MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rosak81

Post #1 Ocena: 0

2012-10-10 00:20:48 (13 lat temu)

rosak81

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 11-08-2011

Dzięki za zainteresowanie tematem.

Jest tak- od maja zeszłego roku, czyli już prawie półtora roku płacę regularnie rachunki: Council Tax, British Gas (gaz i prąd), woda, 2 abonamenty telefoniczne, ubezpieczenie auta, internet. Rejestrowałem się na liście wyborców dwukrotnie (zmieniałem adres).
Zrobiłem sobie check w CreditExpert, wyszło mi 914 pkt, opisane jako „good” (w skali do „very good”;). Podano tam 2 Negative factors:
- The age of your accounts indicates lenders are likely to view you as higher risk
- You have no successfully settled non-mail order accounts.

Co do karty kredytowej to w wolnej chwili poczytam wątek podany przez Richmond. W „moim” banku już mi cos takiego chyba oferowali, ale tak jak wspomniałem, nie chcę mieć z nimi nic wspólnego, planuję przenieść konto do Halifax.

Tydzień temu chciałem wziąć telewizor na raty w Tesco (właśnie żeby podnieść score), jednak sprzedawca mi powiedział że jeśli nie mieszkam tu min. 3 lata to nawet nie ma co sprawdzać bo na pewno będzie odmowa, kupiłem więc za gotówkę.

Wg powyższych danych jak myślicie, aplikować o kartę kredytową? O kredyt gotówkowy?
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-10-10 00:29:52 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-10-10 06:16:35 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2012-10-10 08:25:23 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie wydaje mi sie, zeby rachunki za media pokazywaly sie w raporcie. Przeciez to nie jest produkt kredytowy.

Na pewno pojawiaja sie, gdy zrobi sie default.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-10-10 14:05:50 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Mafrta

Post #6 Ocena: 0

2012-10-10 18:03:04 (13 lat temu)

Mafrta

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Każda internetowa aplikacja o kartę i kredyt wymaga z automatu zamieszkiwania w UK min. 3 lata. Aby to ominąć, trzeba kłamać lub wnioskować o produkt osobiście (ew. przez telefon). Kłamstwo odradzam.
(No bo, jeśli ktoś jest tu krócej, to wypełniając pola poprzednich adresów będzie miał problem - pozaangielskie namiary nie są akceptowane w systemach. I tyle.)
xxx

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2012-10-10 18:44:27 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wystarczy wpisac, ze pod danym adresem mieszkalo sie 3 lata. Jak kogos nie bylo w UK wczesniej, to i tak jest nie do sprawdzenia w systemie.

Wyglada to po prostu jakby nie korzystalo sie z zadnych produktow wczesniej. Na przyklad zona, ktora nie miala konta, nie pracowala i nie miala nic na siebie, a byla w UK.

Nie namawiam nikogo do klamstwa, kazdy robi to, co uwaza za stosowne.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #8 Ocena: 0

2012-10-13 20:00:02 (13 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Podepnę się pod temat.
Szukam kredytu na dogodnych warunkach (niskie oprocentowanie).
Kredyt około 3tys funtów na okres 2 max 3 lat
Do tej pory w UK nie mialem zadnych kredytow ani karty kredytowej, pracuje jako self employedod ponad 3 lat.
Czy jest jakaś strona gdzie można sprawdzić swoją zdolność kredytową?
Czy aplikując o kredyt zawsze się ryzykuje tym, iż jeśli mi go nie przyznają to moja zdolność "się popsuje"?
Druga sprawa - od ponad roku mieszkam pod jednym adresem lecz prędzej adresy zamieszkania dość często się zmieniały.
Czy muszę podawać poprzednie adresy (zapewne zdolność przez to będzie gorsza) czy mogę podać tylko jeden adres? -jest to do sprawdzenia?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #9 Ocena: 0

2012-10-13 20:15:57 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Grzes, wszytko masz w temacie o kartach kredytowych.

-sprawdzisz co o tobie wiedzą na experian.co.uk i kilku innych.

- oczywiście zawsze musisz podać gdzie mieszkałeś wcześniej i nie radzę kłamać, bo jak poźniej się przeknasz twoje odpowiedzi są tylko po to by potwierdzić twoją prawdomówność.

Oni i tak często wiedzą więcej o tobie niż ty sam, ja nie pamiętałem pierwszego adresu gdzie wynajmowaliśmy pokój.
Ze zdziwieniem zobaczyłem go w experianie.

Nie masz kart, wiec o ile nigdy nie zawalałeś z rachunkami to masz pewnie wiarygodność średnią.
To może być za mało.

Ale nie koniecznie.
Poczytaj temat o kartach, spełnij choć minimum wymagań, jeżeli tak to twój wybór, aplikuj.

najwyżej za 3-6 miesięcy zaczniesz od aplikowania o karty, a po kilku miesiącach zobaczysz jak się potoczy.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

grzes-24

Post #10 Ocena: 0

2012-10-13 20:54:59 (13 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Ostatnio dostałem z Barclaysa propozycję kredytu 5tys na 5 lat do spłacenia 7,5tys.
Średnio co 2 miesiące przysyłają mi taką propozycję -ale czy rzeczywiście bez żadnego problemu by mi go udzielili? Przerabiał to ktoś?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,