne dotra potem jak dobrze rozumiem
lake...

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2015-09-08 19:49:32 (10 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Po tym jak HO dostanie twoja aplikacje, skontaktuja sie z toba i poprosza o zarejestrowanie biometric details. Nalezy tego dokonac osobiscie w wyznaczonej placowce pocztowej. Daja 15 dni na zrobienie tego w zwiazku z tym zastrzegaja aby byc na miejscu po zlozeniu aplikacji.

Tak wynika z listu przyslanego przez NCS.

:-)

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #5 Ocena: 0

2015-09-08 21:17:48 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2015-09-08 19:23:59, Twinkle napisał(a):
a ciekawe czy jest jakas znizka jezeli aplikujemy razem ja i maz+dziecko...
mam jeszcze jedno pytanie,ESOL uzanawany jest do 5 listopada i przed ta data cche zlozyc papiery jezeli oczywiscie zdam LIUK.
A jak jest z danymi biometrycznymi?
Czytalam ze wypelniam sekcje o danyc biometrycznych i wysylam papiery.I dopiero czekam na zaaranzowanie spotkania?Dobrze rozumiem?ale czy wtedy papiery beda uznane ze zostaly zlozone przed 5 listopada?(chodzi mi o ten ESOL)...bo dane biometryczne dotra potem jak dobrze rozumiem

Z tego co wiem mieli zrezygnować z aplikacji wspólnej z prostego powodu.
W przypadku aplikacji wspólnej, przy odrzuceniu wniosku jednej osoby, przepadała cała wpłacona kasa.

W przypadku aplikacji indywidualnych, gdy odrzucona zostanie jedna, pozostałe idą swoim tokiem, a stracona kasa jest tylko za jedną aplikację.

My certyfikaty dostalismy do ręki, podczas ceremoni.

Chyba, że o jakies inne chodzi.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 08-09-2015 21:23 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

gosiekkas

Post #6 Ocena: 0

2015-09-08 22:27:06 (10 lat temu)

gosiekkas

Kobieta

Z nami od: 11-03-2009

Cytat:

2015-09-05 22:52:37, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

2015-09-05 11:56:28, gosiekkas napisał(a):
Witam
Chcialam zapytac czy sa jakies utrudnienia jezeli ktos ma polskie znaki np; literke Ł w imieniu lub nazwisku, czy trzeba jakies dodatkowe dokumenty wysylac typu akt urodzenia itp? W polskim paszporcie w imieniu mam Ł a w angielskim bedzie L?

Tak, będzie bez naszych ozdobników

Dzieki*THUMBS UP*
A jeszcze jedno pytanie do osòb ktòre zdawaly ESOL przed rokiem 2013; Czy sam certyficat Entry 3 wystarczy czy trzeba tez dolaczyc list " Notification of candidate result", ktory byl dolaczony do certyficatu? Mam certyfikaty ale tego listu nie moge znalezc :-(

Do góry stronyOffline

nachbet

Post #7 Ocena: 0

2015-09-09 07:13:28 (10 lat temu)

nachbet

Kobieta

Z nami od: 09-09-2015

Witam

Po jakim czasie od zlozenia aplikacji dostaliscie spowrotem dokumenty?
Czy zostaja odeslane przed ostatecznym rozpatrzeniem aplikacji czy wraz ze zgoda/odrzuceniem?

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #8 Ocena: 0

2015-09-09 07:22:37 (10 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2015-09-08 22:27:06, gosiekkas napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Witam
Chcialam zapytac czy sa jakies utrudnienia jezeli ktos ma polskie znaki np; literke Ł w imieniu lub nazwisku, czy trzeba jakies dodatkowe dokumenty wysylac typu akt urodzenia itp? W polskim paszporcie w imieniu mam Ł a w angielskim bedzie L?

Dzieki*THUMBS UP*
A jeszcze jedno pytanie do osòb ktòre zdawaly ESOL przed rokiem 2013; Czy sam certyficat Entry 3 wystarczy czy trzeba tez dolaczyc list " Notification of candidate result", ktory byl dolaczony do certyficatu? Mam certyfikaty ale tego listu nie moge znalezc :-(

musisz miec list ze szkoly w ktorej konczylas esol, potwierdzajacy, ze ty to ty i certyfikat jest twoj ( u nas w ncs tego wymagali)
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Twinkle

Post #9 Ocena: 0

2015-09-09 07:26:13 (10 lat temu)

Twinkle

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

ale jak ja mam zwykle nazwisko bez znaczkow to chyba sam dokument ESOL wystarczy tak?
Czyli oni sami przysla mi list po zlozeniu aplikacji na temat spotkania w sprawie danych biometrycznych.Ale date przyjecia chyba beda liczyc od momentu zloenia aplikacji?nie az od otrzymania wszystkich danych biometrcznych?musze si ewyrobci do 5 listopada:)dzieki za odpowiedzi
lake...

Do góry stronyOffline

gosiekkas

Post #10 Ocena: 0

2015-09-09 11:57:30 (10 lat temu)

gosiekkas

Kobieta

Z nami od: 11-03-2009

Cytat:

2015-09-09 07:22:37, agarudii napisał(a):
Cytat:

2015-09-08 22:27:06, gosiekkas napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Witam

Dzieki*THUMBS UP*

musisz miec list ze szkoly w ktorej konczylas esol, potwierdzajacy, ze ty to ty i certyfikat jest twoj ( u nas w ncs tego wymagali)

Dzieki.Tak tez myslalam ze ten list ze szkoly jest wymagany. Mam Entry 2 i Entry 3 certyfikaty ale do Entry 3 brakuje mi tego listu-zapytam w szkole czy mi wydadza ten list.

Do góry stronyOffline

Strona 72 z 318 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 71 | 72 | 73 ... 316 | 317 | 318 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,