MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obywatelstwo brytyjskie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 30 z 313 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 ... 311 | 312 | 313 ] - Skocz do strony

Str 30 z 313

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bloby00

Post #1 Ocena: 0

2013-11-29 17:24:25 (11 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Ja się zabierałem do tematu w zeszłym roku (już formularz miałem gotowy) ale, że w między czasie były małe zmiany a i w przyszłym roku wesele, więc postanowiliśmy poczekać i zrobić aplikację już jako małżeństwo :) Jakoś dzisiaj/wczoraj mija w ogóle moje 10-cio lecie pobytu w UK, normalnie świętować :D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Diabolique

Post #2 Ocena: 0

2013-11-29 17:36:34 (11 lat temu)

Diabolique

Kobieta

Z nami od: 19-09-2013

Cytat:
Jakoś dzisiaj/wczoraj mija w ogóle moje 10-cio lecie pobytu w UK, normalnie świętować :D

Gratulacje!

:-8

Inter arma enim silent leges.

Do góry stronyOffline

andreek

Post #3 Ocena: 0

2013-11-29 18:26:06 (11 lat temu)

andreek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2008

Cytat:

2013-11-29 17:24:25, bloby00 napisał(a):
Ja się zabierałem do tematu w zeszłym roku (już formularz miałem gotowy) ale, że w między czasie były małe zmiany a i w przyszłym roku wesele, więc postanowiliśmy poczekać i zrobić aplikację już jako małżeństwo :) Jakoś dzisiaj/wczoraj mija w ogóle moje 10-cio lecie pobytu w UK, normalnie świętować :D

Co się odwlecze, to nie uciecze. Mam na myśli wesele, jak kocha to poczeka.:-D:-8
A serio, to ty chociaż nosisz się z takim zamiarem, a spotkałem się już z takim komentarzem w którymś z tematów o obywatelstwie, ze jesteśmy farbowane lisy:-]. Nie będę pisał kto dal taki komentarz, bo nie lubię tego typa i nie zasługuje na to, aby wymieniać go w moim poście.:-)*DRINK* Zona moja teraz tez się śmieje, ze ona Polka a za męża ma Brytyjczyka*ROFL*( całkiem niechcący). U nas natomiast postanowiliśmy aplikować po kolei, tak aby nie trzeba było finansowo się zbytnio stresować, i rezygnować z jakichś uciech.

Wiec rodacy, do pracy(aplikowania), i wtedy im się buźki pozamykają.( albo my to zrobimy:-]*THUMBS UP*)
Pozdrawiam serdecznie.:-)

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #4 Ocena: 0

2013-11-29 19:12:19 (11 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

no ja postanowilam zostac pionierem nowych przepisow :-/ dla dziecka papiery juz gotowe w czwartek spotkanie w NCS ( ona bedzie pierwsza z rodziny :-) ) a my bierzemy sie za to po nowym roku ( zobaczymy czy bedziemy musieli robic kurs z ang, czy to co mamy wystarczy). wiec albo poczatek lutego wysylamy papiery, albo ok kwietnia.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

andreek

Post #5 Ocena: 0

2013-11-29 20:04:44 (11 lat temu)

andreek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2008

Cytat:

2013-11-28 12:56:35, agarudii napisał(a):
Kurs mam ukonczony 5 lat temu :-) mam nadzieje ze bedzie ok ( esol entry level3) i mam jakies Nvc z pierwszej pracy level2 malz ma Nvc level2 tez i 17 edycje z koledzu, w czwartek idziemy do NCS z papierami dziecka to sie dowiemy, czy te certyfikaty wystarcza jako zaliczenie jezyka i zostanie tylko test LIUK a to juz pikus, bo nie trzeba 10 tygodni na to poswiecic.

Aga,ten esol entry level3 już ci wystarczy jako potwierdzenie znajomości języka, będziecie musieli tylko zdać, tak jak Jagermeister wcześniej napisał,test Life in the UK i to jest pewne. Nawet nie musisz się pytać w NCS:-). Moja zona( tez Aga:-P) to przerabiała przed chwila i ma ten sam certyfikat co ty. Możecie wiec zacząć przygotowywać się do testu Life in the UK i potem tylko aplikować. Do wyborów powinniście zdążyć:-P:-). Powodzenia i pozdrawiam.*DRINK*:-)

Do góry stronyOffline

Piotrek_303

Post #6 Ocena: 0

2013-11-29 20:34:13 (11 lat temu)

Piotrek_303

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-10-2013

Cytat:

2013-11-29 18:26:06, andreek napisał(a):

(...) a spotkałem się już z takim komentarzem w którymś z tematów o obywatelstwie, ze jesteśmy farbowane lisy:-]. Nie będę pisał kto dal taki komentarz, bo nie lubię tego typa i nie zasługuje na to, aby wymieniać go w moim poście.:-)*DRINK*

Nie każdego trzeba lubić, bo świat byłby nudny, gdyby każdy każdego lubił:-] (Takie rzeczy tylko na fejsbuku):-)

Mój syn od dwóch lat posiada obywatelstwo brytyjskie, ze względu na karierę zawodowową którą wybrał w Wielkiej Brytanii. Bez obywatelstwa brytyjskiego, nie byłoby to możliwe, także są pewne priorytety, jeżeli chodzi o naturalizację.

Mimo wszystko gratuluję i życzę powodzenia*THUMBS UP*

Z wyrazami szacunku,

Nielubiany Typ:-]
Never was so much owed by so many to so few...

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-11-29 20:46:29 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Piotrek_303

Post #8 Ocena: 0

2013-11-29 20:50:38 (11 lat temu)

Piotrek_303

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-10-2013

Cytat:

2013-11-29 20:46:29, ewojtek66 napisał(a):
Mój syn od dwóch lat posiada obywatelstwo brytyjskie, ze względu na
A coz takiego sie stalo ze Twoj syn nie robilby tego co robi bez obywatelstwa tutejszego, moze nas oswiecisz jakie to moga byc przeszkody? Moze skorzystamy z takiej bezcennej informacji?

http://www.raf.mod.uk/careers/canijoin/nationalityandresidency.cfm
Never was so much owed by so many to so few...

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2013-11-29 20:51:03 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Chociażby służba w wojsku czy praca w wywiadzie.

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #10 Ocena: 0

2013-11-29 21:15:27 (11 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2013-11-29 20:04:44, andreek napisał(a):
Cytat:

2013-11-28 12:56:35, agarudii napisał(a):
Kurs mam ukonczony 5 lat temu :-) mam nadzieje ze bedzie ok ( esol entry level3) i mam jakies Nvc z pierwszej pracy level2 malz ma Nvc level2 tez i 17 edycje z koledzu, w czwartek idziemy do NCS z papierami dziecka to sie dowiemy, czy te certyfikaty wystarcza jako zaliczenie jezyka i zostanie tylko test LIUK a to juz pikus, bo nie trzeba 10 tygodni na to poswiecic.

Aga,ten esol entry level3 już ci wystarczy jako potwierdzenie znajomości języka, będziecie musieli tylko zdać, tak jak Jagermeister wcześniej napisał,test Life in the UK i to jest pewne. Nawet nie musisz się pytać w NCS:-). Moja zona( tez Aga:-P) to przerabiała przed chwila i ma ten sam certyfikat co ty. Możecie wiec zacząć przygotowywać się do testu Life in the UK i potem tylko aplikować. Do wyborów powinniście zdążyć:-P:-). Powodzenia i pozdrawiam.*DRINK*:-)

spoko :-) ja mam ten certyfikat ( musze zdac LIUK, to wiem) natomiast malz ma pierdylion innych certyfikatow, ale tego esol-a akurat nie ma:-M], wiec jak bedzie poslizg, to tylko i wylacznie jego wina :-] kurs (esol3) zaczyna sie w styczniu i trwa 10tyg, wiec tyle bedziemy musieli poczekac ( pytalam w koledzu i nie mozna zdac samego egzaminu:-M] trzeba kurs odbebnic, chociaz w poniedzialek mamy spotkanie w koledzu i zobaczymy co sie da zrobic)
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Strona 30 z 313 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 ... 311 | 312 | 313 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,