Str 4 z 5 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
krakn |
Post #1 Ocena: 0 2013-02-14 04:22:06 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
sto-krotka, bo pomieszałaś.
Jak chceszpłacić rachunki kartą to trzeba było wejść na stronę dostawcy i tam zapłacić przez system płatności.
A ty po prostu weszłaś na konto banowe i wykonałaś zapłatę za rachunek z konta.
Natomiast nie wykonałaś płatności kartą, tylko zrobiłaś przelew z karty na konto bnkowe.
i to się nazywa balance transfer.
W ten sposób można jedną kartą spłacać inną.
Pod warunkiem, że ta pierwsza, to umożliwia i jest wogóle sens.
sprawdź dokładnie jakie masz warunki dla takiej operacji, jaki limit i czy jest to darmowe. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
Richmond |
Post #2 Ocena: 0 2013-02-14 06:28:59 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2013-02-14 00:48:37, sto-krotka napisał(a):
Probowalam dzisiaj uzyc po raz pierwszy karty kredytowej Classic Mastercad LLoyds. Potrzebowalam zaplacic rachunek za gaz i chcialam zrobic to z konta online w moim banku. Niestety przy karcie pojawila sie tylko opcja balance transfer a nie bylo make a payment.rachunek zaplacilam pozniej bezposrednioz mojego konta na stronie dostawcy gazu. Nadal jestem jednak ciekawa dlaczego na koncie bankowym nie mam opcji make a payment przy credit crd. Moze ktos ma jakies pomysly?
Karta masz zaplacic w sklepie albo online tam gdzie kupujesz produkt. W bankowosci internetowej nigdy nie bedziesz miala opcji "make a payment". Tzn to bedzie opcja, ze splacic karte, a nie zaplacic karta.
Jak dostawca energii nie oferuje na stronie internetowej opcji zaplaty karta debetowa/kredytowa, to nie wykorzystasz swojej karty.
Carpe diem.
|

|
 |
|
sto-krotka |
Post #3 Ocena: 0 2013-02-14 08:44:58 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2012 Skąd: North West |
Cytat:
2013-02-14 04:22:06, krakn napisał(a):
sto-krotka, bo pomieszałaś.
Jak chceszpłacić rachunki kartą to trzeba było wejść na stronę dostawcy i tam zapłacić przez system płatności.
A ty po prostu weszłaś na konto banowe i wykonałaś zapłatę za rachunek z konta.
Przyznaje sie,ze mi sie to pomieszalo  Jednak kiedy po zalogowaniu sie na konto bankowe zobaczylam,ze nie ma opcji make a payment to sie z niego wylogowalam nie tykajac sie balance transfer. Tak jak piszesz, weszlam pozniej na stronke dostawcy i tam dokonalam zaplaty. ... serva me, servabo te...
|

|
 |
|
sto-krotka |
Post #4 Ocena: 0 2013-02-14 08:55:15 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2012 Skąd: North West |
Richmond - masz racje, dopiero teraz na spokojnie wczytalam sie na stronce lloyds od czego jest to make a payment. Wczoraj w nocy gdy na szybkiego szukalam tam jakis instrukcji jak placic credit card rachunki trafilam na taki link : HOW TO PAY YOUR CREDIT CARD BILL ONLINE. I tam w instrukcji bylo podane wlasnie uzycie tej opcji make a payment  Czytanie ze zrozumieniem kiepsko mi wychodzi po polnocy. ... serva me, servabo te...
|

|
 |
|
ania_kk81 |
Post #5 Ocena: 0 2013-05-30 08:11:55 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2010 Skąd: Spalding |
Podepne sie pod temat. Mam karte kredytowa Argos. Czy orientujecie sie, czy musze zglaszac, ze wyjzezdzam za granice i bede jej tam uzywac, tak jak w przypadku debetowek? Nie chcialabym, zeby spotkala mnie niespodzianke i karta byla zablokowana za granica.
|

|
 |
|
|
Lucy_J |
Post #6 Ocena: 0 2013-05-30 16:54:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Dla swietego spokoju zglos.
Jak juz wspominalam kiedys na innym watku, to ze zglosisz nie zawsze oznacza ze karta nie bedzie zablokowana, gdyz karty blokuje system a nie czlowiek.
Jednakze taka informacja znaczaco przyspieszy procedure odblokowania
Mam nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze w twoim przypadku
|

|
 |
|
krakn |
Post #7 Ocena: 0 2013-05-30 17:13:42 (12 lat temu) |
Karta Argos to ViSA, albo wczesniej mieli z MasterCard, nie powinno być żadnych problemów. To sa operatorzy międzynarodowi.
W zasadzie żadnej ze swoich kredytówek nie zgłaszałem i bez problemu używałem za granicą.
Visa debet to co innego, mogą być blokowane.
Raz jak byłem na sycylii to dzwonili do mnie czy to ja brałem pieniądze i czy robiłem zakupy. Ale to chyba dlatego że w ciągu kilku dni robiłem zakupy w kilku odległych od siebie krajach. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
Richmond |
Post #8 Ocena: 0 2013-05-30 20:03:27 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ostatnio zablokowano mi karte Barclays po tym jak probowalam zaplacic rachunek za prad, placilam za prad wczesniej ta sama karta i nie bylo problemu, a teraz nagle byla to podejrzana transakcja, ktora zablokowal system. Nie musialam nawet wyjezdzac z UK, zeby dorobic sie blokady  Carpe diem.
|

|
 |
|
tomezz |
Post #9 Ocena: 0 2013-05-30 23:45:35 (12 lat temu) |
Z nami od: 27-05-2013 Skąd: Londyn-Putney |
mialem podobna sytuacje z Barclays Freedom Rewards po tygodniu uzywania karty zostala zablokowana ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) i musialem czekac na nowa.
|

|
 |
|
krakn |
Post #10 Ocena: 0 2013-05-30 23:57:47 (12 lat temu) |
Cytat:
2013-05-30 20:03:27, Richmond napisał(a):
Ostatnio zablokowano mi karte Barclays po tym jak probowalam zaplacic rachunek za prad, placilam za prad wczesniej ta sama karta i nie bylo problemu, a teraz nagle byla to podejrzana transakcja, ktora zablokowal system. Nie musialam nawet wyjezdzac z UK, zeby dorobic sie blokady
mnie blokadę karty spowodowała zapłata podatku!
drugi numer, to zapłata CC Zone, ale w czasie transakcji ktoś ukradł moje dane, i kupił sobie travelcard na cały rok. tez blokada i wymiana karty.
strona w domenie gov hehe  Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|