MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Auto z komisu - reklamacja

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2012-12-28 09:06:33 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To ze niektorzy sprzedawcy oferuja wymiane auta, to ich dobra wola. Z tego co pamietam, to Toyota w przypadku uzywanych aut oferowala zmiane na inne auto w ciagu 30 dni od kupna, ale nie zwrot pieniedzy.

A ten watek pewnie dotyczy sprzedawcy zza rogu, ktory nie bedzie zbyt skory, do wymiany auta lub zwrotu pieniedzy. Wiec Twoj przyklad z Audi malo sie przyda.

Watek z forum Mercedesa dotyczyl auta nowego z usterkami. Wkleilam go jako przyklad, ze nawet dealerzy "renomowanych" marek nie sa skorzy do wymiany aut, mimo ze klient walczy, a auto odbylo wiele wycieczek do serwisu. Jakos tak bardzo nie zalezy im na kliencie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

77Michal

Post #2 Ocena: 0

2012-12-28 09:24:27 (12 lat temu)

77Michal

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-10-2012

Cytat:

2012-12-28 09:03:32, x_fish napisał(a):
Naprawde postaraj sie zrozumiec co inni pisza.
Po pierwsze jest roznica pomiedzy oddaniem samochodu i dostaniem z powrotem pieniedzy (refund, ktory zasugerowales autorowi na poczatku watku ) a wymiana na inny, co ty zrobiles ze swoim samochodem.

Napisalem juz, ze zaden salon (nawet autoryzowany) nie odda ci pieniedzy za samochod bo sie popsul.
Najpierw beda go probowali naprawic, pozniej beda probowali go wymienic na inny jak nie uda sie naprawic a dopiero pozniej (baaaardzo male szanse) moga oddac pieniadze i to najczesciej po sprawie sadowej.

A teraz cytat ze strony Audi, do ktorej link podales:
All the checks and double-checks should give you real reassurance. And even further still, Audi operates a 30 day exchange policy - so in the unlikely event of an irreparable fault occurring within 30 days/1,000 miles (whichever occurs sooner) – we will offer you an exchange. This does not affect your statutory rights.

Teraz juz wszystko powinno byc jasne.

Ty tyz postaraj sie zrozumiec co ktos pisze,nie masz racji twierdzac ze pierw beda probowali naprawic,nikt nie probowal naprawic mojego auta,wzieli je,mi i mojej ex przyniesli kawe,ciastka,pozniej z menagerem w innym pomieszczeniu na kompie wybralismy inny z bazy z calego UK

nie zdziwie sie jak znowu odpiszesz swoje racje,miejsza o to,wiem jak bylo,wiem ze normalni sprzedawcy nie sa uparci jak osly twierdzac ze musi byc to to i tamto zachowane.

Nic nie musi,po calej sprawie z autem ktore oddalem,przy wypelnianiu papierkow o kolejne,sprzedawca powiedzial ze oni nie przejmuja sie tym za bardzo,auto pojdzie na aukcje i usmiechnol sie.

Do góry stronyOffline

77Michal

Post #3 Ocena: 0

2012-12-28 09:29:40 (12 lat temu)

77Michal

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-12-28 09:06:33, Richmond napisał(a):
To ze niektorzy sprzedawcy oferuja wymiane auta, to ich dobra wola. Z tego co pamietam, to Toyota w przypadku uzywanych aut oferowala zmiane na inne auto w ciagu 30 dni od kupna, ale nie zwrot pieniedzy.

A ten watek pewnie dotyczy sprzedawcy zza rogu, ktory nie bedzie zbyt skory, do wymiany auta lub zwrotu pieniedzy. Wiec Twoj przyklad z Audi malo sie przyda.

Watek z forum Mercedesa dotyczyl auta nowego z usterkami. Wkleilam go jako przyklad, ze nawet dealerzy "renomowanych" marek nie sa skorzy do wymiany aut, mimo ze klient walczy, a auto odbylo wiele wycieczek do serwisu. Jakos tak bardzo nie zalezy im na kliencie.

Tez mi sie wydaje ze jak kupil od sprzedawcy zza rogu to latwo nie bedzie,ale powinien probowac,mialem dawno temu taka sama sytulacje i facet niezadowolony ale zgodzil sie ze wybiore inne.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-12-28 10:19:09 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-12-28 10:31:52 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-12-28 11:45:03 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2012-12-28 13:21:10 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja pomyslalam o czyms innym: dlaczego w 2 letnim aucie przecieka uszczelka tylnej szyby i to do tego stopnia, ze woda sie leje do srodka? Uszczeliki raczej nie zuzywaja sie same tak szybko i to jeszcze w nieco drozszym aucie.

Moim zdaniem chetnie wymienili, zeby klient nie dociekal dlaczego tak jest.

Widzialam wycieraczke na tylnej szybie, ktorej uzycie powodowalo, ze woda lala sie w srodku, nie na zewnatrz, ale to byl Fiat Punto z wypozyczalni na Ibizie i bylo widac, ze byl bity z kazdej strony i ktos zlozyl przystanek na ksztalt Punto ;-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

artur1222

Post #8 Ocena: 0

2012-12-28 13:50:54 (12 lat temu)

artur1222

Z nami od: 07-08-2007

Kupijac auto zawiera sie umowe prawnie wiazaca obie strony i w umowie owej sa zawarte warunki wymiany lub zwrotu pieniedzy w okreslonym w warunkach umowy czasie, auta u dilera nie kupuje sie jak worka ziemniakow, czy to nowego czy uzywanego, jesli diler nie chce ponosic odpowiedzialnosci informuje o tym, dlatego po zawarciu tego rodzaju umowu gdzie w jej warunkach jest wyraznie napisane kiedy go mozna oddac itp zadna dobra wola dilera wtedy nie ma znaczenia ma obowiazek wywiazania sie z warunkow zawartej umowy a tym bardziej jesli zostalo cos zatajone podczas kupna, podobnie ma sie rzecz kiedy sie kupuje dowolna rzecz w dowolnym sklepie jesli na paragonie czy rachunku jest wyraznie napisane ze mozna dana rzecz oddac bez podawania przyczyny w okreslonym czasie to dobra wola nie ma tu nic do rzeczy.

Do góry stronyOffline

andreek

Post #9 Ocena: 0

2012-12-28 14:48:45 (12 lat temu)

andreek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2008

Cytat:

2012-12-28 10:31:52, paolomario napisał(a):
Cytat:

2012-12-28 09:24:27, 77Michal napisał(a):
Cytat:

2012-12-28 09:03:32, x_fish napisał(a):
Naprawde postaraj sie zrozumiec co inni pisza.
Po pierwsze jest roznica pomiedzy oddaniem samochodu i dostaniem z powrotem pieniedzy (refund, ktory zasugerowales autorowi na poczatku watku ) a wymiana na inny, co ty zrobiles ze swoim samochodem.

Napisalem juz, ze zaden salon (nawet autoryzowany) nie odda ci pieniedzy za samochod bo sie popsul.
Najpierw beda go probowali naprawic, pozniej beda probowali go wymienic na inny jak nie uda sie naprawic a dopiero pozniej (baaaardzo male szanse) moga oddac pieniadze i to najczesciej po sprawie sadowej.

A teraz cytat ze strony Audi, do ktorej link podales:
All the checks and double-checks should give you real reassurance. And even further still, Audi operates a 30 day exchange policy - so in the unlikely event of an irreparable fault occurring within 30 days/1,000 miles (whichever occurs sooner) – we will offer you an exchange. This does not affect your statutory rights.

Teraz juz wszystko powinno byc jasne.

Ty tyz postaraj sie zrozumiec co ktos pisze,nie masz racji twierdzac ze pierw beda probowali naprawic,nikt nie probowal naprawic mojego auta,wzieli je,mi i mojej ex przyniesli kawe,ciastka,pozniej z menagerem w innym pomieszczeniu na kompie wybralismy inny z bazy z calego UK

nie zdziwie sie jak znowu odpiszesz swoje racje,miejsza o to,wiem jak bylo,wiem ze normalni sprzedawcy nie sa uparci jak osly twierdzac ze musi byc to to i tamto zachowane.

Nic nie musi,po calej sprawie z autem ktore oddalem,przy wypelnianiu papierkow o kolejne,sprzedawca powiedzial ze oni nie przejmuja sie tym za bardzo,auto pojdzie na aukcje i usmiechnol sie.

Urzekająca jest Twoja historia. Napisz nam teraz adres Twojego dobrego dealera to wszyscy bedziemy kupować tam auta:-D

Przecież wcześniej napisał ze kupywał, a nie kupował tak jak to napisałeś paolomario - nie czepiaj się ja to zrobię. :-P:-D

Do góry stronyOffline

77Michal

Post #10 Ocena: 0

2012-12-28 16:09:14 (12 lat temu)

77Michal

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-12-28 13:50:54, artur1222 napisał(a):
Kupijac auto zawiera sie umowe prawnie wiazaca obie strony i w umowie owej sa zawarte warunki wymiany lub zwrotu pieniedzy w okreslonym w warunkach umowy czasie, auta u dilera nie kupuje sie jak worka ziemniakow, czy to nowego czy uzywanego, jesli diler nie chce ponosic odpowiedzialnosci informuje o tym, dlatego po zawarciu tego rodzaju umowu gdzie w jej warunkach jest wyraznie napisane kiedy go mozna oddac itp zadna dobra wola dilera wtedy nie ma znaczenia ma obowiazek wywiazania sie z warunkow zawartej umowy a tym bardziej jesli zostalo cos zatajone podczas kupna, podobnie ma sie rzecz kiedy sie kupuje dowolna rzecz w dowolnym sklepie jesli na paragonie czy rachunku jest wyraznie napisane ze mozna dana rzecz oddac bez podawania przyczyny w okreslonym czasie to dobra wola nie ma tu nic do rzeczy.

Nie kazdy potrafi to zrozumiec,maja swoje racje i chca je wmowic komus,tyle ich co se popisza,zycie weryfikuje co kto ma w glowie.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,