MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obywatelstwo brytyjskie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 45 z 318 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 44 | 45 | 46 ... 316 | 317 | 318 ] - Skocz do strony

Str 45 z 318

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2014-07-31 21:45:02 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Lekarze mogli prosic o usuniecie, co nie znaczy ze nie podpisze, tym bardziej ze pobieraja oplate za to.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karina440

Post #2 Ocena: 0

2014-07-31 21:48:41 (11 lat temu)

karina440

Kobieta

Z nami od: 20-03-2012

Ogromnie Ci dziekuje ChrisCov, odpowiedziales mi na pytanie, które meczylo mnie od roku. Skladajac w NCS malzenska aplikacje wypelnilam druk zlecenia pobrania opłaty z karty kredytowej = £1550.00 (o ile dobrze pamiętam). Po tygodniu dostałam list z HO z informacja, ze oplata z pewnych przyczyn nie została zrealizowana; zachodzilam w glowe, co było powodem, dane karty sprawdzaliśmy kilka razy, wiec formularz na 100% wypelniony był poprawnie. Dopiero zlecenie z karty debetowej zostało zaakceptowane. Jeszcze raz dzięki *THUMBS UP* :-)

[ Ostatnio edytowany przez: karina440 31-07-2014 22:08 ]

W życiu jestem niewidzialnym obojętnym momentem, lecz dla Ciebie i z Tobą, jestem szczęśliwą chwilą...

Do góry stronyOffline

lichowie

Post #3 Ocena: 0

2014-07-31 22:39:41 (11 lat temu)

lichowie

Z nami od: 20-09-2007

A czy podpowiecie mi jak te referencje wyglądają? Czy referent sam pisze co chciałby o nas powiedzieć i taki dokument dołączam do aplikacji, czy raczej wypełnia się formularz lub może tylko podaje się dane kontaktowe i ewentualnie ukba się do niego odzywa?

Do góry stronyOffline

lichowie

Post #4 Ocena: 0

2014-07-31 23:57:50 (11 lat temu)

lichowie

Cofam wcześniejsze pytanie. Zajrzałam do formularza i mi się w tej sprawie w głowie rozjaśniło.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2014-08-01 11:28:06 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Masz tam tez liste professionals, moze ktos z Twoich znajomych wykonuje podany zawod. Ja poprosilam kolezanke, ktora jest ksiegowa. Z kolei ja, jako dyrektor vat registered company podpisuje referencje innym.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #6 Ocena: 0

2014-08-01 14:55:58 (11 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2014-07-31 21:48:41, karina440 napisał(a):
Ogromnie Ci dziekuje ChrisCov, odpowiedziales mi na pytanie, które meczylo mnie od roku. Skladajac w NCS malzenska aplikacje wypelnilam druk zlecenia pobrania opłaty z karty kredytowej = £1550.00 (o ile dobrze pamiętam). Po tygodniu dostałam list z HO z informacja, ze oplata z pewnych przyczyn nie została zrealizowana; zachodzilam w glowe, co było powodem, dane karty sprawdzaliśmy kilka razy, wiec formularz na 100% wypelniony był poprawnie. Dopiero zlecenie z karty debetowej zostało zaakceptowane. Jeszcze raz dzięki *THUMBS UP* :-)

Nie pytałaś się mnie o to, napisałem tylko to tak przypadkowo, żeby inni nie byli tym zaskoczeni. Widocznie niektóre osoby w NCS są bardziej kompetentne i o tym mówią, a inne nie. Podobny problem miałem przy handlu poprzez Internet, gdzie mi bank blokował duże operacje finansowe przy ściąganiu debetu z Chin.
I podkreślam jeszcze raz: dokładnie 5 lat wstecz od czasu składania aplikacji trzeba było przebywać na terenie Wielkiej Brytanii. Żadne urlopy zagraniczne, itp.
A z tym referentem to problem polega na tym, że nie tylko musi to być konkretny zawód, ale owa osoba musi nas znać co najmniej 3 lata. Może to się da naciągnąć, ale przypominam, że taka osoba odpowiada karnie za podanie nieprawdziwych informacji.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 01-08-2014 14:58 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

andypolo

Post #7 Ocena: 0

2014-08-01 21:22:35 (11 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Cytat:

2014-07-31 21:41:31, a-were napisał(a):
A możesz mi jeszcze poradzić jak sobie poradzić z referenatami? Obawiam się, że mogę mieć problem ze znalezieniem professional person. Podobno lekarze GP poprosili o usunięcie z listy, bo byli nękani przez pacjentów. Do okulisty kiedyś tu poszłam zbadać wzrok, ale raz i właściwie się tam nie leczę. Sprawy bankowe załatwiam przez internet, więc pojęcia nie mam kto w tym banku miał by być moim referentem. Managerowie w mojej pracy są dość specyficzni więc odmowa by mnie nie zdziwiła. A pilota samolotu nie znam żadnego :D Ech, nie wiem jak to obejść. Masz jakieś pomysły?

A może nauczyciel, który Cię uczył lub uczy twoje dzieci.

Do góry stronyOffline

karina440

Post #8 Ocena: 0

2014-08-01 22:24:15 (11 lat temu)

karina440

Kobieta

Z nami od: 20-03-2012

Cytat:

2014-08-01 14:55:58, ChrisCov napisał(a):
Cytat:

2014-07-31 21:48:41, karina440 napisał(a):

Nie pytałaś się mnie o to, napisałem tylko to tak przypadkowo, żeby inni nie byli tym zaskoczeni. Widocznie niektóre osoby w NCS są bardziej kompetentne i o tym mówią, a inne nie. Podobny problem miałem przy handlu poprzez Internet, gdzie mi bank blokował duże operacje finansowe przy ściąganiu debetu z Chin.
.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 01-08-2014 14:58 ]

Najwyrazniej nawet Ci, którzy NIE pytaja, przypadkiem uzyskuja odpowiedz (o ile sledza interesujące/dotyczące ich watki na MW) :-D Oby więcej takich przypadkow... :-]
W życiu jestem niewidzialnym obojętnym momentem, lecz dla Ciebie i z Tobą, jestem szczęśliwą chwilą...

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2014-08-02 01:04:27 (11 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2014-08-01 21:22:35, andypolo napisał(a):
Cytat:

2014-07-31 21:41:31, a-were napisał(a):
A możesz mi jeszcze poradzić jak sobie poradzić z referenatami? Obawiam się, że mogę mieć problem ze znalezieniem professional person. Podobno lekarze GP poprosili o usunięcie z listy, bo byli nękani przez pacjentów. Do okulisty kiedyś tu poszłam zbadać wzrok, ale raz i właściwie się tam nie leczę. Sprawy bankowe załatwiam przez internet, więc pojęcia nie mam kto w tym banku miał by być moim referentem. Managerowie w mojej pracy są dość specyficzni więc odmowa by mnie nie zdziwiła. A pilota samolotu nie znam żadnego :D Ech, nie wiem jak to obejść. Masz jakieś pomysły?

A może nauczyciel, który Cię uczył lub uczy twoje dzieci.

Może przedstawiciele związków zawodowych the Union?
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

lichowie

Post #10 Ocena: 0

2014-08-02 09:05:52 (11 lat temu)

lichowie

Myślę, że zapytam w przychodni zdrowia czy mogli by mi dać referencje. Jeśli odmówią, spróbuje w pracy. A jeśli i tam odmówią, zwrócę się do dentystki, do której poszłam po raz pierwszy kilka lat temu, ale w zasadzie widziałam się z nią tylko dwa razy.

Nie mogę poprosić żadnego nauczyciela ponieważ studiuję na Open University i tak naprawdę z nikim się tam nie znam osobiście. Kurs FCE i CAE zrobiłam 6 lat temu i od tej pory w tej szokle się nie pojawiłam, więc nie sądzę żeby był tam ktoś chętny do podpisania papierzysk.

Co do związków zawodowych to myślałam kilka lat temu żeby się zapisać, ale ostatecznie tego nie zrobiłam. Oczywiście w tamtym czasie nawet nie myślałam o obywatelstwie.
Księgowa też odpada. Korzystałam z usług księgowej jakieś 7 lat temu. Teraz to już nawet nie wiem jak się z nią skontaktować. Nawet imienia nie pamiętam. Znajomy mojego partnera jest księgowym i on z jego usług korzysta, ale ja się z nim nie znam, więc to też sytuacja bez wyjścia.

Myślę, że jak nie uda mi się zdobyć tych referenji teraz to zapiszę się do związków, zaczne leczyć się u kilku lekarzy prywatnych i może jeszcze coś wymyślę. Nie będę miała innego wyjścia jak jeszcze kilka lat poczekać.

[ Ostatnio edytowany przez: a-were 02-08-2014 09:10 ]

Do góry stronyOffline

Strona 45 z 318 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 44 | 45 | 46 ... 316 | 317 | 318 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,