Str 4 z 8 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-12-27 18:20:44 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
77Michal | Post #2 Ocena: 0 2012-12-27 18:35:26 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-10-2012 Skąd: . |
Uszczelka z pod tylnej szyby przepuszczala deszcz do auta,to byl powod.
Mysle ze niema sensu pisanie na ten temat skoro wiesz lepiej. |
Post #3 Ocena: 0 2012-12-27 18:48:30 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2012-12-27 19:26:33 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2012-12-27 21:40:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ciekawe, ze taki dobry wujek Mercedes nie chce przyjmowac zwrotow aut (drozszych niz wspomniane 21K).
Pamietam dlugi watek na forum Mercedesa, gdzie wlasciciel byl sfrustrowany i zawiedziony userkami w nowym samochodzie i chcial zrobic reject produktu. Dealer opieral sie rekoma i nogami. Nie wiem czy w koncu dalo sie oddac to auto czy nie. Carpe diem.
|
|
|
jotkadakotka | Post #6 Ocena: 0 2012-12-27 21:42:27 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2008 Skąd: Poole |
Ze strony Trading Standards:
Used motor vehicles - consumer rights (for England, Wales and Northern Ireland) When you buy a used motor vehicle from a trader, you enter into a legally binding contract and you are entitled to expect that it is of satisfactory quality, fit for purpose, and as described. An older vehicle with high mileage may not be as good as a newer vehicle with low mileage, but it should still be fit for use on the road and in a condition that reflects its age and price. Traders cannot take away consumers' rights by using terms such as 'sold as seen' or 'no refunds'. If you buy a used vehicle from a trader online, you may have additional rights under the Consumer Protection (Distance Selling) Regulations 2000. You do not have the same legal rights if you buy a vehicle from a private seller or an auction. If the used vehicle is faulty, you have a short time after buying it to reject it. You may have other remedies such as repair or replacement. If the vehicle is faulty then you need to write to trader you bought it from. You should confirm the details of your complaint and the remedy you are seeking and keep copies of all correspondence. As a last resort, you may need to consider taking court action. Remember, used vehicles may have some faults, but they should not be excessive. Fair wear and tear is not considered to be a fault. |
77Michal | Post #7 Ocena: 0 2012-12-28 03:11:12 (12 lat temu) |
Cytat: 2012-12-27 21:40:01, Richmond napisał(a): Ciekawe, ze taki dobry wujek Mercedes nie chce przyjmowac zwrotow aut (drozszych niz wspomniane 21K). Pamietam dlugi watek na forum Mercedesa, gdzie wlasciciel byl sfrustrowany i zawiedziony userkami w nowym samochodzie i chcial zrobic reject produktu. Dealer opieral sie rekoma i nogami. Nie wiem czy w koncu dalo sie oddac to auto czy nie. a byl to autoryzowany dealer mercedesa? co do mojego oddania to dodam wiecej,po wybraniu innego autka,ktore nie bylo w tym salonie lecz u innego autoryzowanego dealera, musialem czekac tydzien az sciagna go nam,na ten tydzien dostalismy a6 z przebiegiem 200 mil,smierdziala w srodku nowoscia jeszcze ![]() |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2012-12-28 06:12:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie wiem czy sa nieautoryzowani dealerzy, ktorzy sprzedaja nowe samochody i robia serwisy gwarancyjne.
http://www.mbclub.co.uk/forums/general-discussion/135915-rejected-my-2012-c350-cdi-just-turned-ugly.html?highlight=reject http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=732238 Z tego co widze, to nie ma informacji, z dealer przyjal auto z powrotem. Carpe diem.
|
77Michal | Post #9 Ocena: 0 2012-12-28 08:23:24 (12 lat temu) |
Z tego co widze, to nie ma informacji, z dealer przyjal auto z powrotem. Nie widac tez tego by chcial oddac go w krotkim czasie od kupna, kupywalem auta uzywane w bmw,audi,volvo,suzuki,byly to autoryzowani sprzedawcy nowych i uzywanych aut. Kazdy z nich mial w opisie auta podpunktu ze mozna auto zwrocic w terminie takim i takim po nie przekroczeniu 1.000mil(oczywiscie wymienic na inne) Co do Twojej uwagi ze niewiesz czy byl to autoryzowany salon gdzie facet kupil mesia,ale sprzedaja nowe i servisuja. Tez niewiem ale samo sprzedawanie nowych aut nie swiadczy jeszcze ze jest to sprzedawca taki o ktorym ja pisze,wes pod uwage to ilu sprzedawcow sprzedaje nowe i uzywane auta,tz daje w leasing,raz bralem od nich 2 letnie auto i te firmy w niczym nie przypominaja sprzedawcow o ktorych pisalem,jest opisane ze w przypadku usterek nie mozna zwrocic auta,jedynie naprawia itd itp. A w komisach o ktorych pisze jest nota ze w 30 dni mozesz dokonac zamiany,zreszta nudzi mnie pisanie caly czas tego samego,wklejam link salonu w ktorym oddalem samochod po 4 tygodniach. http://www.audi.co.uk/used-cars/used-car-locator/centre/cheshire-oaks-audi.aspx Zeby bylo jeszcze zabawniej dodam ze po uzywaniu 10 miesiecy kolejnego auta od nich, poszly mi tarcze chamulcowe,wymienili mi przod i tyl razem z klockami za darmo,mimo ze jak wielu z nas wie opony,plyny,klocki,tarcze i pare innych rzeczy nie jest objete zazwyczaj gwarancja,mozna pisac i pisac,mysle ze jak ktos kupi to sam sie przekona ze to niema nic wspolnego z sprzedawcami prywatnymi. Inna historia-skasowalem volvo,jechalem do Chester autobusem by spotkac sie ze sprzedawca,brakowalo mi jakiegos papierka w staraniu sie o gap ubezpieczenie,sprzedawca volvo przyjechal po mnie i odwiozl pozniej na dworzec. |
Post #10 Ocena: 0 2012-12-28 09:03:32 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|