MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obywatelstwo brytyjskie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 33 z 313 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 32 | 33 | 34 ... 311 | 312 | 313 ] - Skocz do strony

Str 33 z 313

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jagermeister

Post #1 Ocena: 0

2014-01-02 16:00:58 (11 lat temu)

Jagermeister

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

Cytat:

2014-01-02 10:28:55, bloby00 napisał(a):
Cytat:

2014-01-01 23:13:48, Jagermeister napisał(a):
Tak, od 28 pazdziernika trzeba zdac zarowno Life in the UK Test jak i posiadac dodatkowy papier z angielskiego jak np. ESOL czy IELTS itd

Ooo rany, głupi Brytyjczycy! Przecież wystarczało wcześniej mieć kurs ESOL z elementem citizenship. Teraz wprowadzili mimo wszystko test? Pewnie celowo utrudniają aby mniej osób się starało. Test powinien był łatwy ale miałem nadzieję, że nie będę musiał go sobie robić.

P.S. Nie wiecie czy ok jest wypełnienie ich formularza o obywatelstwo na komputerze? Nie wiem jak teraz ale wcześniej udostępniali tylko nieedytowalne PDFy ale z odpowiednim edytorem PDF można sobie wypisać go komputerowo a później wydrukować. Ja mam kiepskie pismo a dodatkowo łatwo się pomylić i formularz trzeba później cały przepisywać ręcznie, a tak to edycja i po sprawie :) Pewnie celowo nie dostarczają edytowalnych formularzy (obniżyć ilość aplikacji lub zwiększyć ilość błędów na aplikacji).

Stety, niestety takie wymogi sobie teraz dyktuja. Coz poczac? Zalatwic sprawe zanim co nowego wymysla ;)

Tez sie nad tym zastanawialem. Niewatpliwe interaktywny PDF bylby wygodniejszy. W dodatku ta najnowsza aplikacja jest kiepskiej jakosci. Tekst jest dalej czytelny ale wczesniej bylo milej dla oka. Warto wydrukowac to w pelnym rozmiarze. Te pola sa dosyc male. Nic nie utnie a bedzie wiecej miejsca.

Zawsze tez mozna sobie z jedna albo dwie na brudno wypelnic no i jeszcze pozostaje NCS ktory sprawdzi przed odeslaniem.

Tak suma sumarum to sie robi ladna sumka za ten caly proces do obywatelstwa. Pi razy drzwi £1000 peka.

[ Ostatnio edytowany przez: Jagermeister 02-01-2014 16:03 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kagusia

Post #2 Ocena: 0

2014-01-02 17:41:31 (11 lat temu)

kagusia

Kobieta

Z nami od: 17-05-2013

do Jagermeister przepraszam ze ponownie zadaje pytanie.moja sprawa zawila.prosze o odpowiedz,jesli osoba ma kurs tlumacza poziom level tu czy dwanie znam angielskiego,to czy ten dokument wystarczy do ubiegania sie o staly pobyt.a gdzie zrobic test o zyciu i histori Angli,prosze o podpowiedz,jakis link.osobs ta pracuje,po pracy odbiera dzieci z roznych miejsc,chce jej pomoc porada.ciekawe czy dlugi czas czeka sie w kolejce na testy.czytalam,ze anglicy chca referendum przed wyborami parlamentarnymi,a te z kolei maja byc na wiosne 2015.co o tym sadzicie.dziekuje z gory

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2014-01-02 17:44:20 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Kagusia, pisz troche jasniej.
Level tu czy tam nie ma znaczenia ;).

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2014-01-02 17:50:05 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Kagusia tu masz link z info o Life in the UK test

http://lifeintheuktest.ukba.homeoffice.gov.uk/htmlsite/booking_10.html

PS Troche to okrezna droga robicie, ze osoba bez znajomosci jezyka szuka informacji dla tlumacza...to jakby niewidomy chcial na mapie znalezc droge dla widzacego kolegi...
Ada

Do góry stronyOffline

kagusia

Post #5 Ocena: 0

2014-01-02 18:00:04 (11 lat temu)

kagusia

Kobieta

Z nami od: 17-05-2013

przepraszam za moze brak jasnosci w tym co napisalam.osoba ktora bedzie starala sie o pobyt staly,powiedziala ´mi,ze nie musi zdawac testu na jezyk angielski bo ma zrobiony kurs czy test jako tlumacz polsko angielski.tylko nie wiem,czy ten dokument jako tlumacz wystarczy do ubiegania sie do pobytu stalego czy ta osoba jest w bledzie.dziekuje

Do góry stronyOffline

Jagermeister

Post #6 Ocena: 0

2014-01-03 01:14:29 (11 lat temu)

Jagermeister

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

@kagusia

Obywatele UE nie musza zdawac zadnego testu w przypadku aplikowania o dokument dokument stalego pobytu.

Co innego w przypadku obywatelstwa. Tu trzeba zarowna zdac test jak i miec jeszcze dodatkowy kurs/test z angielskiego. Nie mozna mylic tych dwoch rzeczy mimo ze to sie laczy.

Zakladajac ze tej pani chodzi o obywatelstwo to juz niestety nie da sie obejsc testu o zyciu w UK. Wczesniej tak sie dalo poprzez ukonczenie kursu ESOL.

Powinno sie rozpisac te 8 lat pobytu pod wzgledem bezrobocia czy zatrudnienia w formie osi czasu i upewnic sie czy jest piec lat ciaglej pracy. Szczegoly podalem wczesniej

Na Life in the UK Test mozna sie zapisac przez internet gdzie sa dostepne rozne daty i godziny. Koszt to £50. Dopoki nie bedzie wyjasniona sprawa stalego pobytu to za obywatelstwo nie ma co sie brac.

Prosze pokierowac ta osobe na strone UK Border Agency
UKBA
Sa tam podstrony odnosnie dokumentow pobytu dla obywateli UE i obywatelstwa brytyjskiego.

Jezeli ktos jest tlumaczem to na pewno poradzi sobie z przeczytaniem podanych stron.

Do góry stronyOffline

rokson

Post #7 Ocena: 0

2014-01-21 18:06:10 (11 lat temu)

rokson

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

witam, wszystko na dobrej drodze z paszportem dla mojego dziecka ale jest mały zonk chcą potwierdzenia że w 2008/ 09 nie brałam housing lub council tax benefits, gdyż w tym roku podatkowym miałam trochę mniejsze zarobki niż zazwyczaj i pytanie
jak ten list zdobyć chodzę już od dwóch dni z urzęd do urzędu i mnie odsyłają ze nie mogą mi napisać takiego listu bo w ogóle nie istnieję w ich systemie nie istnieję bo nigdy nie korzystałam z jakichkolwiek benefitów co robić jak ten list zdobyć miał kroś tak?????pilne

Do góry stronyOffline

minicab

Post #8 Ocena: 0

2014-01-21 18:10:51 (11 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Orientujecie sie czy wszedl juz obowiazek testu z jezyka angielskiego Entry 3 czy wystarczy tylko zdac Life in the UK test?
"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #9 Ocena: 0

2014-01-21 18:12:18 (11 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

w zeszlym roku dokladnie chyba 28 listopada wszedl egzamin z angielskiego

[ Ostatnio edytowany przez: agarudii 21-01-2014 19:10 ]

Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2014-01-21 19:18:15 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2014-01-21 18:06:10, rokson napisał(a):
witam, wszystko na dobrej drodze z paszportem dla mojego dziecka ale jest mały zonk chcą potwierdzenia że w 2008/ 09 nie brałam housing lub council tax benefits, gdyż w tym roku podatkowym miałam trochę mniejsze zarobki niż zazwyczaj i pytanie
jak ten list zdobyć chodzę już od dwóch dni z urzęd do urzędu i mnie odsyłają ze nie mogą mi napisać takiego listu bo w ogóle nie istnieję w ich systemie nie istnieję bo nigdy nie korzystałam z jakichkolwiek benefitów co robić jak ten list zdobyć miał kroś tak?????pilne

Jesli dochody byly zbyt niskie zeby pokryc koszty zycia (oplaty za mieszkanie) to mozesz zalaczyc informacje potwierdzajace skad mialas pieniadze na zycie, jesli nie korzystalas/les z zasilkow.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 33 z 313 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 32 | 33 | 34 ... 311 | 312 | 313 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,