MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z dopisaniem żony do rachunku bankowego

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2012-08-20 21:23:43 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-08-20 20:46:12, ewela119 napisał(a):
Mnie moj polowek, ktory nota bene nawet nie jest moim mężem tylko partnerem, dopisal do swojego konta w banku (Lloyds) bez zadnych problemow. Musielismy przyjsc do banku oboje, ze swoimi Dowodami Osobistymi i zlozyc podpisy. To wszystko

Lloyds nie wymaga potwierdzenia adresu, wystarczy dowod osobisty, dlatego nie bylo problemu. Ale inne banki zwykle tego wymagaja.
Cytat:

2012-08-20 21:23:29, Emma3400 napisał(a):
Bardzo dziękuję za podpowiedzi.W takim razie coś wymyślimy.Może namówię męża na jakiś sprzęt grający dla "siebie":).Faktycznie muszę się przyzwyczaić,że tutaj są inne realia.Wydawało mi się normalne,że małżonkowie mają wspólne konto.Pewnie do biblioteki też nie zapiszą bez rachunku z adresem...

Po co generowac dodatkowe koszty, jak mozna dodac swoje nazwisko do council tax albo innego rachunku? Wystarczy zadzwonic, zeby to zalatwic. Przyda sie w przyszlosci.

Nie spotkalam sie z tym, zeby biblioteka chciala potwierdzenie adresu, a zapisalam sie do 4 roznych w Londynie. Ale u lekarza bedzie Ci potrzebne potwierdzenie adresu.
Cytat:

2012-08-20 20:55:35, kalamutka napisał(a):
a mnie nie chcą dopisać do konta męża bo on ma historię kredytową w UK a ja nie,rozwiazanie jest takie,że mi założyli osobny rachunek i za jakiś czas mam spróbować się dopisać do konta męża, pytanie tylko czy mnie nie zobili w "balona" bo trzeba było target na konta wykonać:)

Jesli ktos sie powinien martwic o historie kredytowa i powiazanie z osoba, ktora nie ma zadnej historii kredytowej, to raczej klient, a nie bank. Moze faktycznie chcieli wykonac plan otwarcia nowych kont ;-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mala902100

Post #2 Ocena: 0

2012-08-20 21:29:23 (13 lat temu)

mala902100

Kobieta

Z nami od: 11-06-2009

do biblioteki mozesz zapisac sie on-line bez potwierdzenia adresu..wszystko przysla do domu czyt.karte z nr pin
bynajmnie u nas tak jest;-)

Do góry stronyOffline

salma3just

Post #3 Ocena: 0

2015-07-13 01:13:02 (10 lat temu)

salma3just

Kobieta

Z nami od: 05-09-2014

hej, a ja mam takie pytanie; mam konto w Lloyds już 9 lat, przy koncie mam tez kartę kredytowa, mam tez kredytowke w halifaxie na mniejsza kwotę i kartę z argosa na siebie, a i możliwość wzięcia 300£ debetu na koncie; karty były wyrabiane jak pracowałam na pełen etat, teraz pracuje tylko na pól bo mam brzdąca w domu, w sumie wychodzi ze mogę się zadłużyć na jakieś 3tys, przy dochodach ponad 3krotnie niższych, co jak mi się zdaje obniżyło mój credit score, wcześniej był wyższy a teraz jest na prawdę niski, wszystko jest spłacane na czas; za to mój facet ze stałym dochodem 1.2 tys. ma problem uzyskaniem jakiejkolwiek karty kredytowej, o overdrafcie przy koncie nawet nie ma mowy, po dwóch odmowach zaaplikował o kartę aqua, dostał kredyt na 200£ z oprocentowaniem w granicach 50%, ale od czegoś musi zacząć budować swoja historie kredytowa (konto ma od 3 lat dopiero); i tu moje pytanie czy gdybym go dopisała do którejkolwiek własnej kredytowki czy to mu w jakikolwiek sposób pomoże w budowaniu credit score, czy byłoby w jakikolwiek sposób odnotowane ze mój 'kredyt' jest dzielony na dwie osoby w razie jego spłacania; i jak się to ma w przypadku dopisania kogoś do swojego konta, czy gdyby on dopisał mnie do swojego konta to dla banków stałabym się bardziej wiarygodna? to takie bardziej moje gdybanie i ciekawość, ktoś wie cos ;)

Do góry stronyOffline

ynop79

Post #4 Ocena: 0

2015-07-13 09:05:17 (10 lat temu)

ynop79

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2013

do kredytowki nie da sie dopisac z automatu
mozna wystapic o wspolny rachunek i wtedy na tym nowym rachunku wystepować o karte

czy twoj facet splaca wszystko na czas ?
czy dopełnił wszystkich obowiazków wzgledem budowania sobie credit score ?
nie macie "popalonego" adresy?
30 dniowy darmowy trial w firmie rankingowej moze wskazac droge która trzeba podazac

Do góry stronyOffline

salma3just

Post #5 Ocena: 0

2015-07-13 10:42:34 (10 lat temu)

salma3just

Kobieta

Z nami od: 05-09-2014

nie dopisywałam jeszcze nikogo, jedynie widziałam ze jest taka opcja w formie online, dodanie 'cardholdera' nowego...nie wiem z czym by to się wiązało jakbym ja uzupełniła i przesłała do banku;
z tego co się orientuje to splaca wszystko na czas, rachunki ma na direct debit, jest jakiś problem z dopisaniem go do listy wyborców (aplikacja uzupełniona i potwierdzona e mailem, ale nadal nie ma tego zapisanego w noodle, zgłaszałam kilka razy ze jest błąd i dalej to samo);
adres niestety nie jest za ciekawy (punktacja mojego adresu na 1000 to cos ponad 300), niby nie osiedla councilowskie ale chyba sporo przestępstw w okolicy występuje i może dlatego, my mieszkamy tu już 3 lata,

Do góry stronyOffline

ynop79

Post #6 Ocena: 0

2015-07-13 13:21:27 (10 lat temu)

ynop79

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2013

listy wyborców jest kluczem na poczatek
z rankingiem adresu wiele nie zmienisz - odsyłaj tylko wszystki listy nie do was z adnotacja do nadawcy ze adresat juz tu nie mieszka
po odrzuceniu aplikacji o karte trzeba troche odczekać ( okolo 6 miesiecy) aby ponowne wystepowanie nie obnizalo credit score

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2015-07-13 18:41:30 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2015-07-13 10:42:34, salma3just napisał(a):
nie dopisywałam jeszcze nikogo, jedynie widziałam ze jest taka opcja w formie online, dodanie 'cardholdera' nowego...nie wiem z czym by to się wiązało jakbym ja uzupełniła i przesłała do banku;
z tego co się orientuje to splaca wszystko na czas, rachunki ma na direct debit, jest jakiś problem z dopisaniem go do listy wyborców (aplikacja uzupełniona i potwierdzona e mailem, ale nadal nie ma tego zapisanego w noodle, zgłaszałam kilka razy ze jest błąd i dalej to samo);
adres niestety nie jest za ciekawy (punktacja mojego adresu na 1000 to cos ponad 300), niby nie osiedla councilowskie ale chyba sporo przestępstw w okolicy występuje i może dlatego, my mieszkamy tu już 3 lata,

Dodanie drugiej osoby do karty kredytowej nic nie zmienia, bo wlascicielem karty jestes Ty i Ty jestes odpowiedzialna.

Dopisanie osoby ze slabym credit score do wlasnego konta nie jest najlepszym pomyslem. Niech pan popracuje nad swoja historia kredytowa. ODsylam do odpowiedniego watku na ten temat, jest bardzo dlugi i mozna sporo sie dowiedziec. Musi wyjasnic te sprawe wpisu na liste wyborcow, pewnie tu lezy jego problem.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,