MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rosak81

Post #1 Ocena: 0

2012-10-09 13:35:08 (13 lat temu)

rosak81

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 11-08-2011

Witam,
potrzebuję wziąć kredyt gotówkowy, jednak nie dlatego że pilnie potrzebuję kasy a po to aby podnieść credit score, gdyż w niedalekiej przyszłości mam zamiar starać się o hipotekę.
Pytania mam takie-
1. czy w ogóle mam szanse na kredyt jeżeli jestem w UK dopiero 1,5 roku?
2. do tej pory miałem regularne wpływy na konto, jednak różne- pracowałem przez różne agencje. Od 3 tygodni jestem na kontrakcie, pierwsza wypłata będzie 25.10. Czy ma to jakieś znaczenie? Czy poczekać do pierwszej wypłaty?
3. W/g powyższych kryteriów, jesli jest szansa, to gdzie próbować?

Konto osobiste mam w Lloyds, jednak niczego od nich nie chcę, mam zamiar przeniesć się do innego banku. Mam jeszcze konto firmowe w HSBC które będę niedługo likwidował (zanim przeszedłem na kontrakt pracowałem jako LTD company).

Kwota jaka mnie interesuje to ok 4000f, rozłożone na ok rok.

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

_Arik_

Post #2 Ocena: 0

2012-10-09 15:50:31 (13 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Z nami od: 29-12-2007

pewnie Ci odmowia 1.5 roku to za malo na kwote 4000 pand
... Alfa Romeo ... ... ànimo ... ... caràttere ... I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-10-09 16:02:14 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #4 Ocena: 0

2012-10-09 16:02:37 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

a dlaczego maja mu odmowic :-o mojemu M po 2 latach pobytu dali kredyt hipoteczny, znacznie wyzszy niz 4000.

rosak jak chcesz poprawic sobie wiarygodnosc to zacznij obracac karta kredytowa i koniecznie zarejstruj sie na liscie wyborcow.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2012-10-09 17:51:24 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie warto brac kredytu i placic odsetek, zeby podnosic sobie historie kredytowa. Poczytaj sobie watek o kartach kredytowych, zawnioskuj o karte, uzywaj, splacaj w calosci i historia bedzie sie wyrabiac.

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/42/34175/Bank-nie-chce-mi-przyznac-karty-kredytowej
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Mafrta

Post #6 Ocena: 0

2012-10-09 19:49:18 (13 lat temu)

Mafrta

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Z kartą będzie ciężko. Wymagane 3 lata pobytu w UK lub zabezpieczenie - np. w postaci gotówki lub rachunku oszczędnościowego. Ja się skusiłam na zabawę moją historia kredytową i z nieistniejącego "pacjenta" stałam się beznadziejnym. To oczywiście sytuacja przejściowa, ale jaką wiedzę mam... I wszystkim startującym w tej dziedzinie polecam wycieczkę do osobistego banku i korzystanie z narzędzi, jakie tenże bank oferuje. Sprawdziłam - wychodzi zdecydowanie najmniej szkodliwie. Polecaną w linku podanym przez Richmond kartę Credit One odradzam - wnioskowałam o nią zdalnie raz, w moim raporcie kredytowym widnieje info o trzykrotnej aplikacji. Przyznali mi (przez pomyłkę?) produkt całkiem inny od tego, o który prosiłam. Wysłałam informację o błędzie, dodali info o kolejnym zapytaniu. Grrr - na razie odechciało mi się zabawy. Za głupia jestem dla ich systemu.
xxx

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-10-09 20:07:34 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2012-10-09 20:10:44 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Mafrta, nie wiem co pokombinowałaś, ale u mnie była sytuacja zupełnie odmienna.

To właśnie mój bank, w którym mam 2 konta, na prywatnym dali mi sami tysiąc rezerwy, czyli kwota bez odsetek do konca miesiąca, + coś około 4 tysiące debetu, ale za skurczybyka nie chcieli dać karty kredytowej.

A nawet, przysłali mi aplikację do wypełnienia, wypełniłem.
Przysłali kartę platinium (sami taka zaoferowali) a po tygodniu mi ją anulowali zanim ją użyłem.

Nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać, ale mi nie zależało więc ją pociąłem i wywaliłem.

Chyba w grudniu zeszłego roku, stwierdziłem że trzeba zacząć działać w tym kierunku.
Bo taki jest ten kraj.

Tym razem sam aplikowałem.
Mimo że system mnie radośnie poinformował że aplikacja przyjęta to po kilku dniach dostałem odmowę, jednocześnie mój bank zasugerował stronę internetową gdzie mogę sobie wybrać jedną z kart innych firm.

Podajże styczeń, wypełniam aplikację za sugestią wielu forumowiczów, w tym Richmond, oraz patrząc na informację, o wskaźniku prawdopodobienstwa odrzuceń, z chyba 6, trzy były niemal pewniaki, bo dla mających złą historię kredytową, a ja miałem wg experiana, średnią.

No i dostałem, po chyba 2 miesiącach już miałem punktację dobrą i aplikowałem co miesiąc o następną kartę, szybko kompletując sobie 4 przydatne czy też potrzebne.

Ale o tym pisałem już w tamtym temacie.

Wracając do CapitalOne to być może skusiłaś się na niewłaściwą kartę.
Bo oni oferują kilka kart o różnych wymaganiach, za wysoko strzeliłaś.

teraz poczekaj 6 miesięcy i dopiero aplikuj.

Na dzień dzisiejszy to karty:
Capital One Classic Visa
lub
Capital One Classic MasterCard

Visa jest bardziej uniwersalna w użyciu
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Mafrta

Post #9 Ocena: 0

2012-10-09 21:06:20 (13 lat temu)

Mafrta

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Aplikowałam o właściwą (Capital One oczywiście, nie Credit...). I cóż - w moim banku obsługa była bardziej, jak by to powiedzieć?, skora do rozmów. Może za mało chciałam?
xxx

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2012-10-09 22:27:04 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja nie polecam zadnej karty, tylko odeslalam do watku, gdzie bylo duzo napisane jak ulepszych historie kredytowa i co zrobic, zeby otrzymac karte kredytowa.

Jesli jakas firma omylkowo zrobila credit search, to mozna do niej napisac, zeby to usuneli. Po 12 miesiacach od search samo zniknie z historii kredytowej.

Nie chce sie powtarzac, ale: bez wpisu do rejestru wyborcow nie ma sensu wnioskowac o zadne produkty kredytowe.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,